8 Gb rami 16 gb yapmak

wien

80+
Reaksiyon skoru
27
Merhaba kuracağım sistemde corsair vengance lpx 2400 mhz cl 16 8gb ram var.
İleride bunu yanına bir tane aynı ram den 8gb ram ekleyip 16gb yapmak istiyorum.
Bunu yaparken nelere dikkat etmem gerekir? Dual olarak satılanlardan mı almam gerekir. Dual olarak satılanlar ile ayrı ayrı satılanlar arasında fark var mı?

İleride bunu yanına bir tane aynı ram den 8gb ram ekleyip 16gb yapmak istiyorum.
Bunu yaparken nelere dikkat etmem gerekir? Dual olarak satılanlardan mı almam gerekir. Dual olarak satılanlar ile ayrı ayrı satılanlar arasında fark var mı?
CL ve mhz değerlerinin aynı olmasına dikkat et. 8 ise yanına yine 8 al, 4+4 alma. Genelde aynı ram modelini alırsan uyumsuzluk yaşamazsın.

Aynı frekans ve gecikme süresine sahip ramler genelde kolay kolay uyum sorunu yaşatmaz. 2400mhz düşük benim tavsiyem 3200mhz cl16 kite yükseltme yapmanız

Şöyle tek tek satılanlarda bazen çip değişebiliyor kısa bir örnek :
Kafadan atıyorum patriot viper venom ram aldın 16gb 3 yıl önce o zamanlar sk a çip kullanıyor ve gidip aynısını alayım diyorsun. Alıyorsun bir bakıyorsun çipi değişmiş başka bir şey olmuş işte böyle olmaması adına kit ram almak daha mantıklı olabiliyor.

2 tane farklı marka kullanıyorum uyumlu çalışıyor .şansına bağlı biraz da , yeni 2 tane daha yine farklı marka aldım deniyeceğim bakalım çalışacak mı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,199,851
Üyeler
190,654
Son üye
kekeme
Geri