Yardım 8 pini direkt takmak mı yoksa uzantısını takmak mı?

barista

80+
Reaksiyon skoru
48
Ekran kartı için gelen 8 pin kabloyu direkt mi takmalıyım yoksa 8 pinden çıkan uzatma 8 pini taksam fark olur mu.

Psu dan 2 adet 8 pin kablo geliyor tekrar 2 ye ayrılıyor. Ayrılan kısımları kullansam sorun yaşar mıyım. Kablodan gelen ilk 8 pini taktıktan sonra uzantıları kablo karmaşası gibi gözüküyor.

Aynısı işlemci için de geçerli.

Ekler

• Screenshot_20250918_182032_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20250918_182032_Samsung Internet.webp
    38.6 KB · Hit: 45
Ekran kartı için gelen 8 pin kabloyu direkt mi takmalıyım yoksa 8 pinden çıkan uzatma 8 pini taksam fark olur mu.

Psu dan 2 adet 8 pin kablo geliyor tekrar 2 ye ayrılıyor. Ayrılan kısımları kullansam sorun yaşar mıyım. Kablodan gelen ilk 8 pini taktıktan sonra uzantıları kablo karmaşası gibi gözüküyor.

Ben uzatmayı takmıştım ama sistemini çalıştırmak nasıp olmadı

marka da önemli tabi ama kağıt üzerinde baktığımızda bir sorun olmaması lazım. markaya güvenmiyorsan ek olanı değil direkt geleni takarsan daha sağlıklı olabilir, onun dışında zaten bu yükleri kaldırmaları için tasarlanmış olmaları beklenir.

marka da önemli tabi ama kağıt üzerinde baktığımızda bir sorun olmaması lazım. markaya güvenmiyorsan ek olanı değil direkt geleni takarsan daha sağlıklı olabilir, onun dışında zaten bu yükleri kaldırmaları için tasarlanmış olmaları beklenir.
Bendeki psu kyber 750 gold ama ayrı olarak satılan değil, valor mesh kasayla satılan eski versiyonu sorun olacağını zannetmiyorum ama en ufak bi ihtimal dahi varsa riske atmak istemem tabiiki

• Beğen
Reaksiyonlar: Vlex

Hangi ekran kartı?

Bendeki psu kyber 750 gold ama ayrı olarak satılan değil, valor mesh kasayla satılan eski versiyonu sorun olacağını zannetmiyorum ama en ufak bi ihtimal dahi varsa riske atmak istemem tabiiki
Onda 2 tane ayrı kablodan 4 tane PCI-E çıkışı var. Ayrı ayrı al çıkışları. Yani daisy chain kullanma. Her kablonun taşıyabileceği amper miktarı sınırlı olduğu için en sağlıklısı her zaman ayrı ayrı kablolardan almak.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Genelde o şekilde olmuyor. Marka pek önemli değil. Kablo kalınlığı ve sayısı önemli. Örneğin bu durum en çok NZXT C750 için geçerli. Kağıt üstünde 750W olasa da 750W veremiyor pin yetersizliğinden dolayı.

Son düzenleme:
Onda 2 tane ayrı kablodan 4 tane PCI-E çıkışı var. Ayrı ayrı al çıkışları. Yani daisy chain kullanma. Her kablonun taşıyabileceği amper miktarı sınırlı olduğu için en sağlıklısı her zaman ayrı ayrı kablolardan almak.

Genelde o şekilde olmuyor. Marka pek önemli değil. Kablo kalınlığı ve sayısı önemli. Örneğin bu durum en çok NZXT C750 için geçerli. Kağıt üstünde 750W olasa da 750W veremiyor pin yetersizliğinden dolayı.
Yok hocam daisy kullanmıyorum zaten 2sini de kullanıyorum. Sorum uzantıları mu kullanayım ilk çıkışları mı

benim açıklamamdan farklı ne yazdınız anlamadım neyse

bu arada arkadaş ana kablodan ayrılan(yama) kablodan bahsediyor. görüntü kirliliği olmaması adına yama kabloyu kullanırsam sorun olur mu diye soruyor. 750w etiketi olan psunun 750w verip vermediğini sormuyor.

benim açıklamamdan farklı ne yazdınız anlamadım neyse

bu arada arkadaş ana kablodan ayrılan(yama) kablodan bahsediyor. görüntü kirliliği olmaması adına yama kabloyu kullanırsam sorun olur mu diye soruyor. 750w etiketi olan psunun 750w verip vermediğini sormuyor.
Ne alaka? Ben sizin orada dediğiniz şeye cevap verdim. Yukarıda konu sahibinin cevabını verdim zaten.

Yok hocam daisy kullanmıyorum zaten 2sini de kullanıyorum. Sorum uzantıları mu kullanayım ilk çıkışları mı
Ekran kartı modelini söyler misin? Uzantıları kullanmanı pek önermem.

ee o zaman neyin yarışına giriyorsun arkadaşım? ne yazılmış tekrar oku. her şeye bir cevap verme arayışı içine girmeyin. karar merci gibi davranma o zaman. yok bakır sayısı yok c bileşeni yok amper değeri amma boş yaptın ya. sadede gel. ben ne yazmışım genelleme yapıp markaya güvenmiyorsan ana kabloyu kullan. bitti. sen ne demişsin?
Uzantıları kullanmanı pek önermem.
fıkra bu kadar. etiketleme bir daha beni. adam konu açmış ana kabloyu mu kullanmalıyım yoksa yama kablosunu mu bağlamalıyım diye sormuş. X çocuk bana psu 750w ise 750w vermez diyor. ayrı bir polemik sayfası açıyor. konu bu psu 750w verir vermez değil ki. alla ala kafayı yicem

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,152,361
Üyeler
183,273
Son üye
kadirlette
Geri