80000TL Sistem Toplama

400 nit en düşük temel baz alın benim fikrim 400 altında çok iyi olmuyor çok ışıklı ortamlarda bunu hissediyorsun 400 nit altını almayin aldirmayin :D
Bilmediğimden soruyorum hdr10,400 ve 600 çok fark ettirir mi ve en iyisi hangisi

Can cazım ben sana elimden geldiğince açıklayıcı oluyorum benim önerdiğim zaten b850 idi zaten 2027 de am6 çıkıyor bu arkadaşımız her gün işlemci degistirecek değil

Giderek düşen nanometreler ile bir sonraki platform mesela x10 serisi zen6 10700x diyelim am5 sokete koyacaklar ve daha düşük tdp Sahip olacak sana 7 faz çok çok yetecek yani zaten giderek düşen bir gereksinim haline geliyor vrm bu pencereden bakmanı tavsiye ederim bende istemezmiyim arkadaşımıza 22 vrm 110a bir taichi al demek ama masraf ve geleceğe yatırım değil çünkü sadece oyun amaçlı kuracağını söyledi profesyonel anlamda kursa zaten farklı seyler onerirdim
dediğiniz şekilde olmasını temenni ediyorum ve daha fazla konuyu meşgül etmiyeceğim ama ben konunun tam tersini düşünüyorum iyi forumlar iyi geceler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

400 nit en düşük temel baz alın benim fikrim 400 altında çok iyi olmuyor çok ışıklı ortamlarda bunu hissediyorsun 400 nit altını almayin aldirmayin :D
hocam samsungun g6 g65b si bu parlaklıklara çıkabiliyor 350 nit olarak belirtilsede bir çok kişinin 400nit veya biraz büyük biraz küçük değerler aldığını duymuştum

dediğiniz şekilde olmasını temenni ediyorum ve daha fazla konuyu meşgül etmiyeceğim ama ben konunun tam tersini düşünüyorum iyi forumlar iyi geceler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam samsungun g6 g65b si bu parlaklıklara çıkabiliyor 350 nit olarak belirtilsede bir çok kişinin 400nit veya biraz büyük biraz küçük değerler aldığını duymuştum
Zaten 400 nit altı dedim Samsungdan bahsetmedim genel bir bilgi verdim Samsunda alabilir sadece 400 nit altında artık hissedilmeye başlıyor

hocam hali hazırda bir sisteme karar kılmışsınız gerisine fikir vermek bana düşmez ben sistemimi paylaştım önerebiliceğim en iyi parçalarıda önerdim sadece 80klık sistem dizip içine b650 veya düşük faz vramli anakart koymayın
Niye degissinki sanki bu sokete cikicak son nesil 800x3d cpu 200 300 tdpylemi gelicek onunda geleceği 105w
Eğer uzun süreli bir işlemde performans kısmıyorsa bu yeterli mesela MSI b650lerin çogu 100 110 derece çalışıyor bazı modeller direk performansı kısıyor Bench testlere yansimış ama aynısını asus m-k için görmedim

Hocam hepinize teşekkür ederim kararımı verdim sanırım ekleyecek bir şeyiniz yoksa

Son düzenleme:
5080
9600x
KASA+PSU
ANAKART
SOĞUTUCU
SSD
RAM
https://www.sin erji.gen.tr/patriot-32gb-2x16-viper-venom-expo-6000mhz-cl30-ddr5-ram-pvv516g60c30x2-p-54200?srsltid=AfmBOop_OsgR0itOciX250FoURWcVV4TNjW2kaP-d6G5BDAO-B4aSwsr

Bu şekilde 85k yapıyor
Bu sisteme overclock yapılır mı

Geri