Yardım 84 Derece İşlemci Sıcaklığı

Bu ayarı yaparsanız sorununuz çözülür. Not: İşlemcinin Ghz'ini stock değerlerine düşüreceğinden, performans kaybedersiniz. Not2: Stok fan veya stok fan gibi güçsüz bir fan kullanıyorsanız bu ayarı kapatmanızı öneririm. Şahsen ben ryzen 5 3600'ü bu ayar kapalı kullanıyorum. Yoksa ben de valo da 80-90 derece oynuyordum.
performans kaybedeceğini düşünmüyorum bios'tan tüm çekirdekleri 4.1 veya 4.2 sabitle aynı şekil bios ayarlardan core performance boost kapat bende 3600x kullanıyorum stock soğutucu + arctic mx-4 termal macun ile yazın en sıcak aylarda max 68 derece gördüm 69 olmadı bu arada kullandığım kasa dark n10 pro

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bunu aliyorsun ve butun sorunun cozuluyor.

:) 1300 tl verdikten sonra çözülse ne olucak

performans kaybedeceğini düşünmüyorum bios'tan tüm çekirdekleri 4.1 veya 4.2 sabitle aynı şekil bios ayarlardan core performance boost kapat bende 3600x kullanıyorum stock soğutucu + arctic mx-4 termal macun ile yazın en sıcak aylarda max 68 derece gördüm 69 olmadı bu arada kullandığım kasa dark n10 pro

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

:) 1300 TL verdikten sonra çözülse ne olucak

Maalesef bazi seylerin bedeli gereksiz fazla oluyor.

Sıvı soğutma taktım artık sepserin 👏👏🥸

Ekler

• IMG_20221204_220227.jpg
    IMG_20221204_220227.jpg
    2 MB · Hit: 51
  • IMG_20221204_220100.jpg
    IMG_20221204_220100.jpg
    1.2 MB · Hit: 50
UV yapardık la ne ara takdın

Ryzen cpu kullanmamın en büyük sebebidir project hydra. Soğutucu da tabii ki al da hydra project'i araştır. Doğru yapılandırmayla aynı performansta daha soğuk çalıştığını göreceksin cpu'nun.
Merhaba Hydra ayarlarınızı gösterebilir misiniz ?

Akşam buraya atarım 5900x için. Ama en doğrusu herkesin testini kendinin yapmasıdır.
Katılıyorum. bir kaç referans alabilirsem belki bir kaç şeyi doğru yaparım. 5600x'im var bütün çekirdekleri testten geçirdikten sonra -30 pbo ile başlatıyor, sürekli yeniden başlatmadan sonra windows çöküyor. 2 günümü yedi resmen :D

İşlemci ısısı CS go gibi çok zorlayan bir oyun olmamasına rağmen 84 derecelere çıkıyor benim gördüğüm.. belki daha yukarıda cikiyordur,!!! normal mi? Önde 3 fan,üstte 2 ve arkada 1 egzoz fanı
Sistem amd ryzen 5 5600, anakart tüf b450 plus ii, ekran kartı zotac geforce rtx3060 ti
Sıvı soğutma mı takmak lazım!???
hava soğutma alın. sıvı soğutma fiyat aısından gereksiz.

Ek'e koyduklarım tamamen bana ait ayarlardır. ön bilgi oluşturması için konulmuştur kopyala yapıştır kullanılmasını tavsiye etmem, mesuliyet almam. 1.3A Pro versionunu kullanıyorum şuanda. Ayarlar aynı.
@OgzKrc

Ekler

• 33.png
    33.png
    179.7 KB · Hit: 47
  • hydra.png
    hydra.png
    475.7 KB · Hit: 50
  • hydra2.png
    hydra2.png
    355.4 KB · Hit: 47
Ek'e koyduklarım tamamen bana ait ayarlardır. ön bilgi oluşturması için konulmuştur kopyala yapıştır kullanılmasını tavsiye etmem, mesuliyet almam. 1.3A Pro versionunu kullanıyorum şuanda. Ayarlar aynı.
@OgzKrc
Teşekkür ederim. Boost test'ten sonra mı bu ayarları onayladı yoksa direkt kendi mi ayarı yapıp bitirdi ?

Geri