Çözüldü✓ 8gb ramın 5.9 kullanılabilir.

Reaksiyon skoru
1
Lenovo ideapad gaming 3 bir freedos notebook alıp Win 11 pro kurdum. Ramin 2.1gb donanıma ayrılmış durumda ve oyun performansında çok sıkıntı yaratıyor. Bu değer normal midir ? . Bir çözümü var mıdır ?
Ryzen 5 5600h rtx 3050 mobile

Ekler

• resim_2022-09-21_124411862.png
    resim_2022-09-21_124411862.png
    21 KB · Hit: 30
Dahili ekran kartında VRAM olmadığı için sistem Rami üzerinden bir miktarını kendine ayırıyor diye biliyorum. Ryzen işlemcilerin çalışma şekli öyle olması lazım. Intel işlemcili laptoplarda olmuyordu bu durum yanlış hatırlamıyorsam. Çözümünü ben bulamamıştım, donanımsal bir durum olduğu için ram'i yükselterek çözmüştüm ben. İşlemcinin içindeki dahili grafik birimini devre dışı bırakman lazım ama bu mümkün mü bilmiyorum.

İşlemcinin içindeki dahili grafik bellek kullanımı için ramden yiyor bios ayarlarından düşürebilirsiniz muhtemelen

Dahili ekran kartında VRAM olmadığı için sistem Rami üzerinden bir miktarını kendine ayırıyor diye biliyorum. Ryzen işlemcilerin çalışma şekli öyle olması lazım. Intel işlemcili laptoplarda olmuyordu bu durum yanlış hatırlamıyorsam. Çözümünü ben bulamamıştım, donanımsal bir durum olduğu için ram'i yükselterek çözmüştüm ben. İşlemcinin içindeki dahili grafik birimini devre dışı bırakman lazım ama bu mümkün mü bilmiyorum.
Apu'yu devre dışı bırakmak çok aklıma yatmadı.Birazcık bios ayarlarına baktım.Bios üzerinden ne kadar VRAM verebileceğimizi seçebiliyormuşuz.Ben de 1GB'a kadar düşürdüm.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemcinin içindeki dahili grafik bellek kullanımı için ramden yiyor bios ayarlarından düşürebilirsiniz muhtemelen
Evet öyle yaptım.Sorunu çözdüm teşekkür ederim.

Geri