Neler Yeni

9 aylık İngilizce eğitimi için günde kaç saat çalışılmalı ve neler yapılmalı?

tuğrahan sezer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
355
İsim
tuğrahan sezer
Arkadaşlar yaşım 19 ve bir iki gün önce englishtime diye bir dil kursuna yazıldım. A2'den başladım ve b2'ye kadarlık bir kur aldım. Soracağım şey ise daha önce dil kursuna gidip İngilizce öğrenenler kendi başlarına ayrıyeten çalışıyor muydu? Çalışıyorsa günlük kaç saat çalışıyordu? Günlük yaşantım sırasında gerek oyunlardan gerek takip ettiğim yabancı YouTuber'lar dan vs. İngilizce ile belli bir düzeyde haşir neşirim ki bildiğim kadarıyla İngilizce öğrenen biri için bu iyi bir şey. Kurs süresi hafta sonları 6 saat. Ayrıyeten ödev ve sınav sistemleri de var. Bu konu hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olanlar tavsiye verebilir mi? Bu konuyu açmamdaki en büyük neden A2 kursları başlayalı 2 hafta olmuş. Dün o iki hafta için 2 saatlik bir telafi dersi verdiler bana. Fakat bugün konuya çalışırken zorlandığımı fark ettim. Bu da ister istemez endişeye neden oldu bende.

diekatze

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
621
İsim
Kerem Uyar
Konuşarak veya konuşmaya çalışarak kendini geliştirebilirsin. İzleyeceğin şeyler sonrası tekrar önemli. Kendi başına çalışmadan, pratik yapmadan sadece boşa kürek çekersin. Haftasonları 6 saat çalışarak ekstra olmadan asla geliştirebileceğini düşünmüyorum.

Beğenmediğimiz CS:GO'da ingilizce konuşarak geliştirdim kendimi. Hali hazırda max A2 İngilizcem vardır ama bunun sebebi Almanca biliyor olmam.

Arkadaş çok benziyorlar ya. Ben demek için Ich diyip duruyorum, I rafa kalktı.

kaanalpay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Kaan Alpay
Konuşarak veya konuşmaya çalışarak kendini geliştirebilirsin. İzleyeceğin şeyler sonrası tekrar önemli. Kendi başına çalışmadan, pratik yapmadan sadece boşa kürek çekersin. Haftasonları 6 saat çalışarak ekstra olmadan asla geliştirebileceğini düşünmüyorum.

Beğenmediğimiz CS:GO'da ingilizce konuşarak geliştirdim kendimi. Hali hazırda max A2 İngilizcem vardır ama bunun sebebi Almanca biliyor olmam.

Arkadaş çok benziyorlar ya. Ben demek için Ich diyip duruyorum, I rafa kalktı.
Almanca seviyeniz nedir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merak ettim .d

diekatze

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
621
İsim
Kerem Uyar

Jujazifa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Doruk uçak
Arkadaşlar yaşım 19 ve bir iki gün önce englishtime diye bir dil kursuna yazıldım. A2'den başladım ve b2'ye kadarlık bir kur aldım. Soracağım şey ise daha önce dil kursuna gidip İngilizce öğrenenler kendi başlarına ayrıyeten çalışıyor muydu? Çalışıyorsa günlük kaç saat çalışıyordu? Günlük yaşantım sırasında gerek oyunlardan gerek takip ettiğim yabancı YouTuber'lar dan vs. İngilizce ile belli bir düzeyde haşir neşirim ki bildiğim kadarıyla İngilizce öğrenen biri için bu iyi bir şey. Kurs süresi hafta sonları 6 saat. Ayrıyeten ödev ve sınav sistemleri de var. Bu konu hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olanlar tavsiye verebilir mi? Bu konuyu açmamdaki en büyük neden A2 kursları başlayalı 2 hafta olmuş. Dün o iki hafta için 2 saatlik bir telafi dersi verdiler bana. Fakat bugün konuya çalışırken zorlandığımı fark ettim. Bu da ister istemez endişeye neden oldu bende.
Öncelikle iş bence kafada bitiyor İngilizce diğer dillere göre kolay bir dildir. Kursta gördüğünüz gramer konularını eve gelince tekrar edip kendi kendinize cümle kurmanızı ve bunları yazarak çalışmanız size iyi etki eder bir diğer taraftan kelime bilginizi geliştirmek için bolca dergi gazete okumaya çalışın seviyenize uygun olması daha iyi olur.Son olarak mümkünse yazma becerinizi ve kelime bilgilerinizi geliştirmek için günlük yazmanızı tavsiye ederim.Dediğim gibi İngilizce kolay bir dildir eğer gerçekten öğrenmek istiyorsanız birazcık gayret göstermeniz yeterli olur.

Creselia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Egehan Kiremit
Kabataslak ingilizce biliyorum lakin önerebileceğim ve faydalı olacağını düşündüğüm tek bir şey var. Kursta öğrendiğin veya bireysel olarak çalışıp hafızana kazıdığın şeyleri bir kaç chat üzerine yapılmış oyunların içerisinde tamamen yabancı olan insanlar ile konuşarak hem pekiştirebilir hem onlar ile rahatlıkla anlaşabilir ve iyi bir arkadaş olursan sesli olarak konuşup para vermeden cambly sahibi olabilirsin.

diekatze

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
621
İsim
Kerem Uyar
Ben de Almanca öğreniyorum. A2-B1 arası bir seviyedeyim. O yüzden sordum
Güzel. Bende şuan bir araştırmadayım, a1-b1 arası eğitim alacak kurum bakıyorum. Kendimi hazırlayıp Temmuz-Ağustos gibi A2 Goethe sertifikası almayı planlıyorum.

Top Bottom