90-100bin tl bandinda sistem tavsiyesi

Reaksiyon skoru
25
Bütçe
100000
merhaba iyi gunler makina kalip imalat firmasi icin bir bilgisayar toplayacagim solidworks autocad camworks gibi uygulamalarda yuksek performansli calisacak bir sistem toplayacagim is istasyonlari ucuk fiyatlar ve eskisi gibi oyun bilgisayarlarindan farkli kompanentler kullanmiyolar gordugum kadariyla ve fiyatlari 1500 dolardan ucuk rakamlara gidiyor evde kullandigim bilgisayarimdan daha performansiz calisiyolar bu fiyatlara ragmen bilgisayar donanimlarindan kendimce anliyorum takipte ediyorum fakat fiyat performans konusunda cokta iyi bir sistem toplayamadim yardimci olursaniz sevinirim butcrm 90-100bin tl civalari alti ustu olabilir sorun degil fiyata monitor dahil degil ve ek olarak ekran kartini net olarak nvidia alacagim bu tur uygulamada rtx performansi cok daha yuksek birde rtx 5000 serisini bekliyecek kadar zamanim yok malesef geldiginde en kotu yukseltirim sorun degil bu konuda bana yardimci olursaniz cok mutlu olurum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu sekilde ortalama bir fiyat cikarmistim bu arada

Ekler

• IMG_9083.png
    IMG_9083.png
    126.8 KB · Hit: 40
Son düzenleme:
Merhaba solidworks catia programlarında danışmalık işi yaptığımdan dolayı cevaplıyorum.

Autocad dışında solidworks açısından bahsedeceğim. İş istasyonları her zaman daha yüksek performans verdirir.
Ancak solidworks programının çalışma prensibinde program işlemcinin sadece tek çekirdeğini kullandığı için çok büyük montajlar ile uğraşıyorsanız her zaman bir kasma problemiyle karşılaşmanız olası durumdadır.

Benim burda önereceğim tek çekirdek işlem hızı yüksek bir işlemci tercih etmeniz ve raminizin en minimum 16gb olması gerekmektedir.

Ayriyeten eğer bir distribütor ile çalışıyorsanız ve destek alıyorsanız. Bazı sistemsel problemlerde ürünün satıcısı Dassault Systemes'e açılan servis taleplerinde eğer sistem onların sitesindeki test edilmiş ve sertifikalı ürünlerden değilse destek vermiyorlar.
Bunlardan ötürü grafik kartınızı da https://www.solidworks.com/support/...HH*MTczOTQzNDQ3Ni4xLjAuMTczOTQzNDQ3Ni4wLjAuMA.. bu linkteki sertifikalı ürünlerden seçmeniz daha iyi olacaktır.

tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim bundan once surekli dellin workstationlarini kullaniyordum zaten hatta 2 tanesi hala performansli fakat biri 7 seneyi dolduracak artik yetersiz kalmaya basladi fason imalat yaptigimiz icin projeler buyuk kucuk degisiyor fakat asiri detayli degil bilgisayarin en ust duzey islemlerden ziyade uzun omurlulugu bir tik daha onemli

ve dedigim gibi dellin son workstationlarina baktigimda tabii ki saglam performansli kompanentler kullanilmisti fakat dedigim gibi oyun bilgisayarlarindan farkli komponentler degildi

merhaba iyi gunler makina kalip imalat firmasi icin bir bilgisayar toplayacagim solidworks autocad camworks gibi uygulamalarda yuksek performansli calisacak bir sistem toplayacagim is istasyonlari ucuk fiyatlar ve eskisi gibi oyun bilgisayarlarindan farkli kompanentler kullanmiyolar gordugum kadariyla ve fiyatlari 1500 dolardan ucuk rakamlara gidiyor evde kullandigim bilgisayarimdan daha performansiz calisiyolar bu fiyatlara ragmen bilgisayar donanimlarindan kendimce anliyorum takipte ediyorum fakat fiyat performans konusunda cokta iyi bir sistem toplayamadim yardimci olursaniz sevinirim butcrm 90-100bin tl civalari alti ustu olabilir sorun degil fiyata monitor dahil degil ve ek olarak ekran kartini net olarak nvidia alacagim bu tur uygulamada rtx performansi cok daha yuksek birde rtx 5000 serisini bekliyecek kadar zamanim yok malesef geldiginde en kotu yukseltirim sorun degil bu konuda bana yardimci olursaniz cok mutlu olurum

bu sekilde ortalama bir fiyat cikarmistim bu arada
intel istiyorsanız yeni intel ultra serisi almak zorundasınız istediginiz ürünün ömnrünü doldurdu end of life

intel istiyorsanız yeni intel ultra serisi almak zorundasınız istediginiz ürünün ömnrünü doldurdu end of life
yok islemci tarafinda illa intel olacak diye bi kaygim yok oylesine fiyatlar yaziyordum zaten suan biraz daha baktigimda amd nin 9800X3d islemcisi kafama yatti onbellegi ve islemci hizi yuksek

Geri