Neler Yeni

90 Günlük Ücretsiz Final Cut Pro X ve Logic Pro X

sbrkya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Seyithan Berkay Aktaş
Merhaba arkadaşlar. Apple'ın koronavirüs sebebiyle yaptığı bir kampanyaya denk geldim sizlerle de paylaşmak istedim. İki uygulama değeri 500$ (Final Cut Pro X 300$, Logix Pro X 200$) deniyor Türk Lirası karşılığı ise 3200₺. İlgi duyuyorsanız, kendinizi herhangi bir konuda geliştirmek istiyorsanız veya can sıkıntınızı giderecek bir şey arıyorsanız bi göz atın derim. Fakat üzücü bir haberim var bu yazılımlar sadece macOS üzerinde çalışıyor. Eğer Mac sisteminiz yok ise burada devreye Hackintosh ve VirtualBox giriyor bu yöntemleri kullanarak uygulamalara erişim sağlayabilirsiniz.

Kısaca özet geçmek gerekirse Hackintosh ve VirtualBox nedir ?

Hackintosh adını Macintosh'dan alıyor. Windows, Linux işletim sistemlerinizin yerine macOS kurulumu sağlıyor yani sıfırdan işletim sistemi kuruyorsunuz kendi sisteminizin yerine fakat derseniz ki ben işletim sistemimden vazgeçmek istemiyorum ya başka bir diske ya da diskin bir bölümüne kurulum yaparsınız ek olarak aşağıda bahsedeceğim VirtualBox yöntemine baş vurabilirsiniz. Ve bu işlemi yapacaksanız sağlam bir rehber bulmanızı tavsiye ediyorum çünkü Windows ve Linux gibi kolay kuruluma sahip bir işlem olmadığı söyleniyor bu duruma ek olarak uyum olayı da var donanımlarınızın Hackintosh ile olan uyumu çok önemli.

VirtualBox ise bir sanallaştırma programı. Bir nevi sanal makine/bilgisayar denilebilir. Bu program üzerine macOS kurulumu yapılabilmekte fakat bunun hakkında fazla bilgim yok internetten araştırma yaparak kapsamlı rehberlere ulaşabilirsiniz.

Final Cut Pro X - Video Düzenleme Yazılımı
Logix Pro X - Müzik Düzenleme Yazılımı

Okuduğunuz için teşekkür ederim. İyi Forumlar

Edit: Logic Pro X ilerleyen günlerde ücretsiz olacak konuda belirtmeyi unutmuşum kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
İsmail Selçuk Çınar
Twitter
ismail_selcuks
Bir müzik prodüktörü olarak Logic Pro X'in ücretsiz olduğunu söylediğin için çok teşekkür ediyorum.İşime yarayan bir program fakat alamıyordum.Emeğine sağlık.

BurakN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Burak Nalbant
Final Cut Pro X free trial yazıyor fakat Logic Pro X de sadece buy kısmı var onu nasıl 90 gün ücretsiz kullanabiliriz?

sbrkya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Seyithan Berkay Aktaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir müzik prodüktörü olarak Logic Pro X'in ücretsiz olduğunu söylediğin için çok teşekkür ediyorum.İşime yarayan bir program fakat alamıyordum.Emeğine sağlık.
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. :giggle:

sbrkya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Seyithan Berkay Aktaş
Final Cut Pro X free trial yazıyor fakat Logic Pro X de sadece buy kısmı var onu nasıl 90 gün ücretsiz kullanabiliriz?
Kardeşim yorumunu okuyunca aklıma geldi kusura bakma hemen konuyu düzenliyorum. Logic Pro X ilerleyen günlerde kavuşacak deneme sürümüne şu anlık ücretsiz değil.

BurakN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Burak Nalbant
Kardeşim yorumunu okuyunca aklıma geldi kusura bakma hemen konuyu düzenliyorum. Logic Pro X ilerleyen günlerde kavuşacak deneme sürümüne şu anlık ücretsiz değil.
Sorun değil dostum merakımdan girip bir göz attım. Dikkatimi çekince sormak istedim. ilerleyen günlerde derken acaba ne zaman ücretsiz olucağı ile ilgili kesin bir tarih var mı?

sbrkya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Seyithan Berkay Aktaş
Hayır, gerek yerli gerek yabancı forumların ve sitelerin bir çoğuna baktım şu anlık kesin bir tarih yok sadece ilerleyen günlerde sunulacağına dair ibareler var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
İsmail Selçuk Çınar
Twitter
ismail_selcuks
Hayır, gerek yerli gerek yabancı forumların ve sitelerin bir çoğuna baktım şu anlık kesin bir tarih yok sadece ilerleyen günlerde sunulacağına dair ibareler var.
Şu anda 30 gün verdi programa.Yakında 90 olur sıkıntı yok. :)

Top Bottom