Neler Yeni

95 okuma 89 yazma hızı normal mi ? hard diskim ölüyormu

Arsek

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
936
İsim
mehmet yahya kara
İlgilendiği Kategoriler
ISS önerilerinde, Driver ile ilgili konularda, Donanımsal herhangi bir arızada etiketlerseniz seve seve yardımcı olurum
Discord
.arsek
Bence 5k rpmlik bir HDDye göre normale yakın denilebilir.. Normalde harddiskler zaten 100-150 bandında değer veriyor. 80-90 vermesi çok da kötü değil. 4 yılı,çalışma süresini, modeli de baz alırsak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum verdiğin bilgiler çok doğru değil. Kısa ömürlü falan da değille
adam gibi kullanırsan uzun ömürlüde olabilir ama bir hdd ssd yi geçemez herkonuda mesela hdd de flaşı tak çıkar fln yaparsan (çok kaba bir örnek kusura bakma =) ) yada bilgisayarı normal yoldan kapatmazsan hdd nin okuyucu bası yuvasına dönemiyebiliyor bu sorunda hddnin bozulmasına yol açar ama ssd ler de oyle bir sorun olamaz

eminn_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Emin
benim için önemli olan hard diskin sağlığı bad sectör oluşmaması uzun süre depolama olarak kullanabilmem saten

Süleyman ÇAKIR-

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Değerler normal. 7200 RPM'lik HDD'm 110-120 civarı okuma yazma yapıyor.

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
Değerler gayet normal. Üstteki arkadaşlar neden veya neye göre acayip düşük vs demiş anlamadım.
Keşke bilmedikleri konuda yorum yapıyor olmak için yapmasalar.

PROZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Hazer Enes Bozkurt
Bence 5k rpmlik bir HDDye göre normale yakın denilebilir.. Normalde harddiskler zaten 100-150 bandında değer veriyor. 80-90 vermesi çok da kötü değil. 4 yılı,çalışma süresini, modeli de baz alırsak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum verdiğin bilgiler çok doğru değil. Kısa ömürlü falan da değiller.

Benim 15 yıllık wd neden 120 veriyor öyle ise?

hdd ler kısa ömürlüdür ve çook büyük ihtimalle tamir olamazlar sadice çok büyük firmalar aracılıgıyla içindeki veriler kurtarılıyor

Yanlış bilgi. HDD'ler uzun ömürlü depolama birimleridir ve tamirleri küçük işletmerce de yapılabilir.

@eminn_ ben değerlerde bir sorun görmüyorum. Sıradan bir hddnin biraz altında performans gösteriyor. Yeni bir hdd almaya gerek yok, zaten depolama için kullanıyorsun. Gittiği yere kadar kullan bence. :)

Erensama

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
eren
Konudan bağımsız bir şey sormak istiyorum, 970 evo yu tam yükte kullanırken kaç dereceye çıkıyor sıcaklığı, ve üstünde soğutucu bir blok var mı ?

Erensama

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
eren
hdd ler kısa ömürlüdür ve çook büyük ihtimalle tamir olamazlar sadice çok büyük firmalar aracılıgıyla içindeki veriler kurtarılıyor
7 yıldır kullandığım hdd 35 bin saat çalışmış , emin misin kısa ömürlü olduklarına 35 bin saat 4 yıl ediyor.

Benim 15 yıllık wd neden 120 veriyor öyle ise?

HDD'ler eski teknolojidir. İlk üretilenlerden bu yana teknolojinin gelişmesine nazaran HDD'lerde über bir hız artışı olmadı. Zamanında aldığın HDD kalitelidir, hırpalamamışsındır ve yoğun kullanmamışsındır, 15 yıl sonra bile güzel değerler verebilir. Öte yandan dosyanın bütün mü parçalı mı olduğu da okuma yazma hızını oldukça etkilemektedir. Ee, fiziksel depolama sonuçta, şans faktörünü de es geçmemek gerek. :)

• Beğen
Reaksiyonlar: PROZ
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,061,644
Üyeler
168,656
Son üye
lordex
Top Bottom