9800X3D / 5070Tİ / HYTE70 Beyaz Sistem Öneri ve Yorum

bu bütçede 5080 olabilirdi. bir kasaya 21k bayılmak ne kadar mantıklı? bilemedim. ama parçalar gayet güzel
Evet kasa pahalı ama göz alıcı ve keyif verici geliyor. Kasa içine +120 bin TL harcıyorsam bu 120 bin TL, 20 bin TL'nin içine yakışır diye düşündüm. Dediğiniz gibi kasa bütçesini ekran kartına ayırsam 5080 rahat alınabilir. Eğer kasadan vazgeçebilirsem 5080 kısmını değerlendireceğim.

Evet kasa pahalı ama göz alıcı ve keyif verici geliyor. Kasa içine +120 bin TL harcıyorsam bu 120 bin TL, 20 bin TL'nin içine yakışır diye düşündüm. Dediğiniz gibi kasa bütçesini ekran kartına ayırsam 5080 rahat alınabilir. Eğer kasadan vazgeçebilirsem 5080 kısmını değerlendireceğim.
Oyun oynarken kasaya değil monitöre bakacaksın.

muhadili 9700x ve arada 5-6k fiyat farkı var. gönül ister ki amd olsun ama aynı performansa o kadar fark vermek mantıksız geldi. çok az fark olsa (mesela 9700x 10k altına düşse keşke) o zaman düşünmem 9700x alırım zaten
gerekirse daha uygun fiyatlısını alırım amd alırım sonradan değişirim ihtiyaç olursa benim kafa böyle çalışıo :) intelin sorun çıkarma riskine girilmez değmez

hocam değil 140k 100k'ya bile 5080'li sistem alınır (işlemci 9800x3d olmaz 9700x olur 7800x3d olur ama olur) yani 40k fazla verip daha az verenden daha kötü performans almak sırf estetik dursun diye bence çok saçma
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

gerekirse daha uygun fiyatlısını alırım amd alırım sonradan değişirim ihtiyaç olursa benim kafa böyle çalışıo :) intelin sorun çıkarma riskine girilmez değmez
yani takıp bir daha değişmeyi düşünmüyorum. yetersiz gelirse komple sistemi 2. elden satarım

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
kasa içine harcadığın 120binde suni zaten aynı performansı 80k -90bine alırsın max çok param var havaya atıcak diyorsan o başka

mantıksız :) sistemde zaten mantıklı parça yok keyfi beyaz olsun pahalı olsun demiş :)
Bileşenler arasında ekran kartı siyah renkli ile hemen hemen aynı 1000 TL gibi bir fark var. Anakart Carbon Wifi düşünüyordum 23.000 TL bandında ama beyazı olmadığı için bu anakarta yöneldim fiyatı Carbona göre makul. Ramlerde siyah beyaz fiyat farkı yok denilebilir. Tek göze çarpan taraf kasanın pahalı olması fakat yurtdışında 400 $ civarında yani 16.000 TL Türkiye'de ise tedarikçi firma nakliye ve kar payı koyduğu zaman bu fiyatlara çıkıyor. İlk geldiğinde 25.000 TL idi. Kasa biraz keyfi geri kalan parçalarda beyaz olsun pahalı olsun düşüncesi yok.

Tavsiyem.
AMD Ryzen 7 9800X3D Sekiz Çekirdek 4.7 GHz İşlemci (Kutusuz)
MSI Mag Coreliquid E360 White 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu
Asus ROG Strix B850-A Gaming Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart
XPG Lancer 32 GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL30 AX5U6000C3016G-DCLARWH RAM
Kingston Fury Renegade SFYRD/2000G PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD
Galax RTX 5080 1-Click OC White 58NZN6MDBCWH 256 Bit GDDR7 16 GB Ekran Kartı
Asus TUF Gaming GT502 Horizon ARGB Fanlı Beyaz ATX Oyuncu Kasası
MSI MAG A850GL White Gen5 850 W Power Supply
Tavsiye ve detaylar için teşekkür ederim. Değerlendireceğim.

hocam değil 140k 100k'ya bile 5080'li sistem alınır (işlemci 9800x3d olmaz 9700x olur 7800x3d olur ama olur) yani 40k fazla verip daha az verenden daha kötü performans almak sırf estetik dursun diye bence çok saçma

yani takıp bir daha değişmeyi düşünmüyorum. yetersiz gelirse komple sistemi 2. elden satarım

9800X3D işlemciyi kutulu 20.000 TL'ye Vatan'dan %20 indirimli kampanya ile aldım hocam. Söylemek istediklerini gayet iyi anlıyorum. Estetik kısmını koy bir kenara performansına bak diyorsun ve haklısın. Bu konuyu tekrardan değerlendireceğim. 5080 için.

Son düzenleme:
Bileşenler arasında ekran kartı siyah renkli ile hemen hemen aynı 1000 TL gibi bir fark var. Anakart Carbon Wifi düşünüyordum 23.000 TL bandında ama beyazı olmadığı için bu anakarta yöneldim fiyatı Carbona göre makul. Ramlerde siyah beyaz fiyat farkı yok denilebilir. Tek göze çarpan taraf kasanın pahalı olması fakat yurtdışında 400 $ civarında yani 16.000 TL Türkiye'de ise tedarikçi firma nakliye ve kar payı koyduğu zaman bu fiyatlara çıkıyor. İlk geldiğinde 25.000 TL idi. Kasa biraz keyfi geri kalan parçalarda beyaz olsun pahalı olsun düşüncesi yok.

9800X3D işlemciyi kutulu 20.000 TL'ye Vatan'dan %20 indirimli kampanya ile aldım hocam. Söylemek istediklerini gayet iyi anlıyorum. Estetik kısmını koy bir kenara performansına bak diyorsun ve haklısın. Bu konuyu tekrardan değerlendireceğim. 5080 için.
çok iyi fiyata almışsın. bence değerlendirme direkt yap :D

Sistemini paylaşır mısın bende incelemek istiyorum hocam
imzasında yazıyor

Hocam içine sineni al. Benim kasa siyah beyaz karışık oldu hoş durmuyor maalesef.
Çirkin bir boksör gibiyim ama çok güçlüyüm ahahahsjskhkh
O kasaya her şey verilir.
Nefis bir şey.
Aslan besleyen yemini düşünmezmiş.
Estetik ve iyi CFM fanlarla da efsane olur.
Kablolaması falan nefis bişi.

Sistemini paylaşır mısın bende incelemek istiyorum hocam
İmzadaki

1755866870557.webp

Beğendim bana da fikir vermiş oldun teşekkür ederim ama anakart tarafında bence beyaz olarak asus tercih edilse mantıklı olmaz mıydı ?
Özelleştirmeleri tam olarak hatırlamıyorum ama en mantıklısı buydu. Colorul b650m white = colorful b650m plus ama beyaz hali bu da asus tarafında b650m e'ye eşit neredeyse. Aradaki en belirgin belki de tek fark asustakinde 1 tane m2 pasif soğutması var. Normalde beyaz alacam diye bir fikrim yoktu ama o hafta gaming gecesinde 5070ti sistem bu geldi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,045
Üyeler
183,052
Son üye
ysuff1903
Geri