Neler Yeni

Yardım 9800x3d alınır mı bu fiyata

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
752
İsim
Furkan
Benim kastettiğim önbellek o önbellek değil l3 cache'yi kastettim. Ama bu işlemcide dahili grafik var 2200mhz. Takribi olarak rx570 kıvamında çalışır sanırım. Emin değilim.
Anladım amacım ekran kartı olmadan işlemcide sorun var mı onu denemek

Nezha

80+ Bronze
Anladım amacım ekran kartı olmadan işlemcide sorun var mı onu denemek
valla amd her ne kadar işlemci olarak artık intelden iyi olsa da dahili grafik işlemcisi o kadar iyi değil. Ekran kartsız test yapmaya gerek yok o yüzden. Zaten radeon yerleşik grafik ayarları amd adrenalinede görünür. Intel iris xe grafik yerleştiriyor çoğu işlemcisine radeondan daha güçlü ama zaten 9800x3d karta kim ne yapsın dahili grafik kullanıp boşver. Tak ekran kartını devam et hayırlı olsun tekrar.

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
752
İsim
Furkan
valla amd her ne kadar işlemci olarak artık intelden iyi olsa da dahili grafik işlemcisi o kadar iyi değil. Ekran kartsız test yapmaya gerek yok o yüzden. Zaten radeon yerleşik grafik ayarları amd adrenalinede görünür. Intel iris xe grafik yerleştiriyor çoğu işlemcisine radeondan daha güçlü ama zaten 9800x3d karta kim ne yapsın dahili grafik kullanıp boşver. Tak ekran kartını devam et hayırlı olsun tekrar.
Yok o anlamda demedim ekran kartı almadım işlemci yolda. İşlemciyi test etmek amacım ekran kartı için 5000 serisi bekliyorum. İşlemciyi test edip sorun varsa geri göndermek

Nezha

80+ Bronze
Yok o anlamda demedim ekran kartı almadım işlemci yolda. İşlemciyi test etmek amacım ekran kartı için 5000 serisi bekliyorum. İşlemciyi test edip sorun varsa geri göndermek
Testten anladığım stress testi benchtest yapacaksın. Sıvı soğutucu veya çok sağlam kule tipi varsa aida64 ile cpu+ram seçerek başlat testi. Bir sıkıntı çıkacağını sanmam. Ama soğutucun yeterli değilse test başlatma çünkü işlemci 160watt çok ısınır.

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
752
İsim
Furkan
Testten anladığım stress testi benchtest yapacaksın. Sıvı soğutucu veya çok sağlam kule tipi varsa aida64 ile cpu+ram seçerek başlat testi. Bir sıkıntı çıkacağını sanmam. Ama soğutucun yeterli değilse test başlatma çünkü işlemci 160watt çok ısınır.
Arctic III 420 mm var hocam yeterli olur sanırım

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
752
İsim
Furkan
Tamam teşekkütler 👍 keşke asus anakartlarda sorun çıkmasaydıda rog anakart alsaydım 😂 ekran kartı çıkarıp takarken hasar veriyormuş ekran kartına vazgeçmek durumunda kaldım

DeviLJoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
215
İsim
Onur
Hocam birde bir şey sorucam. Şimdilik x870-a asus rogda 1660 süper kullanılır mı? Pcı3 var mı yok mu göremedim de
Kullanırsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Komik olan ne? 3D işlemcilerin en yüksek verimliliği zaten 1080p competitive oyunlarda. İlk 3D işlemcilerde bu strateji ile sürülmüştü zaten.
Bu ilk X3D işlemci mi :D Sırf yorum yapmak için yapmayın şunu.

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
752
İsim
Furkan
Kullanırsın.

Bu ilk X3D işlemci mi :D Sırf yorum yapmak için yapmayın şunu.
Kullanamazsın dediler. Pcı 3 desteklemiyormuş rog olan birde ekran kartı çıkarırken sorun oluyormuş bu ekran kartı tuşu var ya yeni gelen tuş basınca ekran kartı kilidi açılan orda sorun mu varmış ne anlamadım. Rog o yüzden kararsız kaldım. Tornavidayla eski sistem gibi kilidi açmam lazım eski anakartlardaki gibi tuşu kullanmayıp

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Berker Mısırlıoğlu
Yani o zamanki duruma göre değişir 😂 ozaman bilgisayarla hala çok oyun v.s oynarsam evlenince filan belki değişirim yoksa yok 😂 şuan sadece anakart konusunda kararsız kaldım. Şuanlık 1660 süper takıcam o yüzden pcı 3 desteklemesi lazım. Sonra 5070ti takıcam. Asus rog x870-a sıkıntılıymış. Yani asus anakartlarının hepsi 800 serisi ekran kartı çıkarıp takarken. O yüzden 2 seçenek kaldı. Asrock x870 rs veya gigabyte x870 aorus ice

Haklısında bizim ülkede düşeceğini sanmıyorum 7800x fiyatlarına baksana 😂 bizim ülkedeki satıcılar düşürürmü hiç
O zaman gigabyte öneririm. gigabyte cidden kaliteli bir markadır. Benim gözümde böyledir :D1) asus 2) gigabyte
4090la 9700x fazla fazla yeterli olur ki 4k kullanılıyor o kart zaten:D 9700x her türlü yeterli iyi işlemci
kesinlikle öyle. 3d ne kadar çok iyi bir teknoloji olsa da o işlemciler cidden abartı

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
752
İsim
Furkan
O zaman gigabyte öneririm. gigabyte cidden kaliteli bir markadır. Benim gözümde böyledir :D1) asus 2) gigabyte

kesinlikle öyle. 3d ne kadar çok iyi bir teknoloji olsa da o işlemciler cidden abartı
Normalde asus çok daha hoş duruyor. Güzel duruyor ve daha kaliteli gibi bence 😂 ama işte bir testte 60 kere çıkarıp takmışlar sanıırım belki daha azda olabilir. Ekran kartına zarar vermiş. O giriş kısmına ama ben temizlikten temizliğe çıkarıcam sorun olur mu bilemedim. Veya eskisi gibi tırnağı kendim çekerek çıkarıcam.eski nesildeki anakartlar gibi 😂

DeviLJoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
215
İsim
Onur
Kullanamazsın dediler. Pcı 3 desteklemiyormuş rog olan birde ekran kartı çıkarırken sorun oluyormuş bu ekran kartı tuşu var ya yeni gelen tuş basınca ekran kartı kilidi açılan orda sorun mu varmış ne anlamadım. Rog o yüzden kararsız kaldım. Tornavidayla eski sistem gibi kilidi açmam lazım eski anakartlardaki gibi tuşu kullanmayıp
Çok daha eskisini farklı markaya taktım. Amd sistem dizip zaten asus anakart almak gereksiz. Gigabyte ve asrock alın daha iyiler. Markaya para vermeyin boşuna.

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
752
İsim
Furkan
Çok daha eskisini farklı markaya taktım. Amd sistem dizip zaten asus anakart almak gereksiz. Gigabyte ve asrock alın daha iyiler. Markaya para vermeyin boşuna.
Beyaz sistem diziğim için görsellik olsun istedimde bakalım gigabyte alıcam muhtemelen

Msı da yok sanırım çıkarmadı daha beyaz o yüzden gigabyte mantıklı. Hiç kullanamdım bu markayı iyi diye biliyorum ama biosta veya başka birşeyde sıkıntısı var mı bilmiyorum

Ekran kartı 5000 serisi olacak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,141
Üyeler
166,162
Son üye
Melih09
Top Bottom