StrangerIX
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 2
- Reaksiyon skoru
- 2,503
oda sıcaklığının yüksek olma ihtimalini de eklememişsin. 3-4 derece oynatır oda sıcaklığı.Vallahide billahide normal değil. Bu havalarda bile normal değil Siz hayatınızda bi Battlefield 2042 falan oynadınız mı? Bf oyunları dışında işlemciye bu kadar abanan başka oyun yok. Pubg işlemciden faydalanan bi oyun evet ama işlemciyi harıl harıl sömüren bi oyun değil. Mapleri belli oyuncu sayıları belli grafik motoru belli. Ben bu havalarda 5800x3d ile bf2042 de en fazla 79 görüyodum. Pubg için ve 9800x3d için bu havalarda bile 88 derece A-NOR-MAL
Ben işlemcimi stres testine soksam 88 görür. Normal bi oyun işlemci stres testi asla olamaz. 9800x3d den bahsediyoruz bi kere güç tüketimi oyun esnasında 100w ve altında ek olarak 3d cache altta. Çekirdeklerde yorgan yok
88 in normal olması için şunlar katiyen olması lazım;
Çok dandirik bi kule tipi soğutucu
Kötü macun
Kasa havalandırması berbat
Bütün ayarlar autoda.
Oyunun bütün grafikleri en düşükte gpuda neredeyse hiç yük yok işlemciye yük biniyor
Anca anca buna ihtimal verebilirim ki hepsini birden gerçekleştirdimi konu sahibi bilmiyorum
Şu videoyu izleyin ve 4k da bile %65 in üzerinde işlemci kullanımı yapacak başka oyun gösterin piyasadan. Ne demek istediğimi anladınız. Şu ve geri kalan serideki oyunlar ile pubgnin işlemciye abanma gücü arasında ALAKA YOK
9800x3d 5090 bf2042 4K
soğutucusu hasarsız geldiyse iyi. Macun da yan sanayi değildir diye düşünüyorum. modeline göre etkisi değişir tabi.
kasa montaja bakılırsa kablolar fanın önünü bir tık kapatmış onları çekse çok az rahatlar gibi.
Bios ayarları biraz yapılsa iyi olur Curve Optimizer'a bir girişmesi lazım OCCT testleri ile.
88 derece oyunda ise çok fazla, sentetik testte normal çünkü o işlemcinin tepe ısı değeri 95 falan diye biliyorum. Throttle yemiyordur sentetik testte ise o değer. Oyun ise biraz düşmesi lazım. En azından max 80 falan görmeli.
Bende 7800x3d var ki bu işlemdi mesela oyunlarda 9800x3d'ye göre daha çok ısınıyor CCD ve 3d-V cache üst üste olduğu için işlemci tasarımında. Ona rağmen yazın oda sıcaklığı 33-34 iken bile 80 görmüştüm o da oyun shader indirmesi + oyunun haritasını yüklemeye çalışırken. Sonra geri 75-70 lere geriledi. Ortalama bir sıcaklıkta da 60-65 arası geziyor maksimum.
Kısacası kesinlikle bir guide falan bak internetten. Ben de yardımcı olmak isterim ama takip etmiyorum bayadır ne nedir diye.
Hemen kasa değişeyim, fan alayım yapma sakın. Ortamına göre de şekillenir. Ben Adana'da en tepe sıvı soğutmayla bile benimle aynı dereceleri alan adam gördüm. Ondan dolayı kaynak problemi bulmadan yüksek harcamalara girmek pek mantıklı değil.