Yardım 9800X3D Isınma problemi

atakaya01

80+
Reaksiyon skoru
141
OCCT testine tabi tuttum. Cihaz bugün geldi. Boşta 37-38 derecelerde takılıyor. Ama OCCT testini açınca 1. dakikada 90 dereceye dayanıyor. Bu anormal bir durum gibi geldi bana. Bundan önce 7800x3d kullanıcısıydım OCCT testinde 83-84 dereceyi geçmiyordu. Boşta ise 45 derecede çalışıyordu. 9800x3d , 7800x3d ye göre daha serin çalıştığı söyleniyordu. Ama neden böyle yapıyor anlamıyorum. İşlemci soğutucum ise Thermalright Assassin Peerles 120. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekler

• 9800x3d occt sonuçları.webp
    9800x3d occt sonuçları.webp
    157.2 KB · Hit: 22
Termal macun ve montaj ile alakalı olabilir. Anakart nedir? Son sürüme güncel mi? PBO açık mı ayarlar nasıl?

occt bileşenleri gerçekçi olmayan bir şekilde yüksek ısılarak çıkartmak test etmek için var, normal kullanımda oyun iş vb. bu kadar ısınacağını sanmıyorum.

Termal macun ve montaj ile alakalı olabilir. Anakart nedir? Son sürüme güncel mi? PBO açık mı ayarlar nasıl?

occt bileşenleri gerçekçi olmayan bir şekilde yüksek ısılarak çıkartmak test etmek için var, normal kullanımda oyun iş vb. bu kadar ısınacağını sanmıyorum.
Termal macun mastergel maker. Soğutucu assassin peerles 120. Montajda sıkıntı olsa ya da macunda boşta 37 derece internette gezerken 40 derece takılacağını düşünmüyorum. Anakart msi tomahawk x870. Bios ise haziran ayından kalma.

Bios update varsa yapın ve default ayara sıfırlayın bi. 7800x3d için biostan bir ayar vsç yaptıysanız voltaj yada overclock tarzı onları da sıfırlayın.

Bios update varsa yapın ve default ayara sıfırlayın bi. 7800x3d için biostan bir ayar vsç yaptıysanız voltaj yada overclock tarzı onları da sıfırlayın.
Hiçbir şekilde 90 dereceye çıkmasının açıklaması yok. Montaj hatası olsa dediğim gibi boşta 37 derece çalışmaz. Boşta değerleri mükemmel ama yükte anlamsız. Dediklerini uygulayacam

Bu da cinebech test sonucu. 8 dakika 88-89 derece takıldı. son dakka 90 kaldı.

Ekler

• cinebech test sonucu.webp
    cinebech test sonucu.webp
    33.7 KB · Hit: 8
Bf6 ya girdim. 10 dakika oyunda full yükte ultra ayarlarda işlemci 72-70 derece arası çalıştı.
Gayet iyi bir değer ama yinede içinize sinmeyen ısı değeri varsa noctua h1 gibi top seviye bir macun sürüp stok olmayan bios ayarları varsa stok hale getirip bakabilirsiniz.

Gayet iyi bir değer ama yinede içinize sinmeyen ısı değeri varsa noctua h1 gibi top seviye bir macun sürüp stok olmayan bios ayarları varsa stok hale getirip bakabilirsiniz.
bütün ayarlarım stok ayarlar. Arkadaşta da aynı işlemci var. Rica ettim test yapmasını istedim. Msi 360 sıvı soğutması ve gold thermal macunu mevcut. 88 deree çıktı occt testinde. Herhalde bu işlemci oyunda çok düşük sıcaklık verip rander gibi işlerde yüksek sıcaklık değerleri veriyor. Çünkü testlerde 140-130w lara kadar çıkıyor. Ben oyunda test ettim. Hepsindede 55 dereceyi geçmedi , 1 tanesi hariç. O da bf6. bf6 zaten işlemcinin anasını belleyen bir oyun oldugu için çok takmadım.

bütün ayarlarım stok ayarlar. Arkadaşta da aynı işlemci var. Rica ettim test yapmasını istedim. Msi 360 sıvı soğutması ve gold thermal macunu mevcut. 88 deree çıktı occt testinde. Herhalde bu işlemci oyunda çok düşük sıcaklık verip rander gibi işlerde yüksek sıcaklık değerleri veriyor. Çünkü testlerde 140-130w lara kadar çıkıyor. Ben oyunda test ettim. Hepsindede 55 dereceyi geçmedi , 1 tanesi hariç. O da bf6. bf6 zaten işlemcinin anasını belleyen bir oyun oldugu için çok takmadım.
Bencede dert edilecek bir sorun yok. Benim 2. Pc'de işlemci 13600kf soğutucu perless assasin. Macun noctua h1 var yük testinde r24 te 76 oyunlarda maks 67 falan görüyor 9800x3d için o değerler aşırı yüksek değil hocam.

Geri