Neler Yeni

A1 ehliyet motorsiklet önerisi

syee

80+
Bana göre daha önce hiç motor tecrübeniz yoksa öncelikle bir scooter veya cup tarzı motosiklet almanız olacaktır. Motor kullanmayı biraz da olsa öğrenirsiniz. CBR önerenler falan olmuş, 35 bin liraya temiz CBR kalmadı arkadaşlar. @CoNKeR hocam daha iyi yorum yapacaktır.
ilk motortum ninja 300 ikincisi cbr 500r şuanki r6 kişiye göre değişir scooterla başlayıp iyi süren görmedim bu arada ki türkiye şartlarında al sat al sat al sat klasik kafayla 4 silindirre 5 motor sonra yeterli görülüyor genelde 50 125 250 400 600 çift silindir ve 4 silindir olarak deneyim önemli ögrenme isteği ayrı önemli trafik okumayı ögrendikten sonra birazda ego yapmıyorsa insan 1 ve 2 silindir 600 cc altı her motor sürülebilir cbr 500 bile gazla tekere gelmeyen motor ne gibi bir tehlike yaratabilir motorla alakalı virajda scooterda kayar hatta cbra göre daha çok kayar lastik ebatı şasi esnemesinden dolayı begendiğiniz motora binin bütçe uydukça

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,796
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
YBR düşünebilirsin. CBF'de olabilir.

BabaVoss7

80+ Silver
Yani tabi düşük modelle başlamalı. Ama düşüp kalkmak için düşük alınmamalı diye düşünüyorum. 250 idealdir bence. Ben 100 lükle başladım. Bir kazam oldu onda da benim hatam yok dönüşte göz göre göre gömdü manyağın biri. Düşüp kalkmaya motor almak bana saçma geliyo. Eğer ön kaldırmaya niyetiniz yoksa elinizde durduk yere gazı köklemiycekse sizin kontrolünüzde olmadan... O zaman 250 başlanabilir bence. Bi motor sürücüsü olarak diğer sürücüleri görüyorum. Cidden ölmek için sürüyorlar... Hızı geçtim yaptıkları hareketler çok agresif. Düzgün bi şekilde sürdükçe absürt bi durum olmadıkça(durduk yere ışıklarda vs arkadan gömmedikçe) bişry olmaz yani

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,805
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Bence öncelikle bir scooterdan başla, daha sonra CBF veya YBR düşünebilirsin

Vatan.Delisi

80+ Bronze
Yani tabi düşük modelle başlamalı. Ama düşüp kalkmak için düşük alınmamalı diye düşünüyorum. 250 idealdir bence. Ben 100 lükle başladım. Bir kazam oldu onda da benim hatam yok dönüşte göz göre göre gömdü manyağın biri. Düşüp kalkmaya motor almak bana saçma geliyo. Eğer ön kaldırmaya niyetiniz yoksa elinizde durduk yere gazı köklemiycekse sizin kontrolünüzde olmadan... O zaman 250 başlanabilir bence. Bi motor sürücüsü olarak diğer sürücüleri görüyorum. Cidden ölmek için sürüyorlar... Hızı geçtim yaptıkları hareketler çok agresif. Düzgün bi şekilde sürdükçe absürt bi durum olmadıkça(durduk yere ışıklarda vs arkadan gömmedikçe) bişry olmaz

Yani tabi düşük modelle başlamalı. Ama düşüp kalkmak için düşük alınmamalı diye düşünüyorum. 250 idealdir bence. Ben 100 lükle başladım. Bir kazam oldu onda da benim hatam yok dönüşte göz göre göre gömdü manyağın biri. Düşüp kalkmaya motor almak bana saçma geliyo. Eğer ön kaldırmaya niyetiniz yoksa elinizde durduk yere gazı köklemiycekse sizin kontrolünüzde olmadan... O zaman 250 başlanabilir bence. Bi motor sürücüsü olarak diğer sürücüleri görüyorum. Cidden ölmek için sürüyorlar... Hızı geçtim yaptıkları hareketler çok agresif. Düzgün bi şekilde sürdükçe absürt bi durum olmadıkça(durduk yere ışıklarda vs arkadan gömmedikçe) bişry olmaz yani
Yeni motosiklet kullanmaya başlayan birisi 250 CC az olur direk 1000 CC ile başlasın ölmesi kolay olur

CoNKeR

80+ Bronze
Merhaba arkadaşlar, çok gereksiz birbirinizi kırmışsınız, bence bunlara gerek yok.
Bu başlangıç motoru muhabbeti bu güne kadar gereksiz abartıldı ve saptırıldı ben de nacizane görüşümü söyleyeyim.

Motor alacak kişinin, aktif araba kullanıyor olması, trafik tecrübesinin olması, gözlem yeteneğinin iyi olması gibi durumlar varsa, CBR 125, Ktm Duke 200, Yzf R125 hatta CBR250 gibi motorlar başlangıç motorudur zaten. Sadece arkadaşın daha önce trafik tecrübesi yoksa önce scooter ile başla, trafiği, contrayı, freni gazı öğren sonra vitesli alırsın gibi bir durum ile kolaylık önerisinde bulunuluyor. Bunda da bir yanlışlık yok. Scooter ile başlayıp çok ciddi kaza yapan arkadaşım da var, 30 yaşında BMW K1200GS ile motora başlayıp (Daha önce hiç motor tecrübesi yoktu, özel motor eğitimlerine gitti, Yamaha Riding Academy ve Honda Güvenli Sürüş eğitimlerinin tamamını aldı) İtalya'da alp turları yapıp geri dönen arkadaşım da var.

Sadece küçükten başlamak riski daha da azaltır.
Konu sahibi arkadaş için benim de düşüncem, diğer arkadaşların da önermiş olduğu gibi temiz bir YBR 125 veya CBF150 olacaktır,

PixDraw

80+ Bronze
Yeni motosiklet kullanmaya başlayan birisi 250 CC az olur direk 1000 CC ile başlasın ölmesi kolay olur
Gerekli eğitimleri aldıktan sonra çokta takmamak lazım mesele tamamıyla eğitim ben ilk motor olarak mt07 ile başladım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba 16 yasima girdiğim gibi ehliyet alıp motor sürmek istiyorum bütçem 35000 önerisi olan az yakan varmi
İkinci el temiz yamaha ve honda cok zor bulunacağından drift L bakabilirsin yakıt konusunda da üzmez

Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Furkan Bircan
2018 den beri motor hayali kuruyorum değişen tek şey fiyatlar hala hayal kuruyorum inşallah alabilirsin tavsiyem cbr 125 ama hondanın piyasası şuan acayip uçuk alternatif olarak bajaj ns serisi yada rs ile başlayabilirsin eğer motor hakkında hiç bilgin yoksa ve trafikte bulunmadıysan scooter ve cup motor en ideal

Son düzenleme:

yakar41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
tunahan
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular