ABD yapımı otomobillerde yüzde 60'lık vergi kalktı!

cümleme başlarken zaten "yatırım için almak" tabirini doğru bulmadığımı söyledim. kimse altınla, dövizle vs. iphone'u karşılaştırmıyor zaten. amaç yatırımsa eğer iphone'luk bir durum yok gidip altın, döviz, arsa vs yatırım araçları var. telefon piyasası özelinde düşünürseniz zaten mevzuyu anlarsınız. şuan herhangi bir iphone telefonu alıp herhangi bir telefoncuya gidip çok rahat bir şekilde nakite çevirebilirsiniz veya ilan koyarak birkaç gün içinde satabilirsiniz. buradaki önemli olan nokta diğer telefon markalarına göre daha az değer kaybetmesi ve kolay satılabilir olması. android tarafında 50k'ya alınan bir telefonu 2 sene sonra ne kadara ve kime satacağınız meçhul ama iphone tarafında öyle değil.
Tamam androidle vs kıyasladığında durum zaten böyle haklısın ancak birisi neden birden çok iphone alıp “parasını korumaya” çalışır. Çünkü bahsettiğimiz konu “telefon alıcaksan iphone al kullandıktan sonra bile iyi paraya satarsın” değil. Birisinin birden çok iphone alıp kenarda dokunmadan bekletmesinin hiç bir yönde mantıklı bir noktası yok. Yatırım olarak almıyorsan bunu o zaman seninde dediğin yönde daha verimli yatırım araçlarına yönlenebilirsin.

TOGG'u durduramayacaklarını anladılar :D.
Teslalarınızı bedava dağıtsanız da almayacak bu millet.

Tamam androidle vs kıyasladığında durum zaten böyle haklısın ancak birisi neden birden çok iphone alıp “parasını korumaya” çalışır. Çünkü bahsettiğimiz konu “telefon alıcaksan iphone al kullandıktan sonra bile iyi paraya satarsın” değil. Birisinin birden çok iphone alıp kenarda dokunmadan bekletmesinin hiç bir yönde mantıklı bir noktası yok. Yatırım olarak almıyorsan bunu o zaman seninde dediğin yönde daha verimli yatırım araçlarına yönlenebilirsin.
bahsettiğimiz konunun birden çok iphone almak olduğunu bu yazdığından anladım. önceki mesajlara da baktım fakat kimse birden çok iphone almakla ilgili bir şey yazmamış. sanırım konunun birden çok iphone almak olduğunu sadece sen biliyordun hocam. zaten çok mantıksız ve üzerine konuşulacak bir şey değil

bahsettiğimiz konunun birden çok iphone almak olduğunu bu yazdığından anladım. önceki mesajlara da baktım fakat kimse birden çok iphone almakla ilgili bir şey yazmamış. sanırım konunun birden çok iphone almak olduğunu sadece sen biliyordun hocam. zaten çok mantıksız ve üzerine konuşulacak bir şey değil
Düşüş yaşanırsa. Yatırım için iphone alanların vay haline 🤣🤣🤣
Daha fazla bu konu hakkında konuşmanın bir mantığı yok ancak gördüğünüz üzere “Yatırım için iphone alanların vay haline” demiş arkadaş bende onun görüşüne katıldığım için ona cevap verdim. Sen konuyu başka yerlere çekip sadece sen biliyorsun herhalde böyle olduğunu falan diyosun. En başından beri iphone yatırım aracı diyen yok zaten zart zurt diyosunda benim cevap verdiğim mesajın başında zaten YATIRIM İÇİN yazıyor. Yatırım olarak varsaymıyorsak bile KULLANIP SATMAK için gibi bir ibare yok böyle bir anlam çıkarttıysan bu mesajlardan kendini bi gözdem geçir derim. İnsanlara boş yere sallamanın alemi yok.

sadece otomobil için değil diğer ithal ürünler içinde geçerli galiba. resmi gazetede bugün yayınlandı.
iphonelar ucuzlar heralde diye düşünmekteyim.

otomobil ithalatında yeni vergi düzenlemesi resmi gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Reep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan yeni vergi düzenlemesiyle bir gecede her şey değişti. Yeni kararlar ile birlikte ABD’den ithal edilen ve içlerinde otomobillerin de bulunduğu bazı ürünler üzerindeki ek vergiler kaldırılırken; Çin, Japonya, Güney Afrika gibi ülkelerden ithal edilecek araçlara yeni ek gümrük vergileri getirildi.
Çok sevindim 2-3 tane Tesla alayım seneyede kullanırım
5ad0129be5d79bcd53fac8ddcad803ff.webp

ford ranger alma vakti geldi :cool:
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi, sıfırı 3 milyon TL olan bir aracı 1.200.000 TL'ye mi alacağız? Bu vergi indirimiyle anlatılmak istenen bu mu? %60 indirim bu şekilde mi uygulanıyor?

ford ranger alma vakti geldi :cool:
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi, sıfırı 3 milyon TL olan bir aracı 1.200.000 TL'ye mi alacağız? Bu vergi indirimiyle anlatılmak istenen bu mu? %60 indirim bu şekilde mi uygulanıyor?
hayır hocam. kısaca şu. vergisiz 1m olan bir aracı ötv, kdv ve gümrük vergisi ödeyerek türkiyeye getiriyorsun ya. bu yasa ile %60lık ek gümrük vergisi kalkmış oluyor. yani artık vergisiz 1m olan bir araca ek 600.000tl g.v ödemeyeceğiz. anladığım bu.

Daha fazla bu konu hakkında konuşmanın bir mantığı yok ancak gördüğünüz üzere “Yatırım için iphone alanların vay haline” demiş arkadaş bende onun görüşüne katıldığım için ona cevap verdim. Sen konuyu başka yerlere çekip sadece sen biliyorsun herhalde böyle olduğunu falan diyosun. En başından beri iphone yatırım aracı diyen yok zaten zart zurt diyosunda benim cevap verdiğim mesajın başında zaten YATIRIM İÇİN yazıyor. Yatırım olarak varsaymıyorsak bile KULLANIP SATMAK için gibi bir ibare yok böyle bir anlam çıkarttıysan bu mesajlardan kendini bi gözdem geçir derim. İnsanlara boş yere sallamanın alemi yok.
tamamdır hocam ben de size zaten katılıyorum yatırım için onlarca iphone alıp fiyatı yükselince satmayı bekleyenlerin vay haline :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,155,959
Üyeler
183,776
Son üye
yikheuen
Geri