Neler Yeni

Abdulhamid Han Hakkında Düşünceleriniz.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,090
İsim
Lydranx

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,090
İsim
Lydranx
bende var ama dili agır oldugu için daha başlamadım 1919 yılından başlıyor diye biliyorum
Dili çevrilmiş olanlar var. Ama bence daha çok 1980 2000 li yılları okuyun. Onlar oldukça zevklidir. Hemde güncel bilgileri öğrenmiş olursunuz

Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Enes
Abdulhamid Han 1876 bir saray darbesi ile Yeni Osmanlılar destegi ile tahta çıktı.Meşruti yönetime geçirildi ama Sultan bu yönetime tamamen karşıydı Midhat Paşa gibi bir vatansever'i önce Ülkeden ihraç etti.Sonra ise Mithat Paşa ülkesi telgraf çekerek görevini geri istedi.Sonra ise Taif'e sürüldü.93 harbi başladı Ruslar Silivri'ye kadar ilerledi.Doguda Kars,Ardahan,Erzurum'a kadar ilerlediler.Mısır elden çıktı.Balkan'larda yeni Rus himayeli devletçikler kuruldu.Berlin ant. ile Kıbrıs İngilizlere verildi.Gelelim iyi yanlarına Cumhuriyet kurucuları çogu Abdulhamid'İn kurdugu okullardan mezun kişilerdi.Ülkede Osman Hamdi Bey ile sanat çok ilerledi.Diplomasi yönü Abdulhamidin acayip bir şekilde iyiydi.Dünyanın sayılı Marangozları arasında yer alır.Yani ülke toprak bakımından gerilerken sanat bakımından acayip bir seviyedeydi tabikide bütün egitimli kişileri Cihan Harbinde kaybettik bir anlamı olmadı.Yani ne Ulu Hakan'dır.Nede Kızıl Sultan'dır.Tarihimizin bir parçasıdır.
kültürleyeneyim die geldim çaghtırmayın

Nicksiz

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,161
İsim
Musa
Bir tane dahi Abdülhamid dönemi tarih kitabi okumamış insanlar, bir ayağı çukurda, zaten sonu belli olan bir devleti 32 yıl boyunca o zor dönemde devletin yıkılışını geciktiren Padişaha laf ediyor. Yazık gerçekten...

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Cennet mekan sultan abdulhamit han... Fatihten sonra belkide en zeki ve iyi padişahtır

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Yazık ne kadar cahil insan var abdülhamit Han'a laf atıyorlar bize abdülhamiti kızıl sultan diye mustafa kemali kurtarıcı diye ananlar utansın

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322

lawlian

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
Melih
Instagram
melihcan.u
Abdulhamid Han 1876 bir saray darbesi ile Yeni Osmanlılar destegi ile tahta çıktı.Meşruti yönetime geçirildi ama Sultan bu yönetime tamamen karşıydı Midhat Paşa gibi bir vatansever'i önce Ülkeden ihraç etti.Sonra ise Mithat Paşa ülkesi telgraf çekerek görevini geri istedi.Sonra ise Taif'e sürüldü.93 harbi başladı Ruslar Silivri'ye kadar ilerledi.Doguda Kars,Ardahan,Erzurum'a kadar ilerlediler.Mısır elden çıktı.Balkan'larda yeni Rus himayeli devletçikler kuruldu.Berlin ant. ile Kıbrıs İngilizlere verildi.Gelelim iyi yanlarına Cumhuriyet kurucuları çogu Abdulhamid'İn kurdugu okullardan mezun kişilerdi.Ülkede Osman Hamdi Bey ile sanat çok ilerledi.Diplomasi yönü Abdulhamidin acayip bir şekilde iyiydi.Dünyanın sayılı Marangozları arasında yer alır.Yani ülke toprak bakımından gerilerken sanat bakımından acayip bir seviyedeydi tabikide bütün egitimli kişileri Cihan Harbinde kaybettik bir anlamı olmadı.Yani ne Ulu Hakan'dır.Nede Kızıl Sultan'dır.Tarihimizin bir parçasıdır.
Darbe riskine karşı deniz donanmasinı boğazlarda tutmuştur en büyük yanlışı bence ki tarihçilerde öyle diyor

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Baltazar reis Atatürkü öğrettiler peki niye abdülhamidi öğretmediler ikiside büyüğümüz değilmi ??
Ben başta lafımı ettim boş muhabbete dönünce katılmadım ama söylediğin söz Atatürk kurtarmadı/ülke namına bir şey yapmadı gibi anlaşılıyor.

Top Bottom