Neler Yeni

Abdulhamid Han Hakkında Düşünceleriniz.

Süleyman ÇAKIR-

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Atatürk ve enver paşa bir ittihat-ı terakki
Atatürk ordu ve siyasetin birbirinden ayrılması gerektiğini düşünerek bu cemiyetten ayrılmıştır. Balkan savaşları da Atatürk'ü haklı çıkarmıştır. Ayrıca Enver paşa ve Atatürk birbirlerinden hiç hoşlanmazlardı.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,093
İsim
Lydranx
Geçmişin olduğu için olabilir mi? Ayrıca Tomris'i neden anlatsınlar? Sakaların kökenleri tatışmalı. Ayrıca Kürşad diye biri yok? TürkPrensi ve Çince bir ismi var. Arıca biz Mete'yi anlatmasınlar mı dedik(ki anlatıyorlar=?)

Atatürk saptığını görünce ayrılmıştır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dış lobiler tarafından beslenen İttihat ve Terakki'den bahsediyoruz değil mi?
Her Geçmişi Öğretmişler Gibi Konuşmayın. Türk Tarihi Nerden Baksan 2500 yıllık. Sadece Osmanlı Devrinde Bile 36 Padişah Var. Tüm Figürleri Anlatmaya Kalksalar Ders Yetmez. Ayrıca Enver Paşa Almanyada İstediği Gibi Refah Bir yaşam Sürerdi. Kimse de Kalkıp Onu Ordan Alamazdı.
Ancak O Kendi insiyatifiyle Türkistana Gidip Şehit Oldu. (Ayrıca Abdulhamidi Neden Anlatsınlar ? Hayır Yani Bu adam Toprak Mı Kazanmış ? Devrim Mi Yapmış ? Ne Yapmış Ki Bu Kadar Detaylı Öğretsinler. Koskaca Yavuzu Bile 8 Yılda O Kadar Toprak Fetheden Yavuza Bile 1 ders zor ayırıyorlar)

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Enver paşa çabuk kandırılabilir bir kişiliğe sahipti, ama bence bu onu vatan haini yapmaz. Yine de ülkesi adına çalışmıştır bence.
Bak Vatan haini damgası koymak zordur. Her insan vatanı için canını verir ve fikir ve idealleri doğrultusunda hamleler yapar. Enver Paşa belki bilerek belki bilmeyerek yanlış hamleler yaptı. bakarsanız zaten İttihat ve Terakki'nin dış lobiler tarafından beslendiğini de görürsünüz. Benim lafım sadece Enver Paşa'ya değil. Biri gelmiş diyor Atatürk ülkeyi kurtarmadı; diğer igelmiş diyor ilk 10 padişah harici benim atam değil, diğer Kürşad'ı gerçek isim sanıyor vs.... Saçma muhabbete döndü.Geçmiş geçmişte kaldı. Bize düşen gçmişi analiz edip tarihin tekerrür etmemesini sağlamak. Boş boş bilgiler yaymak değil.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,093
İsim
Lydranx
Enver paşa çabuk kandırılabilir bir kişiliğe sahipti, ama bence bu onu vatan haini yapmaz. Yine de ülkesi adına çalışmıştır bence.
Hocam Ne Yaparsa Yapsın Bu Adam Refah içinde yaşayabilecekken aslanlar Gibi cephede ŞEHİT Olmuş. Kimse Kalkıp Klavye başında Vatan Haini İlan Edemez.

Bak Vatan haini damgası koymak zordur. Her insan vatanı için canını verir ve fikir ve idealleri doğrultusunda hamleler yapar. Enver Paşa belki bilerek belki bilmeyerek yanlış hamleler yaptı. bakarsanız zaten İttihat ve Terakki'nin dış lobiler tarafından beslendiğini görürsünüz. Benim lafım sadec Enver Paşa'ya değil. Biri gelmiş diyor Atatürk ülkeyi kurtarmadı; diğerigelmiş diyor ilk 10 padişah harici benim atam değil, diğer Kürşad'ı gerçek isim sanıyor vs.... Saçma muhabbete döndü.Geçmiş geçmişte kaldı. Bize düşen gçmişi analiz edip tarihin tekerrür etmemesini sağlamak. Boş boş bilgiler yaymak değil.
Kürşadın Bozkurtların Ölümü Kitabındaki Bir İsim Olduğunu Bilecek Kadar Tarih Bilgim Var. Sadece Daha Anlaşılabilir Olması İçin Kürşad Yazdım.
Chieh-she-shuai Buraya Bu İsmi Yazsam kimse anlamazdı. Lütfen Ona göre yorum yapın

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
B
Kürşadın Bozkurtların Ölümü Kitabındaki Bir İsim Olduğunu Bilecek Kadar Tarih Bilgim Var. Sadece Daha Anlaşılabilir Olması İçin Kürşad Yazdım.
Chieh-she-shuai Buraya Bu İsmi Yazsam kimse anlamazdı. Lütfen Ona göre yorum yapın
Beyninizi okuyamadığım için bu bilgiyi alamıyorum.

Süleyman ÇAKIR-

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Bak Vatan haini damgası koymak zordur. Her insan vatanı için canını verir ve fikir ve idealleri doğrultusunda hamleler yapar. Enver Paşa belki bilerek belki bilmeyerek yanlış hamleler yaptı. bakarsanız zaten İttihat ve Terakki'nin dış lobiler tarafından beslendiğini de görürsünüz. Benim lafım sadece Enver Paşa'ya değil. Biri gelmiş diyor Atatürk ülkeyi kurtarmadı; diğer igelmiş diyor ilk 10 padişah harici benim atam değil, diğer Kürşad'ı gerçek isim sanıyor vs.... Saçma muhabbete döndü.Geçmiş geçmişte kaldı. Bize düşen gçmişi analiz edip tarihin tekerrür etmemesini sağlamak. Boş boş bilgiler yaymak değil.
Haklısınız, ayrıca ilk 10 padişah harici benim atam değil diyeni ve Atatürk ülkeyi kurtarmadı diyen arkadaşları ciddiye almayın hocam. İlk 10 padişah harici zaten anadoludan toplayıp getirdiler. (!)

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,093
İsim
Lydranx
B

Beyninizi okuyamadığım için bu bilgiyi alamıyorum.
o zaman bir daha insanları tanıyormuş gibi konuşmayın. Tarih Kitabı Okuyabilecek vasfa sahip tek kişi siz değilsiniz

Haklısınız, ayrıca ilk 10 padişah harici benim atam değil diyeni ve Atatürk ülkeyi kurtarmadı diyen arkadaşları ciddiye almayın hocam. İlk 10 padişah harici zaten anadoludan toplayıp getirdiler. (!)
İlk 10dan Sonrası Enteryalistlerin Oyunu (!)

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Almanya'da çok güzel bir hayat da yaşayabilirdi. Emelleri, milleti adına kurşunun önüne atladı. En azından hayali için uğraştı.
Olmuyor çakırım olmuyor Bizim burda milleti için yaşayanlara ihtiyacımız var ölmeye değil ama uğraştı doğrudur.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç