Neler Yeni

Abdulhamid Han Hakkında Düşünceleriniz.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Sarıkamış'ta 90.000 kişi ölmüş olsa ne olur? Olmasa ne olur? Giden gitti, daha geri gelmeyecek.
Bu olay gerçek mi? Benim tarihle uğraşan yani tarihi artık sevgili edinmiş arkadaşım mümkün değil diyor. Hangi komutana 90.000 kişi verilir gibisinden. Genellikle İlber Ortaylı okuyor

Süleyman ÇAKIR-

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Yanlış anlaşılma olmasın kötülemiyorum Abdulhamid'i ama bazı şeyleri bilmeden gök sultan demeniz olmuyor.

Yusuf Yıldırım

80+ Silver
Bu olay gerçek mi? Benim tarihle uğraşan yani tarihi artık sevgili edinmiş arkadaşım mümkün değil diyor. Hangi komutana 90.000 kişi verilir gibisinden. Genellikle İlber Ortaylı okuyor
50 bin olarak kabul ediliyor 90 bin uydurma büyük ihtimal

Blancon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
394
İsim
Blancon Gercek
Abdulhamid Han 1876 bir saray darbesi ile Yeni Osmanlılar destegi ile tahta çıktı.Meşruti yönetime geçirildi ama Sultan bu yönetime tamamen karşıydı Midhat Paşa gibi bir vatansever'i önce Ülkeden ihraç etti.Sonra ise Mithat Paşa ülkesi telgraf çekerek görevini geri istedi.Sonra ise Taif'e sürüldü.93 harbi başladı Ruslar Silivri'ye kadar ilerledi.Doguda Kars,Ardahan,Erzurum'a kadar ilerlediler.Mısır elden çıktı.Balkan'larda yeni Rus himayeli devletçikler kuruldu.Berlin ant. ile Kıbrıs İngilizlere verildi.Gelelim iyi yanlarına Cumhuriyet kurucuları çogu Abdulhamid'İn kurdugu okullardan mezun kişilerdi.Ülkede Osman Hamdi Bey ile sanat çok ilerledi.Diplomasi yönü Abdulhamidin acayip bir şekilde iyiydi.Dünyanın sayılı Marangozları arasında yer alır.Yani ülke toprak bakımından gerilerken sanat bakımından acayip bir seviyedeydi tabikide bütün egitimli kişileri Cihan Harbinde kaybettik bir anlamı olmadı.Yani ne Ulu Hakan'dır.Nede Kızıl Sultan'dır.Tarihimizin bir parçasıdır.
Sen abdulhamidi savundun

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,090
İsim
Lydranx
Hocam şöyle söyliyim:
Bizim Çanakkale Cephesinde Verdiğimiz Kayıp Bile 250.000
Çanakkale Cephesini ele alalım:
Öyle Büyük Bir savaş ki mermiler havada çarpışıyor. Ve En büyük kuvvetler burdalar. Ona Rağmen 250.000. (Çanakkale Cephesi Bir Savunma Cephesidir)
Birde Sarıkamış Harekatını Ele Alalım:
Bu bir atak harekatı. Yani kayıpların kesinlikle daha az olması gerekiyor. Karşımızda öyle çok büyük bir rus birliği yok.

En basitinden şöyle anlatayım: 2.dünya savaşı sırasında Almanya Ve SSCB Savaştaydı. Almanlar Atak Sovyetler Savunan taraf idi.
Sovyetler 22.000.000 Kayıp Verirken Almanlar Tüm cephelerde Toplam 7.000.000 Kayıp Verdi. Ve bu Almanların Tüm cephelerde Kaybettiği sayı

Türkiyenin kafkasayaya gönderdiği ordu 70.000 kişi. Zaten burda çok büyük bir mantık hatası var. 70.000 kişiden 90.000 kişi kayıp verilemez
Gelelim 90.000 sayısının nedenine : Enver paşa Taraftarları Milli mücadele zamanında çok fazla ve enver paşanın başa geçmesini istiyorlar
Kuvayı milliyeciler ise Bu taraftarları susturmak için gerekli olarak Enver Paşayı Karalamak zorunda kalıyorlar.
Sonra bu sayı böyle kalıyor ve nesilden nesile geçiyor. Eğer isterseniz daha fazla kanıt var elimde size sunabilirim.

Blancon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
394
İsim
Blancon Gercek
başaramadık abi
neyi başaramadın?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam şöyle söyliyim:
Bizim Çanakkale Cephesinde Verdiğimiz Kayıp Bile 250.000
Çanakkale Cephesini ele alalım:
Öyle Büyük Bir savaş ki mermiler havada çarpışıyor. Ve En büyük kuvvetler burdalar. Ona Rağmen 250.000. (Çanakkale Cephesi Bir Savunma Cephesidir)
Birde Sarıkamış Harekatını Ele Alalım:
Bu bir atak harekatı. Yani kayıpların kesinlikle daha az olması gerekiyor. Karşımızda öyle çok büyük bir rus birliği yok.

En basitinden şöyle anlatayım: 2.dünya savaşı sırasında Almanya Ve SSCB Savaştaydı. Almanlar Atak Sovyetler Savunan taraf idi.
Sovyetler 22.000.000 Kayıp Verirken Almanlar Tüm cephelerde Toplam 7.000.000 Kayıp Verdi. Ve bu Almanların Tüm cephelerde Kaybettiği sayı

Türkiyenin kafkasayaya gönderdiği ordu 70.000 kişi. Zaten burda çok büyük bir mantık hatası var. 70.000 kişiden 90.000 kişi kayıp verilemez
Gelelim 90.000 sayısının nedenine : Enver paşa Taraftarları Milli mücadele zamanında çok fazla ve enver paşanın başa geçmesini istiyorlar
Kuvayı milliyeciler ise Bu taraftarları susturmak için gerekli olarak Enver Paşayı Karalamak zorunda kalıyorlar.
Sonra bu sayı böyle kalıyor ve nesilden nesile geçiyor. Eğer isterseniz daha fazla kanıt var elimde size sunabilirim.
valla hocam ismi tavukdönerayran olup profil fotoğrafını söylemiyorum bile böyle destan yazması şaşırdım :D

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,090
İsim
Lydranx
Bunun En büyük Kanıtı :
Genelkurmay Kanıtları , Topkapı Sarayı Arşivleri , Kazım Karabekir Paşa Günlükleri

neyi başaramadın?

valla hocam ismi tavukdönerayran olup profil fotoğrafını söylemiyorum bile böyle destan yazması şaşırdım :D
Adımız yok namımız var reis

Top Bottom