Neler Yeni

Abdulhamid Han Hakkında Düşünceleriniz.

Yusuf Yıldırım

80+ Silver
Hocam Tarih Hocalarının Çoğu Yanlı Zaten. Benim Hocamda Sarıkamışta 200.000 şehit verdiğimizi İddia Ediyordu. Hocaya Hocam 70.000 kişilik ordudan Nasıl 200.000 şehit verdik dediğimde yanlış biliyorsun dedi. Genelkurmay Kayıtlarını Söyledim gene inanmadı
Aynı şekilde rus'larında okadar ölüsü vardı.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,090
İsim
Lydranx
Abdülhamidid Doğmadan ve gençken alınan borçlara Abdülhamid ne yapabilir evet ondan önceki padişahlar borç alıp sarayda yedi ama bunla Abdülhamidi Nasıl ilişkilendirdiniz anlamadım
Abdulhamide yıkmıyoruz zaten. Ancak şöyle düşünün. Şimdi Bir kişi iktidarda. Borçları aldı ve iyi kullanamadı ve devlet iflasın eşiğine geldi diye düşünün. Sonra onun torunu iktidara geldi ve o toparlayamadı. E normal olarak o aileye tepki doğar.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,090
İsim
Lydranx

Excator23cm

80+ Gold
  • ABD’nin Erzurum’da konsolosluk açmasını redetti, İzmir limanına izinsiz girmeye kalkan ABD savaş gemisini top ateşine tutturdu.
  • Yeni gemiler toplar ve tüfekler getirtti. Çanakkale Savaşı’nda ki topların çoğu Sultan 2.Abdülhamid zamanında getirilmiştir.
  • Abdülhamid ve Abdülmecid (dünyanın ilk topido atan denizaltısı) adında denizaltılarımızı Taşkızak tersanesinde yaptırtan da Sultan Abdülhamid’dir. (üstelik kendi cebinden)
  • böyle şeylerde var ama malesef biraz kaba bakıyoruz

Yusuf Yıldırım

80+ Silver
Abdulhamide yıkmıyoruz zaten. Ancak şöyle düşünün. Şimdi Bir kişi iktidarda. Borçları aldı ve iyi kullanamadı ve devlet iflasın eşiğine geldi diye düşünün. Sonra onun torunu iktidara geldi ve o toparlayamadı. E normal olarak o aileye tepki doğar.
1.Ahmed bu sistemi bozmasaydı iyi olurdu Babası ogluna ülkeyi verirken daha iyi verir ama amcaoglu,amcası felan geçince sıkıntı oluyor.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,090
İsim
Lydranx
Sarıkamış'ta 90.000 kişi ölmüş olsa ne olur? Olmasa ne olur? Giden gitti, daha geri gelmeyecek.
Sıkıntı Şurda . Ortada Bir savaş vardı ve Verilen gerçek sayı 23.000. Ancak milli mücadele yıllarında dönemin gerekliliği olarak sayı yükseltildi.
Ancak şuan hala insanların nasıl 90.000e inandığını anlayamıyorum

Yusuf Yıldırım

80+ Silver
Sıkıntı Şurda . Ortada Bir savaş vardı ve Verilen gerçek sayı 23.000. Ancak milli mücadele yıllarında dönemin gerekliliği olarak sayı yükseltildi.
Ancak şuan hala insanların nasıl 90.000e inandığını anlayamıyorum
Maks olarak 50.000 bin diyebiliriz bence

Berke Gözükara

80+ Bronze
Dostum mantıken çoğu padişah toprak vermek istemez. Ama bazıları ne kadar kötü durumda olsa bile devleti küllerinden yeniden yaratır. Mesela Atatürk o çökmüş devleti küllerinden yeniden hayata döndürdü. Bu arada at gözlüğü derken hakaret etmeye çalışmadığına dair bir kanıt ver yoksa raporlarım.
Atgözlüğü : bir konuya sadece bir açıdan bakmak. Tamam ben anladım sen ordan burdan duyduğun bilgilerle Abdülhamid’in toprak kaybetmesi dışında hiçbir şey yapmadığını düşünüyorsun neyse böyle devam

Excator23cm

80+ Gold
Sonuçta herkes aynı şeyi diyor ama farklı taraftalar anlamadım

Süleyman ÇAKIR-

80+ Silver
En İyi Cevap
2
  • ABD’nin Erzurum’da konsolosluk açmasını redetti, İzmir limanına izinsiz girmeye kalkan ABD savaş gemisini top ateşine tutturdu.
  • Yeni gemiler toplar ve tüfekler getirtti. Çanakkale Savaşı’nda ki topların çoğu Sultan 2.Abdülhamid zamanında getirilmiştir.
  • Abdülhamid ve Abdülmecid (dünyanın ilk topido atan denizaltısı) adında denizaltılarımızı Taşkızak tersanesinde yaptırtan da Sultan Abdülhamid’dir. (üstelik kendi cebinden)
  • böyle şeylerde var ama malesef biraz kaba bakıyoruz
Denizaltı yaptırdı ama nerde kullandık? Hangi savaşımızda işe yaradı?

Top Bottom