Şahsen benim görüşüm, tahminim şu yönde. Firmalar kampanyalı hazır sistem çıkardıklarında hızlıca tükenmelerinden gayet memnunlar. Bu sebepten dolayı al-satçıların almasını engellemek için herhangi bir tedbir alınmıyor. Firma istese stoklarını daha önce hiç alışveriş yapmamış müşteriler adına olacak şekilde habersiz bir stok açabilir. Ya da daha önce TC numarasına fatura kesilmemiş müşterilerine özel stok açabilir. Elbette al-satçılar bunlarada çözüm üretecektir. Ancak bu gibi tedbirler habersiz ve bir anda yapılırsa ilk çıkacak kampanyalı sistemlere al-satçılar erişemez. Hadi bu tedbirleride geçtim. Foruma özel stok çıkarılabilir, foruma belli bir tarihten önce üye olmuş kişilerin başvurabileceği bir post açılıp özel bir sıra numarası alınabilir vs. vs.
Bende al-satçıyım. Eylül ayından beri satış yapıyorum. Eylül ayından bu yana al-satçılar ile alakalı gönderiler, yorumlar hiç bitmiyor. Ben 5 aydır çıkan her F/P sistemi bir şekilde alabiliyorsam ama alamayanlar oluyorsa bence sorun bizde aranmamalı. Ben sattığım çoğu kasayı donanım arşivi, ModArt ve PC hocasının varlığından habersiz insanlara satıyorum. Uygun fiyata kasa almak isteyen, gerekli her yeri takip eden, hazırda bekleyen her kişi bence rahatlıkla alabilir. Alamayanlar lütfen suçu bizde aramasın. Benim kendi şahsî bilgisayarım bile yok. Siparişlerin çoğunu telefondan geçebiliyorum. Bu işlerin bilgisayardan daha kolay ve avantajlı olduğunu herkes bilir.
Her zaman söyledim, yine söylüyorum. Ben bu işi para kazanmak için yapıyorum. Bir mal satın aldığımda kendi paramı kullanıyorum. Param en az 1-2 hafta malda beklemiş oluyor. Elbette satarken kâr edeceğim. Kazandığım parayla borçlarımı ödüyor, bir türlü yetmeyen maaşıma ek bir gelir olarak hane gelirime katkıda bulunuyor, alamadığım pek çok temel ihtiyaçlarımı bu sayede alıyorum. Böyle bir ekonomide, maaşlı bir çalışansanız... Heleki evli ve çocukluysanız yaptığınız bu al-sat aksine takdir edilmeli diye düşünüyorum. Size göre her ne kadar bu etik değilmiş gibi görünse de bir aile babası olarak bence gurur duyulacak bir şey. En azından haram bir iş yapmıyorum. Yolsuzluk yapmıyorum. Rüşvet almıyorum. Tamamen helal kazanç..
Suçu bizde değil 3-4 bin TL ucuza alabilmek için sizi bu kadar uğraştıran, para politikaları berbat, vatandaşına gün yüzü göstermeyen hükümette arayın suçu.