Arkadaşım kâr amacı güdülen işte vergi mükellefi olmak ve fatura kesmek zorunludur. İkinci el diyor farkında mısınız? devlet gözünde ikinci el gerçekten ikinci el ve değer kaybına uğramış üründür ama maşallah bizim memlekette ikinci elin sıfırdan ve fiyatının da sıfırından pahalı olduğu ortada bunu anlamak zor olmamalıNeyin doğruluğunu? Kanunun mu ?
Mesaj otomatik birleştirildi:
“Bir faaliyetin “ticari faaliyet” sayılabilmesi için kazanç sağlama niyet ve kastı gerekmemekle birlikte, faaliyeti icra eden organizasyonun bütün unsurları ile birlikte değerlendirildiğinde kazanç sağlama potansiyeline sahip olması gerektiği ortaya çıkmaktadır.”
O halde ikinci el eşyaların online satış platformlarından satışı süreklilik arz eden ticari bir faaliyet değildir ve arızi olarak değerlendirilir. (Arızi Kazanç Nedir)
Bu şekilde değerlendirildiğinde;
2023 yılı için 129.000 TL
2022 yılı için 58.000 TL’ye kadar olan satış tutarı Gelir Vergisinden istisna iken; bu tutarı aşan kısmı yıllık gelir beyannamesi vasıtası ile beyan edilmeli ve vergilendirilmelidir.
Doğru isteyen alır istediği fiyattan yine satabilir, ama o zaman karışmadık bugün işin suyu çıktı iş kötü niyetle kullanılmaya başlandı. İlerleyen günlerde bununla ilgili avukatımla video içerik yapmayı planlıyorum.Şuan neyi tartışıyorsunuz. Zamanında bende al satçılara o kadar laf söyledim apo isteyen alır isteyen istediği fiyattan satar kimse karışamaz dedi bana.
Kimseyi meşgul etmek istemezdim abi bence konuya nokta koyalımÜlke gündemi bu kadar üzücü iken şuan bununla ilgili bir şey konuşmak istemiyorum. Bununla ilgili avukatımla video içerik yapacağım. Sırf benim değil hiçbir yayıncının fırsat sistemini al satçılara sattırmayacağım. Göz yumduğumuz yerler oldu ağzımıza s*çmaya kalktınız gerekli cevabı alacaksınız. Teşekkürler
çözümü zor, çok saçma. kar amacında olmadan bile yılda 5-6 sistem değiştiriyorum. parçaları geliştiriyorum, sen sistem çıkarıyorsun yakalayabilirsem yakalıyorum sonra kendiminkini satıyorum falan böyle kendi kendime eğleniyorum. genellikle de satarken kar ediliyor çünkü sistemleri aldığımız fiyatlar ucuz, sayenizde. suçlu mu oluyoruz bu şekilde ?Ülke gündemi bu kadar üzücü iken şuan bununla ilgili bir şey konuşmak istemiyorum. Bununla ilgili avukatımla video içerik yapacağım. Sırf benim değil hiçbir yayıncının fırsat sistemini al satçılara sattırmayacağım. Göz yumduğumuz yerler oldu ağzımıza s*çmaya kalktınız gerekli cevabı alacaksınız. Teşekkürler
çözümü zor, çok saçma. kar amacında olmadan bile yılda 5-6 sistem değiştiriyorum. parçaları geliştiriyorum, sen sistem çıkarıyorsun yakalayabilirsem yakalıyorum sonra kendiminkini satıyorum falan böyle kendi kendime eğleniyorum. genellikle de satarken kar ediliyor çünkü sistemleri aldığımız fiyatlar ucuz, sayenizde. suçlu mu oluyoruz bu şekilde ?
Bu durumu kimse engelleyemez ki.
Devlete meydan okuyorum diyorsunuz yani bu işe benim gibi kitle gücü olan birisinin öncü olması yeterli.Ya boş muhabbet . Sıfır aracı alıp üstüne 100k koyup satıyorlar sarı sitede. Ona engel olamayan buna mı engel olacak?
Alakası yok hocam. Daha yeni sıfır egea aldım bana maliyeti 380. Şuan sarı sitede en düşük fiyatla satılan ikinci el 480. Hepsini geçtim bayiler zaten üzerine koyarak satıyor. Bayon almaya gittim liste fiyatı 450 ama istenen 550 direk bayiden. İçine ekstradan bir parça koyuyor ve satıyor kimse de engel olamıyor. İstemiyorsan almazsin deniyor. Serbest piyasada en fazla tavsiye edilen fiyat söylenebilir.Devlete meydan okuyorum diyorsunuz yani bu işe benim gibi kitle gücü olan birisinin öncü olması yeterli.
Biri demiş ki boş muhabbet "Sıfır aracı alıp üstüne 100k koyup satıyorlar sarı sitede. Ona engel olamayan buna mı engel olacak?" senin azıcık kafan çalışsa o aracın noterde ilandakinden düşük fiyatla yazıldığını bilir yani o da resmi bir evrak, ama sen daha araç satışının nasıl ilerlediğini bilmeyip bunu araç satışı ile bir tutacak zekadasın.
Bitti arkadaşlar bitti, deprem yardımları birincil konum bu zor günler bitsin yakında faliyetlere başlayacağım o sistemleri alıp satamayacaksınız.