Neler Yeni

abdullah abinin storye attığı monitor

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
yapmayın hocam şöyle dandik şeyler almayınya 3k vermek nedir buna
3099 bütçede dandik olan neresi, bu klasman bir monitör için artık para değil çöpe atsan üzülmeyeceğin bir para. Gamebooster rampage alacağım dersen 500tl daha vermek zorundasın

J.Sparrow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,460
İsim
Emir Bayram
3099 bütçede dandik olan neresi, bu klasman bir monitör için artık para değil çöpe atsan üzülmeyeceğin bir para. Gamebooster rampage alacağım dersen 500tl daha vermek zorundasın
ben biraz daha para verilsin kaliteli alınsın diye söyledim.Aldığın bir monitörü yıllarca kullanıcaksın, gerek göz sağlığın gerek renklerin canlılığı olsun paraya kıyıp kaliteli bir şey alınması gerektiğini düşünüyorum.

Senerr

80+ Bronze
3000 TL paraya artık oyuncu koltuğu alamayacağız adamlar hala 3000 TL verilmez dandik diye geziniyor.
Evet üründe VA panel standartlarında ghosting var ona diyecek bir şey yok ama bu şekil bu fiyatlarda uzun zaman önce G3 165 hz olanı almıştım gözüme kötü bir blurr geliyordu. Sevmeyip İade mi ? Etsem diye düşünürken ürün 4000 TL oldu. Bende kullanma kararı aldım ve pişman olmadım. Önce ayarlarını kurcaladım çünkü blurr çok kötü duruyordu sonra response time seçeneği varmış onu keşif ettim (yanıt süresi) ayarı onu en hızlıya aldım ve şu an neredeyse 0 blurr kullanıyorum. Zaten 3000 TL yani 144 hz olsun 165 hz olsun artık yetersiz kalıyor. Evet hala ghosting görebiliyorum ama rahatsız olduğumu söyleyemem.

Alacak olanlar bilsin yani muhtemelen çoğu VA paneller bu konuda yavaş ama çözümü de yok değil. Bir daha 3099 TL ile 144 hz alamayabilirsiniz.

J.Sparrow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,460
İsim
Emir Bayram
3000 TL paraya artık oyuncu koltuğu alamayacağız adamlar hala 3000 TL verilmez dandik diye geziniyor.
öyle çünkü kaliteli monitör kullanmadan dediklerim senin için anlamsız gelicektir.

Senerr

80+ Bronze
öyle çünkü kaliteli monitör kullanmadan dediklerim senin için anlamsız gelicektir.
Bir monitörün kötü olup olmadığını kullanmadan da söyleyebiliriz. O mantıkla sizde CRG5 kullanmadığınıza göre size de o model anlamsız gelir. Belki de VA kullanmadınız hiç hayatınızda ? Va monitörler bence senin için anlamsız diyebilirim.

Açıkçası artık yeni nesil 1 ms veren IPS monitörlerin ufo testi belli, 1ms 144 hz TN panellerin testleri belli, modeller arası çok ufak farklar oluşuyor. 1ms 144 hz VA panellerin ufo testlerini geziyorum hepsi birbirine benziyor. Bunların hepsine kalkıp şahsen kalitesiz diyemem.

Ayrıca kalite göreceli bir kavram bana göre. Sen hayatında Bugatti'ye binmediğine göre o zaman arabaların kalitesinden bir şey anlamazsın demek gibi bir şey bu. :D 20 yıldır bilgisayar kullanıyorum ben belki dediğin gibi kaliteli bir monitör kullanmamışımdır ama en azından az çok fikrim oluştu. Bence aldığım monitör bir OLED veya MiniLED değilse çokta bir kalite beklemem.

Ben şimdi G3 kullanıyorum mesela evet paneli kaliteli gibi hissettirmiyor ama en azından standı ve kasası güzel hissettiriyor. :p
Kalite istiyorsam gider bir OLED panel alırdım bundan sonra veya TV alırdım. IPS vs VA arasında bence de IPS paneller tercih edilmeli ama konuştuğumuz para 3000 TL.

Son düzenleme:

J.Sparrow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,460
İsim
Emir Bayram
Ayrıca kalite göreceli bir kavram bana göre. Sen hayatında Bugatti'ye binmediğine göre o zaman arabaların kalitesinden bir şey anlamazsın demek gibi bir şey bu.
Bir monitörün veya arabanın özelliklerine bakıp hmmm evet bu iyi dersin buraya kadar sorun yok ama deneyene kadar aradaki farkı anlaman imkansız maalesef.Keşke herkes iyi monitörler alıp kullanabilse, 10dk geçirse bile o 3klık monitörün alınmayacağını üstüne para koyup daha iyisinin alınmasını gerektiğini anlar.Tabi bütçesi 3k dır üstüne koyamaz ,mecbur almak zorundadır ona bir şey diyemem çünkü benim de eski monitör kötüydü yeniye geçince anladım olayı.

Senerr

80+ Bronze
Bir monitörün veya arabanın özelliklerine bakıp hmmm evet bu iyi dersin buraya kadar sorun yok ama deneyene kadar aradaki farkı anlaman imkansız maalesef.Keşke herkes iyi monitörler alıp kullanabilse, 10dk geçirse bile o 3klık monitörün alınmayacağını üstüne para koyup daha iyisinin alınmasını gerektiğini anlar.Tabi bütçesi 3k dır üstüne koyamaz ,mecbur almak zorundadır ona bir şey diyemem çünkü benim de eski monitör kötüydü yeniye geçince anladım olayı.
Açıkçası bende şu an kaliteli bir monitör kullandığımı düşünmüyorum işte G3 bildiğiniz blurr sorununun atası kendisi ama eski monitörümden çok daha iyi çıktı kendisi yani o yönden memnun kaldım. :D
Benim gibi biri 3000 TL paraya CRG5 alsa da memnun kalır muhtemelen çünkü çok ucuz. Hani 3K paraya aldığın bir 144 hz monitörü diğer 3K ile satılan diğer modellerle karşılaştırmak bana göre en mantıklı olanı. Adama ürünü alma diyeceğim ama 3000 TL ile bakıyorum akakçeye falan alternatif model yok ? O yüzden zorunlu bu modele alma diyemiyorum. Bu arada gidip 10 dk kullanmasına gerek bile yok mağazada rica edersen ufo testinden tut ölü piksel hatta ışık sızması testine kadar test yapıyorlar. Ben G3'ü aldığımda bana özellikle sormuşlardı başka test istersen yapalım diye tabii o zamanlar sazan ben. 😂

Ufo testi yapsan anlarsın sorunun nerede olduğunu mesela. Ama dediğim gibi o zamanlar paraya göre ahım şahım bir model yoktu şu an 3000TL ile de yok. Kaliteyi ise ben OLED ve UltraWide monitörlerde ararım skalam IPS ve VA olmazdı şahsen. Şimdi 165 hz VA'dan daha pahalı bir 144 hz IPS panele geçsem ufo testi harici çokta fark olacağını sanmıyorum. Bu yüzden şu an TV bakıyorum.

Monitörlerinde özellikle önemlidir, tamam verdikleri çoğu bilgi reelde tutmayabiliyor ama en azından bir panelin teknolojisinin ne olduğunu bilmek için yine bir araba gibi özellik incelemen gerekiyor monitörü alırken ondan araba örneği verdim zaten. Genellikle panel teknolojisini satıcılar gizliyor. VA panellerin ghosting yapacağını bilerek alırsan bir problem çıkacağını sanmıyorum kullanıcı açısından.
Mesaj otomatik birleştirildi:

yeniye geçince anladım olayı.
Yeni monitörünüz nedir ? Tamamen meraktan soruyorum.

Son düzenleme:

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Haklısınız ama forumda birine denk geldim Odyssey G3 almış. Bende de var zaten. Kartım diyor Nvidia 9800 GT hdmi alsam 144 hz alabilir miyim ? Aldı ve denedi ekran kartı kaldırmamış. 60 hz kullanıyor. Bende deneyeyim dedim 60 hz. O kadar berbat bir performansı varki 60 hzde monitörün. Response Time ayarını kapatmak zorunda kalıyorsun çünkü overshoot yapıyor. Kapatıyorsun 60 hz zaten aşırı yavaş geliyor birde üstüne gölgelenme ile uğraşıyorsun. Birde ona rağmen çocuğun monitörü önerdiğini gördüm yani durum bu. :kekw:
Bende PS4 var konsol 60Hz verdiği için o sıkıntı yapıyor. Ama gidip de 9800GT varken de 3K monitöre vermezsin be git ekran kartını değiş önce 😂

Senerr

80+ Bronze
Bende PS4 var konsol 60Hz verdiği için o sıkıntı yapıyor. Ama gidip de 9800GT varken de 3K monitöre vermezsin be git ekran kartını değiş önce 😂
İşte böylelerine 75 hz TN ve IPS öneriyorum sonra adamda G3 yerine CRG5'i atıyor bana, kitleniyorum. Ya alma adam diyeceğim 3000 TL alternatif ver diyecek kalacağım ortada. Bir de HZ değeri artık masaüstünde gezerken bile fark ediliyor ya sen zaten 144 fps alamazsın oyundan diyemiyorsun. Belki Minecraft'tı 720p oynayacak alacak o fps'i adam. 😂 İlla 144 hz olacak. Senin 144 hz neyine diyebilsem için rahatlayacak. Ama onlarında genelde ailesi yapıyor bu hatayı. Google'de 9800GT ile 144 hz almayacağı yazsa kabloyu da almayacak gitti kabloyu aldı elinde kaldı kablo.

O arkadaşa işte neden G3 aldım diyorum ben almadım ki ? Diyor. Bir de kablo konusunda yaşıyoruz bunları. Yok abi VA paneller her türlü risk. :D
144 hz VA panellerin 60 hzde kötü olduğnu anlatmak artık görevim gibi. Bu yüzden aslında VA önermiyorum genelde ama 3000 TL ile de alternatif yok. İyi tamam kalitesiz diyelim tamamda ne önereyim ben bunun yerine ? Hani ne kadar 144 hz performansından memnunda olsamda VA panelimin önermek bana pek mantıklı gelmiyor.

Son düzenleme:
Dandik monitör. Va paneller hantaldır ve yüksek yenileme hızına yetişemeyip ghosting, black smearing gibi sorunlar çıkarır. Bu monitörde çok dandik bir va kullanıyor. Ben genelde 75hz Va öneririm bunun yerine. Veya 100hz çıkan monitörler var onlarda alınabilir.

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
930
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri