Neler Yeni

Abdullah Bey'in videoda yaptığı M.2 slot hatası

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,349
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
Belki de kolay anlatım olsun diye ilk gördüğü slota taktı bu kadar da hata aramaya meyilli olmayın.

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Belki de kolay anlatım olsun diye ilk gördüğü slota taktı bu kadar da hata aramaya meyilli olmayın.
Zaten hata aramadığını sadece dikkatini çektiğini ve bilmeyenleri de bu konuda bilgilendirmek için yazdığını @crazyreign söyledi ama

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Yaptığınız cidden ayıp bir şey. Kendim de söyledim sadece dikkatimi çektiği için paylaştığımı, benden daha bilgili biriyle neden yanlış yaptı diye dalga geçeyim? Mantıklı bir şey mi bu? İlla linçleyeceksiniz öyle mi?

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,349
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
Yaptığınız cidden ayıp bir şey. Kendim de söyledim sadece dikkatimi çektiği için paylaştığımı, benden daha bilgili biriyle neden yanlış yaptı diye dalga geçeyim? Mantıklı bir şey mi bu? İlla linçleyeceksiniz öyle mi?
Öyle bir dalgınlığı hata aramak dışında görmezsiniz bence ama neyse

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Dikkatin için teşekkürler ama hata yok oraya kasıtlı taktım aslında bunu yaparken görüp farkedecek kişi var mı diye düşündüm ama sen dışında yazan olmadı konuyu unutmuşum. Son dönemlerde güncel anakartların özellikle biraz maliyeti olan anakartlarda mutlaka m2 ssd shield ile geldiğini görürsünüz. Bunun sebebi ekran kartının dibine yerleştirilen m2'lerin oyun sırasında ekran kartının arkasından yayılan sıcaklıkla birlikte cayır cayır yanması bu da otomatikman zaten bu hızı 2000'in de altına düşürüyor aslında bununla ilgili de bir testim var ama anakartlar birden m2 shielda seri şekilde evrilince yapma gereği duymadım. 5000mb yazma hızı olan Pciex 4.0 SSD'de sıcaklıktan 500MB yazma hızını bile gördüm.

Şuan bile acil işim varsa shield takmayacaksam yine arka plakadan uzak yerde kullanmayı tercih ediyorum çünkü "üst seviye" kartların arka plaka sıcaklıkları M2 SSD'yi sağlık olarak kötü etkiliyor. Ama daha low kart kullanacaksanız üst bölüme takmanızda yarar var veya aliexpressten M2 soğutucu alabilirsiniz.

we999.jpg

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Öyle bir dalgınlığı hata aramak dışında görmezsiniz bence ama neyse
Çok ama çok yanılıyorsunuz. Konuyu doğru düzgün okumamışsınız bile, direkt laf etmişsiniz. Siz belki önemsiz bulabilirsiniz ama ben görünce şaşırdım yani, yanlış ne var bunda?

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,349
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
Çok ama çok yanılıyorsunuz. Konuyu doğru düzgün okumamışsınız bile, direkt laf etmişsiniz. Siz belki önemsiz bulabilirsiniz ama ben görünce şaşırdım yani, yanlış ne var bunda?
Konuyu okudum bu durumda siz de on yargı ile yaklaşıyorsunuz, ben burda fikrimi belirttim bence böyle oldu yani tek seferde bu kadar dikkatli bir şeyi görmek biraz ilginç

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,810
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Dikkatin için teşekkürler ama hata yok oraya kasıtlı taktım aslında bunu yaparken görüp farkedecek kişi var mı diye düşündüm ama sen dışında yazan olmadı konuyu unutmuşum. Son dönemlerde güncel anakartların özellikle biraz maliyeti olan anakartlarda mutlaka m2 SSD shield ile geldiğini görürsünüz. Bunun sebebi ekran kartının dibine yerleştirilen m2'lerin oyun sırasında ekran kartının arkasından yayılan sıcaklıkla birlikte cayır cayır yanması bu da otomatikman zaten bu hızı 2000'in de altına düşürüyor aslında bununla ilgili de bir testim var ama anakartlar birden m2 shielda seri şekilde evrilince yapma gereği duymadım. 5000mb yazma hızı olan Pciex 4.0 SSD'de sıcaklıktan 500MB yazma hızını bile gördüm.

Şuan bile acil işim varsa shield takmayacaksam yine arka plakadan uzak yerde kullanmayı tercih ediyorum çünkü "üst seviye" kartların arka plaka sıcaklıkları M2 SSD'yi sağlık olarak kötü etkiliyor. Ama daha low kart kullanacaksanız üst bölüme takmanızda yarar var veya aliexpressten M2 soğutucu alabilirsiniz.

Alıntıyı görüntüle
Krall. 😎

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Konuyu okudum bu durumda siz de on yargı ile yaklaşıyorsunuz, ben burda fikrimi belirttim bence böyle oldu yani tek seferde bu kadar dikkatli bir şeyi görmek biraz ilginç
"Belki de kolay anlatım olsun diye ilk gördüğü slota taktı bu kadar da hata aramaya meyilli olmayın." yazmışsınız, nasıl kendi fikriniz ya bu? Bildiğin laf etmişsiniz işte. "Tek seferde bu kadar dikkatli bir şey görmek ilginç" yazabilirdiniz şimdiki yazdığınız gibi.

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,349
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
"Belki de kolay anlatım olsun diye ilk gördüğü slota taktı bu kadar da hata aramaya meyilli olmayın." yazmışsınız, nasıl kendi fikriniz ya bu? Bildiğin laf etmişsiniz işte. "Tek seferde bu kadar dikkatli bir şey görmek ilginç" yazabilirdiniz şimdiki yazdığınız gibi.
Tamam benim fikrim bence hata ayikladiniz bakın BENCE

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,810
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Neden bu kadar linç attılar anlamadım. Dikkatinizi çekmiş ve merakınızı dindirmek yahut yanlış biliyorsanız doğrusunu öğrenmek için konu açmışsınız. Bunda bir art niyet aramaya gerek yok.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Ben kendi sistemimde de aynı durum var ekran kartımın üstünde bulunuyor m.2 SSD ve ekran ksrtı yükte 75 dereceleri görmekte, ama kasa içi hava akışına çok önem verdiğimden bol fanla sıcaklığın kasa içinde birikmemesini sağladığımı düşünüyorum, M.2 SSD im de 51 derece nin üstünü görmüyor oyunlarda vs. Performansı yerin de. Tabii kasadan kasaya, donanım dan donanıma değişir.

Top Bottom