dutemo
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 3
Bana bordroyu attırıp rezil ettirme kendini. 80k brüt ücreti var. Net ücret 50k.Abart abart aylık 30k nasıl kesinti oluyormuş? 300k mı maaşı?
Bana bordroyu attırıp rezil ettirme kendini. 80k brüt ücreti var. Net ücret 50k.Abart abart aylık 30k nasıl kesinti oluyormuş? 300k mı maaşı?
Maaşın ortalamadan biraz yüksekse vergi dilimin artıyor ve %35 gelir vergisi ödemeye başlıyorsun. 80-90K alan birinden o miktar gidiyor yani.Abart abart aylık 30k nasıl kesinti oluyormuş? 300k mı maaşı?
30k vergi ödemesi söz konusu olmaz. O dediğin rakama olacağı 19 gibi bir rakam. Sen diğer kesintileri de komple görmüş olabirsin.Bana bordroyu attırıp rezil ettirme kendini. 80k brüt ücreti var. Net ücret 50k.
Kardeş SGK kesintisini vergi diye mi sayıyorsun? Gelir vergisi 30k olması için brütünün daha yüksek olması lazım. 80k brüt maaştan kesilen gelir vergisi 10-12k falandır bunun bir kısmı asgari ücret vergi istinasından dolayı iade olur. Ay geçtikçe matrah artar o zaman da vergi dilimi yükselir yine 30k olmazBana bordroyu attırıp rezil ettirme kendini. 80k brüt ücreti var. Net ücret 50k.
3. aydan da girmez herhalde o dilime belki 6. aydan sonra.Maaşın ortalamadan biraz yüksekse vergi dilimin artıyor ve %35 gelir vergisi ödemeye başlıyorsun. 80-90K alan birinden o miktar gidiyor yani.
Sonuçta o para kesiliyor mu kesiliyor. Cebime girmiyor.Kardeş SGK kesintisini vergi diye mi sayıyorsun? Gelir vergisi 30k olması için brütünün daha yüksek olması lazım. 80k brüt maaştan kesilen gelir vergisi 10-12k falandır bunun bir kısmı asgari ücret vergi istinasından dolayı iade olur. Ay geçtikçe matrah artar o zaman da vergi dilimi yükselir yine 30k olmaz
2.aydan başlar o tutarda brüt maaşı olan birinin vergi diliminin artması en yüksek dilime 5.ayda geçer ama yine de 30k gelir vergisi kesilmez 80-90k brüt maaş alandan.3. aydan da girmez herhalde o dilime belki 6. aydan sonra.
Emekli olunca cebine girecek merak etme. Ayrıca sağlık konularından da bu kesinti sayesinde faydalanıyorsun. Gelir vergisinden ziyade SGK kesintisinin sana direkt olarak katkısı var.Sonuçta o para kesiliyor mu kesiliyor. Cebime girmiyor.
Daha bomboş bir yorum görmedim kazandığına göre vergi çıkar 20 Milyon TL kar yapamadığım için özür dilerim… sana göre 500K azdır ama belki oransal olarak senin 2-3 katını ödüyorumdur. Yani bu senin daha fazla vergi ödediğin anlamına gelmezYıllık bu miktar hiç bir şey. Aksine çok düşük
Bilmeyen arkadaşlar için bunun içinde çeyreklik ve KDV bölümü yok onlarla 1Milyondan fazla
Allah birini bin etsin ne diyelimBilmeyen arkadaşlar için bunun içinde çeyreklik ve KDV bölümü yok onlarla 1Milyondan fazla