Neler Yeni

Abonelik Sözleşmeliği Yönetmenliğindeki 16. Madde'nin Tam Olarak Anlamı Nedir?

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,793
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
1612950048848.png

Bunun tam olarak anlamı nedir?
Baya kampanyalı tarife kullanıyorum tahaddüt süresinden önce aboneliği sonlandırsam kampanyaların ücretleri tamamenmi yansıtır yoksa farklı bişi mi olur tek merak ettiğim budur?
24 Aylık tahaddüt bu arada

El-Bâbin_Şubin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Bu mesela 24 aylık taahhütlü bir internet aldın ama 2. ayındasın çıkmak istediğinde senden vermen gereken 22 ayın ücretini değilde 2 ayda yapmış olduğu indirim tutarını isteyebilir.
Tabi bunu kullanamamamız için kendilerine göre indirim yapıyorlar.
Örnek verecek olursam Türk telekom ile 24 ay taahhütüm vardı 2.ayında bu maddeyi kullanarak çıkmak istediğimde 550 tl istediler nedenini sorduğumda ise paketin normal fiyatına göre 275 tl indirim yaptıklarını söylediler.

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,793
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
Steam
#Samsunlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu mesela 24 aylık taahhütlü bir internet aldın ama 2. ayındasın çıkmak istediğinde senden vermen gereken 22 ayın ücretini değilde 2 ayda yapmış olduğu indirim tutarını isteyebilir.
Tabi bunu kullanamamamız için kendilerine göre indirim yapıyorlar.
Örnek verecek olursam Türk telekom ile 24 ay taahhütüm vardı 2.ayında bu maddeyi kullanarak çıkmak istediğimde 550 TL istediler nedenini sorduğumda ise paketin normal fiyatına göre 275 TL indirim yaptıklarını söylediler.
Pekala yasal hakkı kullanabilirmiyim
Şuan cayma bedelini sormadım ama çok çıkacaktır

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,793
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
Steam
#Samsunlu
Kullanabilirsin mesela yeni bir taahhüt ise yaptıkları indirimi isterler ama eski bir taahhüt ise senden kalan ücreti isterler.
Hangisi daha düşükse onu ister madde böyle.
11 Ay oldu diyebilirim tahaddüt
Mesela 120TL lik paket kullanıyorum 5 ay kala iptal ettirdim diyelim
sadece 600tl ödesem yetiyormu yani?

El-Bâbin_Şubin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Evet yetiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama bence bunun için bekleme hangi internet servis sağlayıcısı bilmiyorum ama mesela 50 TLlik bir indirim yaptılarsa 11 aydan 550 TL öder çıkarsın.

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,793
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
Steam
#Samsunlu
Evet yetiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama bence bunun için bekleme hangi internet servis sağlayıcısı bilmiyorum ama mesela 50 TLlik bir indirim yaptılarsa 11 aydan 550 TL öder çıkarsın.
Çok var ya cart cur indirim bedeli diye tahaddüte yazmışlar
Gene bakarım ama 1200TL çıkarsa bile fazla şaşırmam beklemek daha mantıklı bana göre

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
İşte neden "İlk 3 ay bizden, taahhüdünüz karşılarız" diyen paketlerden alınmaması gerektiğinin bir örneği.

Eğer taahhüt iptali yapıp çıkmak istersen hem ilk 3 ay sağlanan indirim hem bu taahhüt indirimi hem modem taksiti hem de gelecek ayların faturası. Bütün bunlar taahhüt bedeli olarak sayılıyor.

En basit anlatımı bu.
Bu tip biz hallederiz havasındaki paketlerden aldığında çıkmak istediğinde daha fazla işkence çekiyorsun. Normalde 800TL Bedel çıkacaksa 1400'leri görüyorsun.

Attığın fotoda da anlatmak istedikleri şu;
Taahhüt bedeli kapsamında gelecek ayların modem taksiti/kirası, gelecek aylarda ödenecek fatura tutarı, eğer "ilk ay bizden, taahhüt karşılama" gibi bir şeyden faydalandıysan da firmanın o taahhüt karşılama adı altında senin faturandan eksiltilen tüm tutar. Hepsi toplanır ve taahhüt bedeli olarak sayılır.

Bu kadar basit.

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,793
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
Steam
#Samsunlu
İşte neden "İlk 3 ay bizden, taahhüdünüz karşılarız" diyen paketlerden alınmaması gerektiğinin bir örneği.

Eğer taahhüt iptali yapıp çıkmak istersen hem ilk 3 ay sağlanan indirim hem bu taahhüt indirimi hem modem taksiti hem de gelecek ayların faturası. Bütün bunlar taahhüt bedeli olarak sayılıyor.

En basit anlatımı bu.
Bu tip biz hallederiz havasındaki paketlerden aldığında çıkmak istediğinde daha fazla işkence çekiyorsun. Normalde 800TL Bedel çıkacaksa 1400'leri görüyorsun.

Attığın fotoda da anlatmak istedikleri şu;
Taahhüt bedeli kapsamında gelecek ayların modem taksiti/kirası, gelecek aylarda ödenecek fatura tutarı, eğer "ilk ay bizden, taahhüt karşılama" gibi bir şeyden faydalandıysan da firmanın o taahhüt karşılama adı altında senin faturandan eksiltilen tüm tutar. Hepsi toplanır ve taahhüt bedeli olarak sayılır.

Bu kadar basit.
Tamam da
yani o attığım maddedekine göre
Mesela 120TL aylık bedel ödüyorum
Cayma bedelide örneğin 1000TL diyelim
Ben son 6 Ay iptal ettirmek istediğimde direk kalan ayların faturası mı yoksa cayma bedelini mi öderim?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Cayma bedelide örneğin 1000TL diyelim
Ben son 6 Ay iptal ettirmek istediğimde direk kalan ayların faturası mı yoksa cayma bedelini mi öderim?
İşte o cayma bedeli dediğin şey kalan faturalar + kampanyalar + varsa modem kirası/taksiti oluyor.
Cayma bedelini ödersin yani.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler

El-Bâbin_Şubin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
İşte o cayma bedeli dediğin şey kalan faturalar + kampanyalar + varsa modem kirası/taksiti oluyor.
Cayma bedelini ödersin yani.
Burada yanlışınız var maddede anlatılan şey ya yaptığı indirim+modem taksit kirası atıyorum 1000 tl çıktı ama kalan faturalar 500 tl o zaman 500 TL ödeyip çıkılabiliyor hepsini toplu ödemek zorunda değil modem taksiti kirası ve eğer ev telefonu varsa o hariç. Eğer modem kira indirimler falan daha düşük bir paraysa onu isteyebiliyorlar maddede belirtmiş.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,847
Üyeler
163,564
Son üye
amizkaraesk𝑖
Top Bottom