Acer Nitro 16 AN16-41 Model Laptoptaki Saçma CPU Isınması Sorunu.

shin57

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır bu laptop bende var garantisi de duruyor. İnternette araştırdığım kadarıyla teknik servis bu duruma normal diyormuş tarzı yorumlar gördüm doğruluğundan emin değilim şahsen teknik servise güvenemediğim için laptopu servise henüz vermedim. Lütfen videoyu sonuna kadar izleyin durum basit zaten
Özetlemek gerekirse:
4 Mod var sessiz-dengeli-performans-turbo
Turbo Modu fanları maxlıyor Ve OC yapıyor , Performans ise soğutmayı arttırıyor sadece, Arkada Oyun açıkken cpu performans modunda 100derecede sabit oluyor sürekli fakat sessiz veya dengeliyi aldığımda sıcaklık daha da artmak yerine garip bir şekilde kademeli olarak düşüyor
Buyrun video:
Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yük altında değilken değerleri merak eden varsa sessizdeyken 50 derecede lakin performansa aldığınız zaman 55-65 derece arasında oluyor.
İşletim sistemi Windows 11 Pro iken de böyle idi , Windows 10 da iken de bu şekilde , BIOS ve driverları güncel

Merhaba, modlar arasında geçiş yaptığınız zaman bunun olması gayet normal. Çünkü bu modlar sadece fan devrini değiştirmiyor, CPU ve GPU nun güç profillerini de (yani tükettikleri watt değerlerini de) değiştiriyor. Modu düşürdükçe güç tüketimleri de düştüğü için sıcaklıklarda düşüyor tabi ki.

Şu an piyasadaki bütün laptopların çalışma mantığı bu şekilde zaten, sizin durumunuzda gayet normal...

Geri