Neler Yeni

ACER NITRO 16 an16-41 oyun oynarken birden kapandı

G1_can05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Civancan Aktaş
Herkese iyi günler. Dün Acer Nitro 16 dizüstü bilgisayarımdan oyun oynarken bilgisayar dondu ve işlemcinin bulunduğu taraftan çatırtı-patlama (kısa devre olunca çıkan ses gibi) sesi ve yanık kokusu geldi. O ses geldikten sonra o gün içerisinde açılmadı . İlk önce işlemci üzerindeki sıvı metalin akıp kısa devre yaptırıp anakartı yaktığını düşündüm ve cuma günü servisine götürmeye karar verdim. Bugün tekrar açmayı denediğimde ise sorunsuz bir şekilde açıldı. USB ve şarj portlarında sıkıntısı yok, gözle görünür herhangi bir sıkıntısı da olmamasına rağmen yine de teknik servise götürmeyi düşünüyorum.

İnternette teknik servisi ile ilgili çok da olumlu yorumlara rastlamadım, sizce götürsem sorunu anlamak ve çözmek için uğraşırlar mı yoksa çalışıyor diye hiçbir şey yapmadan geri mi verirler ?
Sizce o patlama sesinin ve kokunun sebebi başka ne olabilir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
İlteriş İlteriş
Herkese iyi günler. Dün Acer Nitro 16 dizüstü bilgisayarımdan oyun oynarken bilgisayar dondu ve işlemcinin bulunduğu taraftan çatırtı-patlama (kısa devre olunca çıkan ses gibi) sesi ve yanık kokusu geldi. O ses geldikten sonra o gün içerisinde açılmadı . İlk önce işlemci üzerindeki sıvı metalin akıp kısa devre yaptırıp anakartı yaktığını düşündüm ve cuma günü servisine götürmeye karar verdim. Bugün tekrar açmayı denediğimde ise sorunsuz bir şekilde açıldı. USB ve şarj portlarında sıkıntısı yok, gözle görünür herhangi bir sıkıntısı da olmamasına rağmen yine de teknik servise götürmeyi düşünüyorum.

İnternette teknik servisi ile ilgili çok da olumlu yorumlara rastlamadım, sizce götürsem sorunu anlamak ve çözmek için uğraşırlar mı yoksa çalışıyor diye hiçbir şey yapmadan geri mi verirler ?
Sizce o patlama sesinin ve kokunun sebebi başka ne olabilir?
Gönderin hocam bugün sorun olmasa bile ileride daha büyük sorunlara yol açabilir. Ayrıca internette tabi ki de olumsuz yorumları fazlaca görürsünüz çünkü kimse firmayı olumlu bir iş yapsa bile övmek için yazı yazmaz, ki zaten bu yazılar çoğunlukla şikayet yönlüdür bkz. Şikayetvar.

Tavsiyem ürünü sağlamca paketlemeniz, her yerini fotoğraflamanız (çalışır halde iken) ve mümkünse kargo şubesinde de çalıştığına dair kanıtınız olması. Bunları yaptığınız taktirde (eğer ürün sorunlu/kusurlu olarak gönderilirse) elinizdeki kayıtlar kanıt niteliği taşır ve THH ile sonuna kadar hakkınızı alırsınız.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende de Nitro 5 var, RAM ilavesi için mecbur göndereceğim. Aksi halde garanti gg.

G1_can05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Civancan Aktaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkürler . İstanbul/ Ümraniye'deki yetkili teknik servise kendim götüreceğim, durumu orada da anlatacağım. Kullanıcı hatası diyemezler değil mi? Bir de böyle bir sorun olduğunu yazılı olarak da beyan etmem gerekir mi? Daha önce hiç bu tarz işlerle uğraşmadığım için işin işleyişini çok bilmiyorum kusura bakmayın.
Bir de servise götürene kadar kullanmaya devam etsem geri dönülemez bir hasar bırakma ihtimali var mı?(büyük ihtimal vardır) Cevabınıza göre kullanmaya devam edip yük altında aynı sorunun tekrarlayıp tekrarlamayacağına bakacağım.
Sıvı metalin akmış olma ihtimali var mıdır? Aktıysa anakart yanmaz mıydı?

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
İlteriş İlteriş
Teşekkürler . İstanbul/ Ümraniye'deki yetkili teknik servise kendim götüreceğim, durumu orada da anlatacağım. Kullanıcı hatası diyemezler değil mi? Bir de böyle bir sorun olduğunu yazılı olarak da beyan etmem gerekir mi? Daha önce hiç bu tarz işlerle uğraşmadığım için işin işleyişini çok bilmiyorum kusura bakmayın.
Bir de servise götürene kadar kullanmaya devam etsem geri dönülemez bir hasar bırakma ihtimali var mı?(büyük ihtimal vardır) Cevabınıza göre kullanmaya devam edip yük altında aynı sorunun tekrarlayıp tekrarlamayacağına bakacağım.
Sıvı metalin akmış olma ihtimali var mıdır? Aktıysa anakart yanmaz mıydı?
Kendiniz götürmeniz daha iyi ama dediğim gibi yine de pcnin çalıştığına dair kaydınız olsun elinizde. Kasayı açmadıysanız sizlik bir sorun olacağını sanmıyorum. Sıvı metalın bir kısmı akmış olabilir, anakartın çalışma işlevini doğrudan etkilemeyen (tamamen bozmayan) bir parçaya zarar vermiş olabilir. Tavsiyem riske girmeden bir an önce teknik servise başvurmanız, bu süreçte de ürünü kullanmamanız olacaktır. Bir sorun olduğunu bildiğiniz halde kullanmaya devam etmeniz kullanıcı kaynaklı sorunlara yol açabilir. Bir şey olur diyemiyorum ama riske de girmeye hiç gerek yok. Pcyi kullanmak zorunda değilseniz kaldırın bir kenara bence.
(Konunun uzmanı değilim ama aynı durum benim başıma gelse böyle yapardım.)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,113
Üyeler
166,695
Son üye
bo6x7
Top Bottom