Neler Yeni

Acer nitro 16 kullanici deneyimlerim

USTUEM

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Emir
Herkese selamlar, asus rog strix g16 4050 i7 13650hx laptopumda bulunan olu pixelden oturu thh ye basvurdum. Bu laptopun stoklari tukendigi icin firma acer nitro 16 an 42 4060 ryzen 7 8845hs laptop gonderdi.

Oncelikle laptopun ozelliklerine daha sonra piyasada bulunan premium bir cihaz olan rog strix ile kiyaslamasini yapacagim.

acer nitro 16 an42 ozellikleri
ryzen 7 8845hs 45w tdp
4060 140w
16x1 ram ve 1tb m2 gen 4 ssd var. 1 ram ve 1 ssd slotu bosta.
2k ekran 16:10 ekran orani

Urun tamamen plastik. Plastigi rog strix kadar premium durmuyor ama kalite olarak iyi guven veriyor. ekran cerceve oranina bir turlu alisamadim rog strixte neredeyse cerceve yokken acer nitro 16 da kalin bir cerceve orani var. Rog strix kac derece aciliyor bilmiyorum ama kucagimdayken maksimum nokta bana yetmiyordu kullandiklari mentese sistemi yuzunden. Acer nitro 16 da ekran 160 derece acilabiliyor ama dezavantaj olarak cerceve arasindaki bosluk ve yapi cok dandik oyuncak gibi duruyor. Sogutma kisminda asus cok iyi hatta piyasanin en iyisi diyebilirim her markanin laptopu elimden gecmistir hepsini inceledim. 3 tane fan ve kullanilan sogutma borulari ile gayet serin calisiyordu. Acer nitro 16 benim ilk amd islemcili laptopum daha once hep i7 bulunan bir laptop kullandim. Acer geldigi gun kontrol panel uygulamasi olan nitrosense uygulamasini indirdim ve degerleri gordukten laptopta sorun var sanip biosu guncelledim. Islemci 26 dereceydi ve fanlar calismiyordu. Intel i7 bulunan bir laptopta bu degerler imkansiz. Sogutma kisminda nitro 16 cok iyi sonuclar veriyor sivi metal macun bulundugu icin serin calisiyor cihaz, islemci de amd olunca on numara olmus. Bir diger fark ettigim nokta pil suresi. Amd islemciden kaynakli dusuk guc tuketimi oldugu icin pil suresi uzadi. Yazilim muhendisligi okuyorum, programlama dersimiz 4 5 saat suruyor rog strix laptopumda en fazla 1 saat sonra fisi takmak zorunda kaliyorum ki ekstra agirlik ve efor demek basit bir is gibi gorunse de laptoptan sogumutmustu bu durum. Acer a gecince pil surem yaptigim ise gore ortalama 4 5 saate rahat cikti. Linux dagitimlarinda bu sure 7 8 saate cikiyor pili maksimum %80 e kadar sarj edip %30 altina cok dusurmeme calisiyorum %20 oldugunda kesinlikle duruyorum ayrica bu surede diger degiskenler de onemli ekran 2k ve 165hz iken parlaklik %30 civarinda ve klavye isigi kapaliyken bu sureler beni tatmin etti gaming laptop icin cok iyi.ekran parlakligi da yeri gelmisken 500 nit ve gayet yuksek.

evet biliyorum yazi uzun ve birkac noktayi yazmasam da olurdu. Sohbet tarzinda kullanici yorumlarini pek bulamadigim bu laptopu yorumlamak istedim. Rog strixle bu laptop arasinda kalsaydim bu laptopu secerdim. Soyledigim gibi tasarimsal birkac basit durum disinda cihazdan memnunum. 4060 2k ekrana yetmeyecek olsa da cok oyun oynamayan ama ekrana benim gibi onem verenler icin cok iyi bir avantaj. Sorulariniz varsa bekliyorum

Bf 1 de ortalama ~ 160 fps
Metro 2033 de de ~ 160fps aliyorum

Son düzenleme:
Top Bottom