Neler Yeni

Acer Nitro 16 mavi ekran hatası veriyor

LordKain

80+
Reaksiyon skoru
0
Minidump Rapor Linki: https://drive.google.com/file/d/1XRg5AA4tmObl8T0o1ykwUTJ9_RZbvUfZ/view?usp=sharing
RAM 64 GB 5600 MHz
SSD veya HDD modeli : 2 SSD Var ADATA LEGEND 750 ve sistem üzerinde gelen
Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop GPU
Anakart . HWK C40_HKHİşlemciAMD Ryzen 7 8845 HS

Merhaba, Cihazımı 2 ay kadar önce aldım. Alırken cihazın orijinalinde olmayan 64 GB olan versiyonunu aldım. Altınğım yer Teknorya adında internet satıcısı. Kendileri RAM'i 64 GB olarak güncelleyip bana gönderdiler.

Sorunum şu birincisi Battlefield 1 ve Battlefield 5 oyunlarında anlamsız donma ve oyunun kapanıp masaüstüne dönme sorunum oluyor. Bunlar için bir hata mavi ekran vermiyor minidump oluşmuyor. Bunun çözümünü çok aradım bu oyunlarda çok kişinin bu sorunları yaşadığını gördüm. NVIDIA uygulamasının son zamanlarda sorun çıkarttığını düşündüğüm için uygulamayı ve driverları DDU ile kaldırarak 1 önceki Game Ready driverını kurdum 572,83 sürümü.
Bu sorunu 1 saat Battlefield 1 oynadıktan sonra yaşıyordum ve oyun kapandıktan sonra yeniden açmaya çalıştığımda oyun açılmadan PC kendini yeniden başlatıp oturum açma ekranına geliyor. Yine bir mavi ekran veya minidump kaydı olmuyordu. Ancak işin garip kısmı laptopun 2nci M.2 SSD slotuna taktığım önceden Dell 7577 laptopumda sorunsuz kullandığım Adata Legend 750 SSD'im bu restarttan sonra ne BIOS'ta ne bilgisayarımda ne bu raporunu paylaştığım diğer programlarda görünmüyor. SSD adeta yok hiçbir yerde. PC'yi kapatıp tekrar açınca sanki bir şey olmamış gibi SSD orada görünür hale geliyor ve içindekileri normal kullanabiliyorum hatta içerisinde Online oyun Silkroad kurulu D: Diskinde onu saatlerce açık tutarak bırakıyorum hiçbir sorun olmuyor. PC kapatıp açtığımda vs bu SSD ile ilgili hiçbir sorun yaşamıyorum.

Bugün de bu oyunların kendisi sorunlu başka oyun oynayayım bari diye Delta Force indirdim kurdum oynamaya başladım 10 dk geçmeden oyundan mavi ekran yiyerek attı ve PC restart attı. Artık sorunun sadece oyun kaynaklı olmadığını düşünmeye başladım.
Eklere Minidump ve AIDA64 HWMonitor vs gibi programlardan sistem özeti çıkarttım. Bu raporlarda SSD yazmayanlarda, oyun çöktüğü için PC restart attığında SSD görünmeyen haldeki sistem özeti var. Yanında SSD yazanları ise PC kapatıp tekrar açtıktan sonra özet çıkararak ekledim.
Daha önce RAM'lerden şüphelendiğim için OCCT, Memtest86 ve Windows bellek tanılama kısımlarından RAM testi yapmıştım. Windows'un kendi bellek tanılama servisinde herhangi bir sorun bulunamıyor. OCCT programında bir yerde sorun bulmaya başlıyor bellek testinde ve sonra sürekli sorun bulundu uyarısı veriyor ama bir rapor çıkartamadım oradan.
Asıl üzerinde uğraştığım Memtest 86 oldu. Bu programı USB yazdım ve uyguladım 2 RAM takılı halde 10.000 hata buldu ve testi tamamlamadan orada bitirdi.
SSD'den ötürü problem olabileceğini düşündüm Adata SSD'yi çıkardım ve öyle test yaptım sorun aynı şekilde 10.000 sonuç olarak çıktı ve tamamlanmadı.
SSD yokken RAM'leri tek tek teste aldığımda her iki slotta da iki RAM'i tek tek denediğimde slot fark etmeksizin 1 RAM'de 2 kere sorun bulamadı 1 kere de 3 5 sorun buldu.
Ama diğer RAM'de her testte 10.000 kadar hata çıktı ve test tamamlanamadı.

Bu durumu aldığım yere danıştığımda Windows güncelemmeleri vs servislerin hepsini aktif hale getirttiler telefondan bana ve RAM ile ilgili Windows bellek tanılama hizmetinin sonuçlarını esas aldıklarını orada sorun çıkmazsa bir sorun olmayacağını söylediler. 1 aydır kullanıyorum oyun oynamadığınız zaman gerçekten güzel bir cihaz her yönüyle ama bu kadar güçlü bir cihaz alıp da her şeyini kullanamamak çok saçma geliyor bana. Aynı USB ile Memtest'i 2 yıllık Lenovo laptop a yaptım 0 hata ile testi geçti.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,088,648
Üyeler
173,042
Son üye
ghost69
Geri