Neler Yeni

Acer Nitro 5 An515-45-r15g Rami Hakkında

Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Yunus Yılmaz
Arkadaşlar ürün bu. Amazondan aldım 16bine henüz gelmedi ama tek slot 8gb ram var üzerinde +8gb upgrade yapmak istiyorum. Almam gereken rami biliyorum ama 1rx8 2rx8 falan gibi bişeyler var bu laptop ramlerinde. Masaüstü ramler gibi 3200 cl16 olsun yapıştır siparişi yapmak istemiyorum. Bu işin performansa da etkisi oluyormuş sanırım. Bu laptopa uygun ram bulmak istiyorum. Ürün geldiğinde üzerindeki rami de foto atabilirim ama gerek var mı bilen varsa hangi rami almam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
dfh.PNG

Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Kaan
Muhtemelen CL22 3200 mhz ram var üzerinde,3200mhz notebook ramlerinde CL20 olan performans ramleri de var,tepkime süresi daha düşük modeller yani örneğin Kingston Fury Impact gibi.Eğer CL 20 ram alacaksanız mevcut ramini de değiştirmeniz şart yoksa CL 20 alacağınız ram de CL 22 olarak çalışır.Kapasite olarak min. 32 GB almanızı öneririm ileriye dönük olarak,ancak masraf etmek istemiyorsanız standart bir 8 GB CL 22 3200 mhz ram de işinizi görür.

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,531
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Aynı laptopu kullanıyorum CPU-Z görüntülerini atayım işine yarar.
Ekran görüntüsü 2023-07-14 003345.png
Ekran görüntüsü 2023-07-14 003304.png
Ekran görüntüsü 2023-07-14 003330.png

Ben de Rami 16gb yükselttim. Aynı marka model ram almama rağmen çip farklı çıktı. Mavi ekran vb. problem yaşamadım.
Laptop hakkında başka soruların var ise sorabilirsin.
3200MHZ CL22 mevcut içinde

Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Yunus Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı laptopu kullanıyorum CPU-Z görüntülerini atayım işine yarar.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Ben de Rami 16gb yükselttim. Aynı marka model ram almama rağmen çip farklı çıktı. Mavi ekran vb. problem yaşamadım.
Laptop hakkında başka soruların var ise sorabilirsin.
3200MHZ CL22 mevcut içinde
Vay dostum çok teşekkür ederim. Laptop henüz kargoda pazartesi teslim görünüyor ama ram olayını araştırayım dedim. Sorularımı sırasıyla sorayım madem.
1. Üzerindeki ramde 1rx8 gibi bişey yaziyor mu, ona bakıp aynısını mı aldın ve link verebilir misin eklediğin ramin?
2. Klavye ışıklandırması tek renk kırmızı mı yoksa dört bölgeli rgb mi onu merak ediyorum.
3. Ekran kartı 75 watt biliyoruz amanfanları son hıza alınca yani turbo modda 75wattlara çıkıyor mu yoksa 60larda mı takılıyor?
4. Ekran panel bilgisi bulamadım TN VA IPS hangisi bilgin var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Muhtemelen CL22 3200 mhz ram var üzerinde,3200mhz notebook ramlerinde CL20 olan performans ramleri de var,tepkime süresi daha düşük modeller yani örneğin Kingston Fury Impact gibi.Eğer CL 20 ram alacaksanız mevcut ramini de değiştirmeniz şart yoksa CL 20 alacağınız ram de CL 22 olarak çalışır.Kapasite olarak min. 32 GB almanızı öneririm ileriye dönük olarak,ancak masraf etmek istemiyorsanız standart bir 8 GB CL 22 3200 mhz ram de işinizi görür.
Aynen 3200mhz cl22 ama işte detaylar varmış laptop raminde onu anlamadım ben. 1rx8 2rx16 falan nasıl aynı rami bulacağız acaba zor iş.

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,531
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Vay dostum çok teşekkür ederim. Laptop henüz kargoda pazartesi teslim görünüyor ama ram olayını araştırayım dedim. Sorularımı sırasıyla sorayım madem.
1. Üzerindeki ramde 1rx8 gibi bişey yaziyor mu, ona bakıp aynısını mı aldın ve link verebilir misin eklediğin ramin?
2. Klavye ışıklandırması tek renk kırmızı mı yoksa dört bölgeli rgb mi onu merak ediyorum.
3. Ekran kartı 75 watt biliyoruz amanfanları son hıza alınca yani turbo modda 75wattlara çıkıyor mu yoksa 60larda mı takılıyor?
4. Ekran panel bilgisi bulamadım TN VA IPS hangisi bilgin var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynen 3200mhz cl22 ama işte detaylar varmış laptop raminde onu anlamadım ben. 1rx8 2rx16 falan nasıl aynı rami bulacağız acaba zor iş.
1.Aldığım ram
2.
Tek renk kırmızı
3.test etmedim ancak ekran kartı 75w
4. Bildiğim kadarıyla ekran TN

recepcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Recep Can Yavuz
3200MHz CL22 bir RAM alman lazım. Tıpa tıp aynı RAM'den de bulsan %100 uyum sağlayacak diye bir kural yok. Cihazı 16K'ya mı aldınız? Açıkçası ben bu kasa Nitro'ları pek alınası bulmuyorum ama piyasa malum hayırlı olsun. Evet GPU 75W. Oyundan oyuna çektiği güç değişir tabii ki ama ihtiyaç duyduğunda çıktığın en üst seviye 75W. Panelde TN.

Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Yunus Yılmaz
3200MHz CL22 bir RAM alman lazım. Tıpa tıp aynı RAM'den de bulsan %100 uyum sağlayacak diye bir kural yok. Cihazı 16K'ya mı aldınız? Açıkçası ben bu kasa Nitro'ları pek alınası bulmuyorum ama piyasa malum hayırlı olsun. Evet GPU 75W. Oyundan oyuna çektiği güç değişir tabii ki ama ihtiyaç duyduğunda çıktığın en üst seviye 75W. Panelde TN.
kullanıcı mısınız?

Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Yunus Yılmaz
Ürün elime şimdi geçti. Klavye tek renk kırmızı. Panel siz TN demiştiniz ama ekrana sağdan soldan bakıyorum hiç bozulma yok. Hayret dedim demekki kaliteli TN panelmiş. Sonrw kutu üzerine baktım ne göreyim IPS panel yapmış bu modeli ACER 👏

Ekler

• 20230717_211742.jpg
    20230717_211742.jpg
    1.3 MB · Hit: 38

recepcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Recep Can Yavuz
Ekran IPS geldi?
O, ne güzel demek ki yanlışım varmış kusura bakma. Testleri bekliyoruz fakat şunu unutma o cihaz tek kanal RAM ile gelmiş olması lazım sana, tam performans için çift kanal yapman şart gibi bir şey.

Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Yunus Yılmaz
O, ne güzel demek ki yanlışım varmış kusura bakma. Testleri bekliyoruz fakat şunu unutma o cihaz tek kanal RAM ile gelmiş olması lazım sana, tam performans için çift kanal yapman şart gibi bir şey.
Evet ya PUBG oynuyorum her şeyi ULTRA yapıyorum 50-60fps veriyor. Sonra her şeyi EN DÜŞÜK yapıyorum 70 80fps falan veriyor. Çok belli tek kanal ramin yetemediği. Masaüstünde de tek kanal ram işkence ama laptopta baya kötü etkiliyor oyun performansını. Bi videoda r5 5600h ve rtx3050 ile oyun performansı tek 8gb ramden 2x8gb rame geçince %30 artıyor adam canlı canlı test ediyor. Siapriş verdim bekliyorum şu rami. Gelsin hemen takıcam ama Hepsiburada Salı günü verdiğim siparişi daha yarın kargoya verecek :mad: Pazartesi teslimat görünüyor :oops:

recepcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Recep Can Yavuz
Evet ya PUBG oynuyorum her şeyi ULTRA yapıyorum 50-60fps veriyor. Sonra her şeyi EN DÜŞÜK yapıyorum 70 80fps falan veriyor. Çok belli tek kanal ramin yetemediği. Masaüstünde de tek kanal ram işkence ama laptopta baya kötü etkiliyor oyun performansını. Bi videoda r5 5600h ve rtx3050 ile oyun performansı tek 8gb ramden 2x8gb rame geçince %30 artıyor adam canlı canlı test ediyor. Siapriş verdim bekliyorum şu rami. Gelsin hemen takıcam ama Hepsiburada Salı günü verdiğim siparişi daha yarın kargoya verecek :mad: Pazartesi teslimat görünüyor :oops:
Tek Kanal Battlefield V
Çift Kanal Battlefield V
Tek Kanal Warzone
Çift Kanal Warzone
Bunlar da benim testlerim. İnşallah uyumlu çıkar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,013,240
Üyeler
160,505
Son üye
erdemcfly
Top Bottom