Neler Yeni

Yardım Acer nitro 5 pili sürekli devre dışı kalmıyor

desibell

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Arda
Arkadaşlar merhaba Acer Nitro 5 bir laptopum var. Cihazımda Acer Care Center uygulamasından pili devre dışı bırakıp direk prizden elektrik çekmesini sağlıyorum. Ancak bu kalıcı olmuyor maalesef. Örneğin şimdi bu ayarı açtım, prize takılıyken pil ışığı hiçbir şekilde yanmıyor. Bu güzel çünkü pili kullanmıyor şu an cihaz. Ancak cihazı kapatıp prizden çıkarıyorum. Örneğin yarın akşam yine prize taktığımda bu sefer direkt pil ışığı yanmaya başlıyor. Yani pil şarj olmaya ve cihaz pilden gelen elektriği kullanmaya başlıyor. Acaba prizden çektiğim için mi böyle oluyor? Cihazı açmadan önce mutlaka prize takıyorum. Ancak şöyle de bir şey varki simdi kapatsam, fisten çeksem ve tekrar taksam pil ışığı yanmıyor. Yani kısa süreli zamanlarda tekrar laptopu açarsam bir sorun olmuyor ancak 1 gün sonra falan prize takarsam sorun oluyor. Pil kullanımını sürekli durdurmanın bir yolu yok mu acaba?

Oğuzhan Yücel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
659
İsim
Oğuzhan yücel
Arkadaşlar merhaba Acer Nitro 5 bir laptopum var. Cihazımda Acer Care Center uygulamasından pili devre dışı bırakıp direk prizden elektrik çekmesini sağlıyorum. Ancak bu kalıcı olmuyor maalesef. Örneğin şimdi bu ayarı açtım, prize takılıyken pil ışığı hiçbir şekilde yanmıyor. Bu güzel çünkü pili kullanmıyor şu an cihaz. Ancak cihazı kapatıp prizden çıkarıyorum. Örneğin yarın akşam yine prize taktığımda bu sefer direkt pil ışığı yanmaya başlıyor. Yani pil şarj olmaya ve cihaz pilden gelen elektriği kullanmaya başlıyor. Acaba prizden çektiğim için mi böyle oluyor? Cihazı açmadan önce mutlaka prize takıyorum. Ancak şöyle de bir şey varki simdi kapatsam, fisten çeksem ve tekrar taksam pil ışığı yanmıyor. Yani kısa süreli zamanlarda tekrar laptopu açarsam bir sorun olmuyor ancak 1 gün sonra falan prize takarsam sorun oluyor. Pil kullanımını sürekli durdurmanın bir yolu yok mu acaba?
Konunun cevabını bilmiyorum ama pili kapatma yeri tam olarak uygulamanın neresinde

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,257
İsim
Hacı
Bataryası sökülebiliyor mu?

desibell

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Arda
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Kormts

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
743
İsim
Yunus
Uygulamaya gir sarı bölüme tıkla, pil bölümünde bir sağa kaydır orda karşına çıkıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hicbir fikrim yok hocam

Hocam pil devreden çıkarma değil o %80 modu.

Cihaz %80 altına inene kadar Şarj almaz 80 in altına inerse şarj almaya başlar.

Fakat Acerde bu özellik dtabil çalışmıyor kendimden biliyorum %70 lere iniyor şarj bazen kendi kendine kapatıyor falan.

Asus Tufda iken %60 idi bu ayar 60 ta stabil kalıyordu. Fakat ondada ısı ve aşırı fan sesi sorunum vardı.

Üst düzey cihaz almadıkça bazı sorunlar çıkabiliyor bunu anladım. (Rog, Legion, Omen vs)

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,328
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Yaptığın çok saçma, pilden zaten tüketmemesi lazım. Eğer tüketiyorsa ve bunu bataryayı devre dışı bırakarak yapıyorsan dert.

desibell

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Arda
Yaptığın çok saçma, pilden zaten tüketmemesi lazım. Eğer tüketiyorsa ve bunu bataryayı devre dışı bırakarak yapıyorsan dert.
tüketip tüketmediğinden emin değilim. Eğer prizdeyken pili kullanmıyorsa sıkıntı yok

Fakat Acerde bu özellik dtabil çalışmıyor kendimden biliyorum %70 lere iniyor şarj bazen kendi kendine kapatıyor falan.

Asus Tufda iken %60 idi bu ayar 60 ta stabil kalıyordu. Fakat ondada ısı ve aşırı fan sesi sorunum vardı.

Üst düzey cihaz almadıkça bazı sorunlar çıkabiliyor bunu anladım. (Rog, Legion, Omen vs)
hocam hep fişte kullanıyorum şuan. cihaz pili kullanmasın istiyorum pilin uzun ömürlü olması için. Pil zaten %100

Değerli Müşterimiz,

Acer İletişim Merkezine göndermiş olduğunuz elektronik posta mesajı için teşekkür ederiz.

Belirtmiş olduğıunuz şekilde prizdeyken pili devre dışı bırakma özelliği bulunmamaktdır.. Bu şekilde sürekli prizde kullanmak pil ömrünüzü kısaltabilir. Hfatda bir defa bile olsa %10 seviysine indirip yeniden şarj etmenizi öneririz.
Acer destek ekibinin mesajı

Böyle bir ayar var ve bu ayarı kapalı kaldıktan belli bir süre sonra kendiliğinden kapatıyor laptop. Şarjı %80 üstü ve fişe takılı olarak açılı olsa bile kapatıyor
1679305065616.png

Son düzenleme:

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,328
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Böyle bir ayar var ve bu ayarı kapalı kaldıktan belli bir süre sonra kendiliğinden kapatıyor laptop. Şarjı %80 üstü ve fişe takılı olarak açılı olsa bile kapatıyor
Pili %80 şarj etmesi ayrı şey, pili devre dışı bırakmak ayrı şey. Bende %80 de kullanıyorum laptoplarımı.

Yakında detaylı bir pil tasarrufu videosu hazırlayacağım. Orada detaylı anlatırım.

desibell

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Arda
Pili %80 şarj etmesi ayrı şey, pili devre dışı bırakmak ayrı şey. Bende %80 de kullanıyorum laptoplarımı.

Yakında detaylı bir pil tasarrufu videosu hazırlayacağım. Orada detaylı anlatırım.
şuan bu ayar açıkken bile laptop pili mi kullanıyor? fişe takılı olsa bile?

ve bu ayarı açıp şarjın %80 de kalması %100 olmasından farkı var mıdır laptopun ömrü açısıdan?

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,328
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
şuan bu ayar açıkken bile laptop pili mi kullanıyor? fişe takılı olsa bile?
Laptop pili 2 durumda kullanır,
1 adaptörü takmadığınızda.
2 adaptör takılı olmasına rağmen donanımın daha fazla güç istediği durumda.

Yoksa devre dışıdır pil. Şarj tamamlandığında batarya deaktif olur.

Bataryayı %80 şarj etmek yıpranmasını azaltır.

desibell

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Arda
Laptop pili 2 durumda kullanır,
1 adaptörü takmadığınızda.
2 adaptör takılı olmasına rağmen donanımın daha fazla güç istediği durumda.

Yoksa devre dışıdır pil. Şarj tamamlandığında batarya deaktif olur.

Bataryayı %80 şarj etmek yıpranmasını azalt şuan pil seviyem %100
Şimdi hocam pil %100 olduğunda prizdeyken bataryayı kullanmayı durdurur ve direkt prizden mi çeker elektriği? yani uygulamadaki bu %80 ayarı pilin sadece %100 dolmasını engelliyor ve pil %100 yerine %80e geldiğinde tam doluymuş gibi davranıyor değil mi?

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,328
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri