Neler Yeni

acer nitro 5 sıcaklık değerleri

JWWT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Ali Bilal Kurtuluş

JWWT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Ali Bilal Kurtuluş

NightRose

80+ Bronze
ne gibi sorun olduğunu bilmiyorum ama laptopları fazla sıcaklıkta kullanmayın diyorlar yani bu değerler fazla mı eğer kullanırsam laptopun ömrü kısalabilir mi?
işlemciler yüksek sıcaklıklarda çalışabilir ama sürekli yüksek sıcaklıkta çalışması ilerleyen süreçte illaki bişeylere yol açar en iyisi performansı istediğin seviyede alıyorsan boostu kapatmak. masaüstü pc gibi değil ki işlemciye ekstre soğutucu fan bağla kullan. bende r7 5800h işlemci vardı lenovo laptopta o da ısınıyordu turboyu kapattım max 80 dereye çıkıyordu fan çalıştırıyor 75-80 arası gidip geliyordu. performansı bana yetiyordu çok üst düzey bir iş yapmıyordum

JWWT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Ali Bilal Kurtuluş
işlemciler yüksek sıcaklıklarda çalışabilir ama sürekli yüksek sıcaklıkta çalışması ilerleyen süreçte illaki bişeylere yol açar en iyisi performansı istediğin seviyede alıyorsan boostu kapatmak. masaüstü pc gibi değil ki işlemciye ekstre soğutucu fan bağla kullan. bende r7 5800h işlemci vardı lenovo laptopta o da ısınıyordu turboyu kapattım max 80 dereye çıkıyordu fan çalıştırıyor 75-80 arası gidip geliyordu. performansı bana yetiyordu çok üst düzey bir iş yapmıyordum
tamamdır hocam sağolun denersem sonuçları paylaşırım.
teşekkürler zaman ayırdığınız için.

Isolation32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
419
İsim
İsmail sen
tamamdır hocam sağolun denersem sonuçları paylaşırım.
teşekkürler zaman ayırdığınız için.
kullanabilirsin tehlikeli sıcaklığa ulaşırsa kapatır kendini işlemci yaklaşık 10 sene 90 derecede kullandım laptopu hala sağlam

JWWT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Ali Bilal Kurtuluş
kullanabilirsin tehlikeli sıcaklığa ulaşırsa kapatır kendini işlemci yaklaşık 10 sene 90 derecede kullandım laptopu hala sağlam
yani sorun benim bilgisayarımda değil işlemci güçlü olduğu için böyle değil mi?

Isolation32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
419
İsim
İsmail sen
yani sorun benim bilgisayarımda değil işlemci güçlü olduğu için böyle değil mi?
sorunun hem işlemcinin güçlü olması hemde bu işlemcinin laptopta olması genel olarak laptoplarda işlemci ağır yüklerde 90-80 derecede seyreder sağda solda satılan altına koyabileceğin çeşitli soğutucular olabiliyor onları düşünebilirsin ama bana para israfı olarak geliyor zamanında yüklü miktarda harcayıp 3-4 derece oynamasını sağlamıştım

JWWT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Ali Bilal Kurtuluş
sorunun hem işlemcinin güçlü olması hemde bu işlemcinin laptopta olması genel olarak laptoplarda işlemci ağır yüklerde 90-80 derecede seyreder sağda solda satılan altına koyabileceğin çeşitli soğutucular olabiliyor onları düşünebilirsin ama bana para israfı olarak geliyor zamanında yüklü miktarda harcayıp 3-4 derece oynamasını sağlamıştım
o zaman böyle kullanmaya devam edebilirim sanırım ben 90 dereceleri sıkıntı olarak görüyordum da çokda değilmiş.
tamamdır hocam sağolun

Cüneytt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Cüneyt Kurtululuş
nereden kapatılıyor tam olarak
Mesaj otomatik birleştirildi:

90 derecede klavyede sıcaklık etkilemiyor pek fazla ama 90ı görünce endişelendim servisi aramalı mıyım?
İnternette intel i7 9750H turbo boost kapatma yaz çıkar turkce cikmazsa İngilizce yaz youtubeda videolar var tek tıkla kapatıyorsun.

Narkuc

80+ Bronze
işlemci frekansını düşürmesine rağmen 105 dereceye ulaşırsa kendini kapatacaktır.
o kadar sıcaklığa ulaşması için fanları elinle kapaman falan gerek. intel 12. nesil laptop işlemciler performans ve verimlilik çekirdeği diye ayrıldığı için performans çekirdeklerinin turbosunu kapatıyor. bu da anında 90 dereceden 60 derecelere düşmesine yarıyor

Top Bottom