- Konu Sahibi Konu Sahibi
peki bu sıcaklıklarda oynamak sorun oluşturur mu?dene fazla farkederse tekrar eski haline getirirsin tamamen sana bağlı senin bilgisayarın
peki bu sıcaklıklarda oynamak sorun oluşturur mu?dene fazla farkederse tekrar eski haline getirirsin tamamen sana bağlı senin bilgisayarın
ne gibi sorun ?peki bu sıcaklıklarda oynamak sorun oluşturur mu?
ne gibi sorun olduğunu bilmiyorum ama laptopları fazla sıcaklıkta kullanmayın diyorlar yani bu değerler fazla mı eğer kullanırsam laptopun ömrü kısalabilir mi?ne gibi sorun ?
işlemciler yüksek sıcaklıklarda çalışabilir ama sürekli yüksek sıcaklıkta çalışması ilerleyen süreçte illaki bişeylere yol açar en iyisi performansı istediğin seviyede alıyorsan boostu kapatmak. masaüstü pc gibi değil ki işlemciye ekstre soğutucu fan bağla kullan. bende r7 5800h işlemci vardı lenovo laptopta o da ısınıyordu turboyu kapattım max 80 dereye çıkıyordu fan çalıştırıyor 75-80 arası gidip geliyordu. performansı bana yetiyordu çok üst düzey bir iş yapmıyordumne gibi sorun olduğunu bilmiyorum ama laptopları fazla sıcaklıkta kullanmayın diyorlar yani bu değerler fazla mı eğer kullanırsam laptopun ömrü kısalabilir mi?
tamamdır hocam sağolun denersem sonuçları paylaşırım.işlemciler yüksek sıcaklıklarda çalışabilir ama sürekli yüksek sıcaklıkta çalışması ilerleyen süreçte illaki bişeylere yol açar en iyisi performansı istediğin seviyede alıyorsan boostu kapatmak. masaüstü pc gibi değil ki işlemciye ekstre soğutucu fan bağla kullan. bende r7 5800h işlemci vardı lenovo laptopta o da ısınıyordu turboyu kapattım max 80 dereye çıkıyordu fan çalıştırıyor 75-80 arası gidip geliyordu. performansı bana yetiyordu çok üst düzey bir iş yapmıyordum
kullanabilirsin tehlikeli sıcaklığa ulaşırsa kapatır kendini işlemci yaklaşık 10 sene 90 derecede kullandım laptopu hala sağlamtamamdır hocam sağolun denersem sonuçları paylaşırım.
teşekkürler zaman ayırdığınız için.
yani sorun benim bilgisayarımda değil işlemci güçlü olduğu için böyle değil mi?kullanabilirsin tehlikeli sıcaklığa ulaşırsa kapatır kendini işlemci yaklaşık 10 sene 90 derecede kullandım laptopu hala sağlam
sorunun hem işlemcinin güçlü olması hemde bu işlemcinin laptopta olması genel olarak laptoplarda işlemci ağır yüklerde 90-80 derecede seyreder sağda solda satılan altına koyabileceğin çeşitli soğutucular olabiliyor onları düşünebilirsin ama bana para israfı olarak geliyor zamanında yüklü miktarda harcayıp 3-4 derece oynamasını sağlamıştımyani sorun benim bilgisayarımda değil işlemci güçlü olduğu için böyle değil mi?
o zaman böyle kullanmaya devam edebilirim sanırım ben 90 dereceleri sıkıntı olarak görüyordum da çokda değilmiş.sorunun hem işlemcinin güçlü olması hemde bu işlemcinin laptopta olması genel olarak laptoplarda işlemci ağır yüklerde 90-80 derecede seyreder sağda solda satılan altına koyabileceğin çeşitli soğutucular olabiliyor onları düşünebilirsin ama bana para israfı olarak geliyor zamanında yüklü miktarda harcayıp 3-4 derece oynamasını sağlamıştım
kapatmaz, işlemci frekansi düşürürkullanabilirsin tehlikeli sıcaklığa ulaşırsa kapatır kendini işlemci yaklaşık 10 sene 90 derecede kullandım laptopu hala sağlam
İnternette intel i7 9750H turbo boost kapatma yaz çıkar turkce cikmazsa İngilizce yaz youtubeda videolar var tek tıkla kapatıyorsun.nereden kapatılıyor tam olarak
Mesaj otomatik birleştirildi:
90 derecede klavyede sıcaklık etkilemiyor pek fazla ama 90ı görünce endişelendim servisi aramalı mıyım?
işlemci frekansını düşürmesine rağmen 105 dereceye ulaşırsa kendini kapatacaktır.kapatmaz, işlemci frekansi düşürür
o kadar sıcaklığa ulaşması için fanları elinle kapaman falan gerek. intel 12. nesil laptop işlemciler performans ve verimlilik çekirdeği diye ayrıldığı için performans çekirdeklerinin turbosunu kapatıyor. bu da anında 90 dereceden 60 derecelere düşmesine yarıyorişlemci frekansını düşürmesine rağmen 105 dereceye ulaşırsa kendini kapatacaktır.