Neler Yeni

Yardım ACER PREDATOR HELIOS 300 RTX 3060 (G-Sync uyumlu) fakat G-Sync açılmıyor.

Byhnsyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Beyhan
Foruma merhaba öncelikle.

2 hafta önce RTX 3060 ekran kartı ve G-Sync uyumlu olarak etiketi ekran üzerinde "sol alt köşede" yapıştırılmış olarak gelen (tıpkı klasik laptoplarda bulunan "Nvidia GeFORCE RTX"etiketi gibi bir etiket) olmasına rağmen bu özelliği hiçbir şekilde kullanamıyorum. Öncelikle Acer'in kendi sitesinde ürüne bu destek ve uyumluluk bu laptop içerisinde veriliyor. Tüm driverler'imi güncelledikten sonra ve ekran kartını ayrık GPU olarak seçtikten sonra bu özellik hala Nvidia denetim masasında gözükmedi. Nvidia GeFORCE'yi son sürüme ve erken erişim için kullanan sürüme de güncelledim ve onda da denedim. Ekran kartının son sürümünde panele G-Sync desteği özelliğini elle aktif etme seçeneği sunulmuş. Fakat o kısımda G-Sync ile uyumsuz olduğu gözüküyor. (Nvidia Denetim masası değil, Nvidia uygulaması.)

Şimdi arkadaşlar, çeşitli bir ayarlama ile G-Sync'i nerden nasıl aktif edebilirim?

BIOS üzerinden böyle bir seçenek göremedim, driverlerimin güncel olduğundan eminim.
Intel ekran kartı güncel ve "Intel Arc" yüklü fakat oradan da bu özelliği aktif edecek bir şey göremedim.
Intel Grafik Kontrol Merkezi'nden de böyle bir özelliği göremedim.
Temiz kurulum ile driver'leri yeniden kurdum fakat yine de gözükmedi.

Evet, bir çözümü vardır mutlaka fakat o çözümü bulmak için sizden yardım istiyorum.
Şimdi sizlere bilgisayarımın tam ismini bırakıyorum:
Acer Predator Helios 300 PH-317-56-79MX
RTX 3060 (140W)
Intel Core i-7 12700H
Samsung M2 SSD
Kingston M2 SSD
SK Hynix 16 x 2 32 GB Ram

ve buraya da monitör paneli ile Nvidia denetim masasının uyumsuz olduğuna dair söylenen fotoğrafı bırakıyorum.
Lütfen yardım edin arkadaşlar başka da hiçbir sorunum yok ama bunu nasıl düzelticem ?

Ekler

• Paneldeki G-Sync etiketi..jpg
    Paneldeki G-Sync etiketi..jpg
    187.3 KB · Hit: 14
  • 1.png
    1.png
    180.5 KB · Hit: 15
  • 2.png
    2.png
    156.8 KB · Hit: 12
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR