Neler Yeni

Açık lise hakkında bilgi verir misiniz

Eyisha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
Emre Kaplan
11. sınıfım 2. döneme gectik cuma gününe kadar açık liseye geçebiliyoruz ki bende geçmeyi düşünüyorum sordum soruşturdum ama tam anlamadım bana temizinden detaylıca anlatabilecek var mı.
Sınıf nasıl geçeriz dersleri nelerdir şuan ki bölümümüze göre mi sınavlarına giriyoruz filan

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Bildiğim kadarıyla devamsızlık dışında kalmıyorsun sınıfta. Yılda 2 defa sınava giriyorsun okul derslerinden (mat fizik kimya vb) Her dönem sınavlardan 30 kredi alabiliyorsun ayrıca geçmen gereken zorunlu derslerin var. Kredin ve zorunlu derslerin bitince okulun bitiyor. Eğer meslek açığa veya imam hatip açığa geçersen yüz yüze eğitimleri de tamamlaman gerekli.

Eyisha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
Emre Kaplan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bildiğim kadarıyla devamsızlık dışında kalmıyorsun sınıfta. Yılda 2 defa sınava giriyorsun okul derslerinden (mat fizik kimya vb) Her dönem sınavlardan 30 kredi alabiliyorsun ayrıca geçmen gereken zorunlu derslerin var. Kredin ve zorunlu derslerin bitince okulun bitiyor. Eğer meslek açığa veya imam hatip açığa geçersen yüz yüze eğitimleri de tamamlaman gerekli.
anadolu lisesindeyim eşit ağırlık bölümündeyim okulda fizik kimya görmüyorum açık öğretimde görür müyüm . mezun olmak için gereken kredi olayı nedir baktım da karışık anlatmışlar sanırım her dersin kredisi var da anlamadım yani

Eyisha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
Emre Kaplan
Hocam 12. sınıfta geçin kafanız rahatlasın
bende öyle düşünüyorum da hocalarımla konuştum ve 11. sınıfta geçmekte mantıklı geldi ama geçmezsem şimdi %99 12 de açığa gidip bütün gün dershane ders şeklinde takılcam. Ders çalışmaktan yana sıkıntım yok tek sıkıntım başlama xd derse oturma zamanı geldiğinde binlerce bahane buluyorum oturmamak için oturunca da hiç sıkılmıyorum dershane ile zorla oturmuş olucam ve çözeceğime inanıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
144
İsim
Yılmaz Yaşar
bende öyle düşünüyorum da hocalarımla konuştum ve 11. sınıfta geçmekte mantıklı geldi ama geçmezsem şimdi %99 12 de açığa gidip bütün gün dershane ders şeklinde takılcam. Ders çalışmaktan yana sıkıntım yok tek sıkıntım başlama xd derse oturma zamanı geldiğinde binlerce bahane buluyorum oturmamak için oturunca da hiç sıkılmıyorum dershane ile zorla oturmuş olucam ve çözeceğime inanıyorum
hocam inanın bende şuan 11. sınıfım 2. dönemim cuma günü geçsemmi diyorum açığa ama tanıdıklarıma bakıyorum hep 12 de geçmişler direkt senenin başında, bende nefret ediyorum okuldan :D 12. sınıfta geçmek bizim için daha iyi olur.
sorumluluk sınavınız varmı

mertali45

80+
açık öğretimde puan var yılda 2 kez sınava gırıyon bütün derslerden geçerken 30-35 kredi alıyorsun 160 veya -170 puan oldugunda mezun oluyorsun mezun kredisi kaç şuan hatırlamıyorum o civarlarda bir şey idi. bence geç ben 2015 te liseye başladıgımda lise 2 de geçtim çok rahat bitirdim iyiki geçmişim dedim daha sonra üniversiteyi de açıktan bitirdim.

Eyisha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
Emre Kaplan
hocam inanın bende şuan 11. sınıfım 2. dönemim cuma günü geçsemmi diyorum açığa ama tanıdıklarıma bakıyorum hep 12 de geçmişler direkt senenin başında, bende nefret ediyorum okuldan :D 12. sınıfta geçmek bizim için daha iyi olur.
sorumluluk sınavınız varmı
sorumluluk sınavım yok hocam o konuda kafam rahat ama bir türlü matematik yapamıyorum konuların başlarını anlayıp gerisi gelmiyor değil direk hiç yapamıyorum sıkıntım o ya

morocco

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,465
İsim
enes
Ben de 12.sınıfta dershane ile devam edeceğim açığa geçip. Benim için tek sıkıntı AÖL sınavları OBP'mi düşürebilir büyük bir sorun :D

Kızgın Timsah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
1 2
sorumluluk sınavım yok hocam o konuda kafam rahat ama bir türlü matematik yapamıyorum konuların başlarını anlayıp gerisi gelmiyor değil direk hiç yapamıyorum sıkıntım o ya
11 ve 12. sınıfta bildiğim kadarıyla sayısal dersler,, seçmeli ders adı altında veriliyor. Açık lisede de seçmeli dersleri seçmek ya da vermek zorunda değilsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,141
Üyeler
161,399
Son üye
godoman
Top Bottom