2. el alım satım yapıyorsunuz sanırım. Fiyat öldürmenizden belli oluyor.
Yaptığım şey çok basit, öncelikle yeni bir sekme açıp ikinci el uygulamarında benzer veya aynı ürünlerden bulup aşağı yukarı fiyat tahmininde benim gibi siz de bulunabilirsiniz.
1. Adım sahibindeni aç
2. Adım istediğin parçayı arat
3. Adım o parçanın en ucuz ve en çok ilan olduğu fiyatları bul
4. Adım artık piyasasını öğrenmiş oldunuz
10k ya sayamazsınız hayal hocam arkadaşın dediğine bakmayın max 8k siz 8k koyun indirim isteyecekler az pazarlikla satarsınız hadi diyelim 10k koydunuz ilanınıza uğrayan bile olmaz.
Belirttiğin parçaları göz önünde bulundurarak ikinci el bilgisayar piyasasındaki güncel fiyat aralıklarına göre uygun bir fiyat aralığı hemen hemen şuna denk geliyor:
Toplamda bu sistemin 10.000-11.500 TL civarında satılabilir bir değere sahip olduğu söylenebilirim. Eğer hızlıca satmak istersen 8.500-9.000 TL civarında bir fiyat belirleyebilirsin.
Not: Yazdığım fiyatlar parçaların ikinci el fiyatıdır. Sıfır fiyatları yaklaşık 2 katı.
Hocam fiyatlandırma fazla olmuş. Mesela 1650Super için 4000-4500 demişsiniz bu fiyatlara rx6600 sistemler bulunuyor. Yani ederi dediğiniz gibi 10.000-11500 civarı değil. Maks ederi 9. Hızlı satmak için de 6-7 yazmak mantıklı olur.
10k ya sayamazsınız hayal hocam arkadaşın dediğine bakmayın max 8k siz 8k koyun indirim isteyecekler az pazarlikla satarsınız hadi diyelim 10k koydunuz ilanınıza uğrayan bile olmaz.
Belirttiğin parçaları göz önünde bulundurarak ikinci el bilgisayar piyasasındaki güncel fiyat aralıklarına göre uygun bir fiyat aralığı hemen hemen şuna denk geliyor:
Toplamda bu sistemin 10.000-11.500 TL civarında satılabilir bir değere sahip olduğu söylenebilirim. Eğer hızlıca satmak istersen 8.500-9.000 TL civarında bir fiyat belirleyebilirsin.
Not: Yazdığım fiyatlar parçaların ikinci el fiyatıdır. Sıfır fiyatları yaklaşık 2 katı.
Yaptığım şey çok basit, öncelikle yeni bir sekme açıp ikinci el uygulamarında benzer veya aynı ürünlerden bulup aşağı yukarı fiyat tahmininde benim gibi siz de bulunabilirsiniz.
Daha kötüleri var o fiyata ama şu da önemli, o fiyatta onları görüyorsunuz çünkü o fiyata kimse almıyor. Bütün parçaları 2. El toplayıp 9-10 a 1070ti lı sistem toplanabiliyorsa elinizdeki yaklaşık 6-7 eder diye düşünüyorum.
Yani 1650s i nerenizle salladığınızı hala çözemedim, gene performansı fiyatını etmeyecek saçma bir fiyattan satılıyor ama çokça 1650s 3k bandında satılıyor. Ki gene benzer bir fiyat verip tonla daha iyi ekran kartı alındığını da es geçiyorum