Neler Yeni

AÇIKLANACAK MÜJDEDEN SİSTEMLERE İYİ BİR ETKİ OLUR MU

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Bir lafımı alıp tüm anlatmak istedigimi degiştiriyorsun sen. Zaten yapılan işler hiç yoktan iyidir yapılmalıdır. Ama ülkemizde tarım boş iş oldu. Hem arkadaş yazmış tarım ile kalkınır bu ülke diye o sebeble boş iş dedim. İstedigin kadar tarımı destekle şu üretimin 10 katına çıkar yine kalkınamazsın tarım ile. Bir dogalgaz ve petrol gibi degil yani onu demek istiyorum. Ve zaten tarımda bulunmadıgın da belli senin ama uzaktan yorum yapıyorsun. Bekara eş boşamak kolay diye bir laf var. Tarımda üretici kazanamıyor. Aracılar kazanıyor. Hal sisteminin acilen degiştirilmesi lazım. Tarım ürünü üreticisi malını halde satıyor örnek veriyorum kilosu 50 kuruştan. Halci onu 75 kuruştan satıyor Dükkan sahibine. Dükkan sahibide 1 ilara ve ya 1.50 liraya satıyor kilosunu. Üreticinin yüzü gülmedikten sonra tarım lafını konusmaya bile gerek yok.
Tarımla ekonomik düzen pek sağlanamaz ancak bir ülkenin yaşaması için tarım şarttır.
10 katınada çıksa tarım boş iş değildir.

Efe_Tkn

80+ Bronze
Gençler herkezin fikirlerini almak istiyorum lütfen bu konuda fikrinizi belirtebilirmisiniz ? Demem o ki doğalgaz veya petrol rezervi bulunduğu iddia ediliyor "Bloomberg" "EuroVision" Bu şekilde iddialar attı ortaya ve bu dedikleri müjde gerçekten de doğru ise bunun dolara ne gibi bir etkisi olur ve eğer etkisi olursa sistem fiyatlarına nasıl bir yansıma sağlar çok düşer mi ?
#Negibietkisiolur

Konuyu neden Youtube kanalları türü üzerine açtın?

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bir lafımı alıp tüm anlatmak istedigimi degiştiriyorsun sen. Zaten yapılan işler hiç yoktan iyidir yapılmalıdır. Ama ülkemizde tarım boş iş oldu. Hem arkadaş yazmış tarım ile kalkınır bu ülke diye o sebeble boş iş dedim. İstedigin kadar tarımı destekle şu üretimin 10 katına çıkar yine kalkınamazsın tarım ile. Bir dogalgaz ve petrol gibi degil yani onu demek istiyorum. Ve zaten tarımda bulunmadıgın da belli senin ama uzaktan yorum yapıyorsun. Bekara eş boşamak kolay diye bir laf var. Tarımda üretici kazanamıyor. Aracılar kazanıyor. Hal sisteminin acilen degiştirilmesi lazım. Tarım ürünü üreticisi malını halde satıyor örnek veriyorum kilosu 50 kuruştan. Halci onu 75 kuruştan satıyor Dükkan sahibine. Dükkan sahibide 1 ilara ve ya 1.50 liraya satıyor kilosunu. Üreticinin yüzü gülmedikten sonra tarım lafını konusmaya bile gerek yok.
Köyde yaşıyorum tarım ile iç içeyim, bir çok dostumun da ailesi tarım ile uğraşıyor.
Anlatmak istediğim son cümlelerde yazdığın şey ama hala kendini üste çıkarmaya çalışıyorsun... Sanki ben üretici güllük gülistanlık yaşıyor da tarım lazım demişim gibi yorum yapıyorsun....
Küçük bir bilgi de ekleyeyim,
Çiftçinin bankalara borcu 2.4 milyar TL iken, 2019'da 108 milyar TL olmuştur. Kısaca aynı şeyden bahsediyoruz.

İyi günler, iyi forumlar.

DiabLo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
Mehmet Özdemir
Konuyu neden Youtube kanalları türü üzerine açtın?
Sistem toplamadan bahsettim çünkü o yüzden kardeşim dolarla doğrudan etkisi var konu dışı olan birazcık o müjde kısmı 😊

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,006,961
Üyeler
159,561
Son üye
Selim1728
Top Bottom