Hazıra konmayın kendiniz araştırın. Python bilmiyorum zaten ama genel olarak böyle kullanılır:kodu yazarmısın
Hazıra konmak değil bulamadığım için sordum. Yazdığın koddan hiç bir şey anlamadım teşekürler.Hazıra konmayın kendiniz araştırın. Python bilmiyorum zaten ama genel olarak böyle kullanılır:
if(x>0) {
print("");
}else {
print("");
}
İf else i araştır öyleyse.Hazıra konmak değil bulamadığım için sordum.
Eğer(if) değişken 0'dan büyükse bişi yazdırıyor. 0'dan büyük değilse(else) başka bişi yazdırıyor.Yazdığın koddan hiç bir şey anlamadım teşekürler.
bunun için çok farklı yollar mevcut mesela parola adlı değikşenin uzunluğunu kontrol ederek bunu sağlayabilirsin
parola=(input("Lütfen bir parola belirleyiniz: "))
if len(parola) == 0:
print("Parola alanı boş bırakılamaz")
else:
print(parola)
Arkadaşın kodu işinizi görür , doğru. Ama kolaya alışmayın if else mantığını çözmek zor değil çözdükten sonra zor olmayacaktırPython:bunun için çok farklı yollar mevcut mesela parola adlı değikşenin uzunluğunu kontrol ederek bunu sağlayabilirsin parola=(input("Lütfen bir parola belirleyiniz: ")) if len(parola) == 0: print("Parola alanı boş bırakılamaz") else: print(parola)
Buyurun bu işinizi görecektir;Merhaba
parola=print(input("Lütfen bir parola belirleyiniz")) Kişiden parolayı istedik
Kişi bu kısmıma şifre yazmadan enterlarsa boş bırkamayınız uyarısı çıkması lazım bunu nasıl yazıcam.
while True:
parola = input("Lütfen bir parola belirleyiniz: ")
if not parola:
print("Parola alanı boş bırakılmaz, tekrar deneyiniz...")
else:
break
print("Parola başarıyla belirlendi")