Çözüldü✓ Acil Sistem Önerisi 14700k

Reaksiyon skoru
6
Arkadaşlar merhaba , beklendiği üzere 14. nesil intel işlemciler piyasaya sürüldü ve bilgisayarımın bazı parçalarını değiştirmeyi düşünüyorum. Bu konuda sizlere danışmak istiyorum
Seçtiğim işlemci i7 14700k
DDR5 Ram , ATX iyi bir anakart ve 360mm iyi bir sıvı soğutma almak istiyorum. Tek kriterim kaliteli markalar ve beyaz renkte parçalar olmaları.

Bir de 2 adet sıvı soğutma arasında kaldım ekran kartım MSI olduğu için Bu sıcak geliyor ancak Bu da LCD ekran vs çok hoş duruyor biri 5 bin tl diğeri 12 bin tl sizce soğutma bakımından kaide değer bir fark olur mu eğer yakın performansdalarsa MSI ı tercih edeceğim ama 75 dereceye 70 derecelik bir fark bile olursa asus u tercih edebilirim.

Aşağıdaki görselde görüldüğü gibi DDR5 up to 5600 mhz diyor yani 5600 mhz üzeri bir ram almam gereksiz mi olacak?
1697700441997.png

Soğutma açısından bir fark olmayabilir ama kalite ve uzun ömürlük açısında ryujiin daha iyi. Asetek 8. Nesil pompa kullanıyor, top seviye bir ürün. O kadar ücret ödemek istemiyorum derseniz de ki bence gerek yok ; galahad 2 sl infinity 360mm şuan amazonda 6200tl civarında.

Soğutma açısından bir fark olmayabilir ama kalite ve uzun ömürlük açısında ryujiin daha iyi. Asetek 8. Nesil pompa kullanıyor, top seviye bir ürün. O kadar ücret ödemek istemiyorum derseniz de ki bence gerek yok ; galahad 2 sl infinity 360mm şuan amazonda 6200tl civarında.
- https://www.akakce.com/islemci-sogu...zer-ii-360-sivi-sogutma-fiyati,632833909.html

- https://www.akakce.com/islemci-sogu...li-sivi-ar-acfre00092a-fiyati,1184751493.html

Alternatif olarak bunlar nasıldır ?

beyaz değil parçalar birde çok bildiğim bir marka değil daha bilindik markalar olmasını istiyorum
Dostum sen Arctic'i bilmiyorsan bu Arctic'in değil, senin problemin :ROFLMAO: Dünyada soğutucu denince akla ilk gelen firma Arctic

Dostum sen Arctic'i bilmiyorsan bu Arctic'in değil, senin problemin :ROFLMAO: Dünyada soğutucu denince akla ilk gelen firma Arctic

Tabi ki öyle dünyanın en bilindik markası ama nedense bilgisayar bileşenleri satan hiç bir firmanın internet sitesinde yok ürünleri

Tabi ki öyle dünyanın en bilindik markası ama nedense bilgisayar bileşenleri satan hiç bir firmanın internet sitesinde yok ürünleri
Tabii global forum ve sitelerden haberin yoksa haberdar olamayabilirsin ki bu yine senin problemin :D

Sadece Google'a best CPU coolers falan yazsan bile göreceksin de boşver. Herkes her şeyi bilmek zorunda değil.

Arctic top seviye soğutuculardan ama braketi her anakarta tam oturmuyor. B550tufta stres testinde 73-74 derece gören işlemci aorus anakartımda 90 derecelere geldi.
Galahad II (1değil)- Arctic liquid - deepcool LS-LT 720 çok başarılı soğutucular. Bütçe dahilinde hepsi alınabilir.

Tabii global forum ve sitelerden haberin yoksa haberdar olamayabilirsin ki bu yine senin problemin :D

Sadece Google'a best CPU coolers falan yazsan bile göreceksin de boşver. Herkes her şeyi bilmek zorunda değil.
evet aynen o şekilde yazınca deepcool , cooler master, noctua, be quiet, corsair çıkıyor 4 farklı sitede hala arctic göremedim. Ayrıca bilmiyor değilim piyasada yeterince dolaşmıyor fiyat performanscıların markası olduğu belli.

evet aynen o şekilde yazınca deepcool , cooler master, noctua, be quiet, corsair çıkıyor 4 farklı sitede hala arctic göremedim. Ayrıca bilmiyor değilim piyasada yeterince dolaşmıyor fiyat performanscıların markası olduğu belli.

Kaynaklar;​

- https://www.tomshardware.com/best-picks/best-aio-coolers

-

TL;DR – These are the Best Liquid CPU Coolers:​

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

"cpu liquid cooler tier list" ya da "best cpu liquid cooler" diye aratman lazım.

Son düzenleme:

Kaynaklar;​

- https://www.tomshardware.com/best-picks/best-aio-coolers

-

TL;DR – These are the Best Liquid CPU Coolers:​

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

"cpu liquid cooler tier list" ya da "best cpu liquid cooler" diye aratman lazım.
1697716538068.png

Süper ürünmüş hocam gerçekten 125watt işlemciyi elime almak istersem bunu satın alırım :)

Alıntıyı görüntüle
Süper ürünmüş hocam gerçekten 125watt işlemciyi elime almak istersem bunu satın alırım :)
Israr ediyor, inat ediyor, inanmıyor adam :ROFLMAO:

Al kardeşim al, epey'den kıyaslama paylaşacağına gerçek hayat verilerine bak kültürlen

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,155
Üyeler
189,566
Son üye
Sedoo95
Geri