Acil yardım akü bitiyor

Reaksiyon skoru
44
Depremden dolayı arabada kalıyoruz araba benim değil ve araba kullanmayı az çok biliyorum ama ehliyetşm ve yaşım yetmiyor yaklaşık bi 24 saattir arabayı ara ara çalıştırıp klimayı açıyorum ama az önce fark ettim uyarı kısmında arabaya sadece elektrik verdiğimde akü uyarısı veriyor çalıştırınca vermiyor akü bitiyor mu eğer bitiyorsa sadece çalışır vaziyette bırakırsak akü dolar mı yoksa aracın harekette etmesi gerekir mi ?

Hocam arabayi surmeniz gerekiyor.

Araba calisir vaziyette olursa aku dolumu olmaz fazla bir sekilde aracin yurumesi gerekiyor ve aku bittikten sonra araba calismaz, tek care ya her zaman acik birakmaniz gerekiyor suremez iseniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrica gecmis olsun insallah duzelir su durumlar.

Allah yardımcınız olsun kardeşim akünün daha hızlı dolması için dinamonun hareket etmesi lazım normal çalışırsa da dolacaktır ama zaman alabilir teker döndükçe süreç hızlanır bu yüzden aracı vurduruyoruz tabiri caizse imkanınız varsa biraz sürün daha iyi olur çok geçmiş olsun 🙏

Son düzenleme:
Araba calisir vaziyette olursa aku dolumu olmaz fazla bir sekilde aracin yurumesi gerekiyor ve aku bittikten sonra araba calismaz, tek care ya her zaman acik birakmaniz gerekiyor suremez iseniz.

Ayrica gecmis olsun insallah duzelir su durumlar.
Hocam peki durur vaziyette gaz versem yine dolmaz mı

Konumun neresi ?

Hocam peki durur vaziyette gaz versem yine dolmaz mı
Hayir benzin yakmaktan baska bir yararin olmaz, sur gitsin eger yasin 16 17 ise.

Tek care o olmadi bos bir alana gidip oradan kullanin eger söförlugun yok ise.

Hayir benzin yakmaktan baska bir yararin olmaz, sur gitsin eger yasin 16 17 ise.

Tek care o olmadi bos bir alana gidip oradan kullanin eger söförlugun yok ise.
Tamamdır hocam teşşekür ederim bi 15 20 dk süreyim

Tamamdır hocam teşşekür ederim bi 15 20 dk süreyim
Rica ederim ama 15 20 dk ile yeterince aku dolumu yapmaz ve klima vesaire actiginiz zaman araci acik birakin ve arac ici isik acmayi ve far gibi seyleri acmamaya özen gösterin.

Depremden dolayı arabada kalıyoruz araba benim değil ve araba kullanmayı az çok biliyorum ama ehliyetşm ve yaşım yetmiyor yaklaşık bi 24 saattir arabayı ara ara çalıştırıp klimayı açıyorum ama az önce fark ettim uyarı kısmında arabaya sadece elektrik verdiğimde akü uyarısı veriyor çalıştırınca vermiyor akü bitiyor mu eğer bitiyorsa sadece çalışır vaziyette bırakırsak akü dolar mı yoksa aracın harekette etmesi gerekir mi ?
Durduğun yerde çalıştır araç ne bilmiyorum ama rölanti de çok fazla yakıt yakmazsın sürmye kalkarsan akü için benzin bitirirsin

Dostum o lambanın yanması normal akü bitmiyor merak etme. Ara ara çalıştırırsan akü kendini şarj eder. Dolaşmana vs. Gerek yok . Hem trafik için hem yakıt için olumsuz bir durum olur.
Kontağı açtığında akü lambasının yanması gayet normal bir sorun yok

Geri