❗️Acill Universite Secimi Icin Son Onerileriniz❗️

Ya kesinlinle haklisiniz Ahlak ve karakter meselesi Ayni Zamanda Ama daha Adama Dinime onem verdigimi Kul hakkinin en buyuk gunahlardan biri oldugunu Bu yuzden Cekindigimi yapmadigimi soyluyorum Yani buna inanmayan adama Karakter'ime Ahlakima ters bu yuzden reddettim desem Kim bilir ne der ADGASDFHGSDAFH
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Onunde ki Firsat Derken ? Akrabalik vs. baglariyla Baskalarinin Hakkina Girmek mi veya Kumar siteleri gibi haram Sitelerin gelismesine mi yardimci olmak ?

Kusura bakma ama ben bunu Bir sans degil onumdeki Imtihan (Sinav) Olarak goruyorum

Ayrica ''Az mantık oturtsan olup bitenden bi haber olursun da işte..'' Dediginde Eger Kastettigin Her yerde torpilin vs. dondugu vs. gibi seylerse O onlari ilgilendirir herkes oyle diye bizde oyle olmak zorunda degiliz Bil diye soyluyorum Ahirette Herkes Kendi Hesabini verecek baskasinin kini degil.

Ayrica Cahil bir musluman degilim merak etme Cevermde Siyasett'te,Tarikatlarda,Dunyada vs. ne oluyor bitiyor farkinda olan birtiyim Ailesi musluman diye musluman olan ve kulakdan dolma bilgilerle hayatini surduren biri degilim Dini,Tarihi ve daha bir cok seyi arastiran dusunen mantik kuran biriyimDaha sizin bilmediginiz neler biliyorumda Neyse bos ver, yani nasil biri oldugumu kafasinda kimse kurmasin diye soyluyorum
Aynen çok bilgilisin bu yüzden farklı bir yol arıyorsun bu forumda.

Universite sart degil. Bir tik arac ve program aslen. Benim bir tanidigim Frontend bootcampi ile ise girdi calisiyor. Ing Ogretmeniydi.

kardom 2 yılık aşçılık bölümü buldum olur mu kardo?

istemeden drama başlattım gibi oldu kb beyler

Aynen çok bilgilisin bu yüzden farklı bir yol arıyorsun bu forumda.
Tamam Hocam

Universite sart degil. Bir tik arac ve program aslen. Benim bir tanidigim Frontend bootcampi ile ise girdi calisiyor. Ing Ogretmeniydi.
Ya hocam ben hem gencim 19 yasindayim, boyum'da kisa 1.68 bide saglik sorunlari yuzunden zayifim kilo alamiyorum Oyle olunca hem ozguven olmuyor hemde goren adam bu daha genc bilgisi zayiftir ve celimsiz der vs... endisesi var hocam

kardom 2 yılık aşçılık bölümü buldum olur mu kardo?
Sonuclar aciklandi kazanamamisim Sen daha Oneri mi Yapiyon Cok gec kaldin KARDOOOO FGHSDFGHFGHJFGD

istemeden drama başlattım gibi oldu kb beyler
Yok be hocam senle alakasi Yok Sadece Bagzilari Insanlrin Torpil gibi seyleri reddedemeyecegini herkesin acgozlu oldugunu savunuyor bende bagzi insanlarin hala karakterli oldugunu,ahlakli oldugunuu veya Dini degerlerie gonem verdigini icin bu tarz seylerden uzak durdugunu aciklamaya calisiyorum Yaniu senlik bir sey yok 😁

Son düzenleme:
Beyler beni yanlis anladiniz Ben Okumayip Normal/Serbest ise girecegimden bahsetmedim

Benim Zaten Yazilim ve bir cok diger alanda bilgim var mesela bildigim Programlama Diller (Python,Java,JS) ekstra olarak 3D modelleme ve Animasyon,Makinalar/ elektirik (biraz ama kendimi bu konuda daha fazla gelistirmeye calisiyorum) / Yapay zeka , ve Eh iste seviyesinde de Siber guvenlik

Bende Diyorum ki okul okumadan yani diploma olmadan bu tarzlarda bir is bulmaktan bahsediyorum

(Torpil Iicn Cok ama Cok genis cevrem var kendi sirketi olandan tutun cok Iyi yerlerde Ust duzey konumlarda calisanlara kadar cevremde yazilimci cok babam akrabalarim gel hallederiz dedi Ama KulHakki Oldugu Icin Torpil gibi bir sey Kesinlikle dusunmuyorum daha oncede 1-2 kumar sitesinden web siteleri icin yani o zamana gore cok iyi maas ile teklif aldim ama oda haram oldugu icin reddettim)

Hakkim Ile Kazanacagim bir yol ariyorum
Sallıyorsun gibi?

Sallıyorsun gibi?
Hocam Normalde Bu tarz Yorumlara Artik cevap vermeyecegimi Soylemistim Ama cidden mereak ediyorum mesela neyi salliyorum mantikli gelmeyen kisim ney onu anlamiyorum Yani Bir Insanin Torpili reddetmesi hakkiyla bir sey kazanmak istemesi Allah korkusu olmasi mi ? yada farkli bir sey mi ?
(Foruma Cok sik girmiyorum artik o yuzden gec cevap verdim biraz ama kb XD)

Hocam Normalde Bu tarz Yorumlara Artik cevap vermeyecegimi Soylemistim Ama cidden mereak ediyorum mesela neyi salliyorum mantikli gelmeyen kisim ney onu anlamiyorum Yani Bir Insanin Torpili reddetmesi hakkiyla bir sey kazanmak istemesi Allah korkusu olmasi mi ? yada farkli bir sey mi ?
(Foruma Cok sik girmiyorum artik o yuzden gec cevap verdim biraz ama kb XD)
Hem bu işlerde yetenekliyim diyorsunuz hemde gelen iş tekliflerini reddettiğinizi belirtiyorsunuz kimse üniversite diploması olmayan kişiye iş vermez madem yeteneklisiniz o üniversite okuyan kişilerden bir farkınız kalmıyor (diploma haricinde) eğer o teklifleri kabul etmiyorsanız fabrika iyi bir yerdir

Hem bu işlerde yetenekliyim diyorsunuz hemde gelen iş tekliflerini reddettiğinizi belirtiyorsunuz kimse üniversite diploması olmayan kişiye iş vermez madem yeteneklisiniz o üniversite okuyan kişilerden bir farkınız kalmıyor (diploma haricinde) eğer o teklifleri kabul etmiyorsanız fabrika iyi bir yerdir
Oncelikle ''Hem bu işlerde yetenekliyim diyorsunuz'' Ben Bu konularda Yetenekliyim cok basariliyim vs. diye bir sey demedim yani demissem bile asla kendimi ustun gormek anlaminda demedim Ayrica

''madem yeteneklisiniz o üniversite okuyan kişilerden bir farkınız kalmıyor'' Universiteye gidenlerin yetenekli oldugunu ilk kez sizden duyuyorum Hocam Yetenek Oyle Bir sey degil ayrica Universite Okumadan dahi Universiteye giden ogrencilerden cok daha iyi olmak zor bier sey degil Aksine daha rahat oldugunuz belli bir programa bagli olmadiginiz vs. icin cok daha Kolay bir sey ama neyse

''kimse üniversite diploması olmayan kişiye iş vermez'' Sizce Cok iddiali bir cumle olmamis mi XD Hocam Yazilim Muhendisligi Diger meslekler (doktor,insaat muhendisi,Pilot vs.) gibi degil Yazilim muhendisliginde Diplomasiz Dahi bir cok kisi var cunku insanin biraz ilgisi ve meraki varsa kendini Universitelerden Cok daha iyi egitebilecegi bir meselek yani tam aciklayamdim ama kisaca Diploma sarti olmayan bir meslek (Diploma sarti yok derken yasal olarak Diplomasiz is bulunabilecegi) Diploma cok buyuk resmi sirketler istiyor genelde (Turkiyede malesef siradan sirketler dahi diploma istiyebiliyor)

Ayrica '' eğer o teklifleri kabul etmiyorsanız fabrika iyi bir yerdir'' O teklifler dediginiz Benim Github'ma CV'me yani yaptigim seylere vs. bakarak is teklifi veren insanlar degil sadece akraba bagindan dolayi vs. gel bi bakalim hallederiz belki diyen insanlar ve o sekidle girdigim bir iste ne kadar iyi olursam olayim asla takdir edilmem hatta aksine torpil vs. oldugu icin ayak islerinde vs.'de kullanmak isterler cogu torpilliye yapilan gibi vss. kumar sitesinin haram oldugndan bahsetmeme gerek yok Zaten Aslinda Torpilli isi secmememin sebebide Ayni zamanda kulhaklki olmasi

Aslinda Bi onceki mesajlarimi okursan gorursun oncedende dedgiim gibi daha okula gitmeden once Amcamin oglunun bilgisayarinda oyun oynamaya basladim 2016'ya kadar'da (yani 5 veya 6'sinifa kadar);'da Belnet,internet kafe gibi yerlerde surekli bilgisayar kullandim 2016'da ilk bilgisyarimi aldim ve yazilim ogrenmeye basaladim yani nerdeyse 10 yil olacak sence 10 yilda soylediklerimi ogrenmem zor mu ? Aksine AZ bile ogrendim cunku bazi Maddi,Manevi bagzi sebeplerden dolayi Uzun sureler ara verdim biraktim tekrar basladim vs....

Not:
Aslinda Yazilim vs. bilgimle vs. Rahatlikla Is bulabilecegime eminim ama onceki mesajimda da dedigim gibi 19 yasinda olamam ve kisa boylu olmam (1.68) ve zayif oldugum icin (bagzi saglik sebeplerinden dolayi) Gidecegim yerde Genc Kisa celimsiz Biri ve diplomasi bile yok bundan ne olurki gibi bir on yargi olucagindan cekindigim icin kisaca bir nevi ozguvensizlikten dolayi is basvurusu vs. yapmaya bile cekiniyorum bu yuzden suan isde degilkim zaten vs.....

Geri