Neler Yeni

Adım adım evde şarap yapımı

Omnissiah

80+ Bronze

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,616
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
zaten aslında evde yapılması daha makuldur... fransada neredeyse markalı şaraplar satılmaz. her köyde herkes kendi şarabını yapar ve bunları etiketler ve bu şaraplar kalitesine göre oldukça ucuzdurlar. ülkemizdeki temsili ise mardin diyebiliriz. evlerde, dükkanlarda şaraplar yapılır, süryani şarabı, tüketilir ve turistlere satılır. eski mardin ülkemizde bu konuda ilk sıradadır. üzüm konusunda fransızlardan ve öteki tüm ülkelerden daha fazla çeşite sahip olmamıza rağmen malum nedenlerden bu konuda da dışa bağımlıyız. iyi günler...

Omnissiah

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
zaten aslında evde yapılması daha makuldur... fransada neredeyse markalı şaraplar satılmaz. her köyde herkes kendi şarabını yapar ve bunları etiketler ve bu şaraplar kalitesine göre oldukça ucuzdurlar. ülkemizdeki temsili ise mardin diyebiliriz. evlerde, dükkanlarda şaraplar yapılır, süryani şarabı, tüketilir ve turistlere satılır. eski mardin ülkemizde bu konuda ilk sıradadır. üzüm konusunda fransızlardan ve öteki tüm ülkelerden daha fazla çeşite sahip olmamıza rağmen malum nedenlerden bu konuda da dışa bağımlıyız. iyi günler...
bira ve şarap evde yapılabilecek en kolay iki içkidir sadece malzeme hijyen ve sabır lazım

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,616
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
bira ve şarap evde yapılabilecek en kolay iki içkidir sadece malzeme hijyen ve sabır lazım
bir fermantasyon süreci olduğu için kolay ve risksizdirler. votka, rakı ya da viski ve benzeri damıtılmış içkilere benzemezler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
mahmut osman
Biz yaz tatilinden önce Cuma namazı çıkışında aldığımız üzümleri şişelere doldurup dolapların altına tıkıyoruz gelene kadar şarap oluyor mis gibi

Omnissiah

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bir fermantasyon süreci olduğu için kolay ve risksizdirler. votka, rakı ya da viski ve benzeri damıtılmış içkilere benzemezler.
Şarabın sevdiğim tarafı, aromatik bir içki zira meyve var. Vodka rakı viski hadi rakı hariç tutuyorum en azından anason koymuşlar. Viski direk benzin gibi

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,616
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
Şarabın sevdiğim tarafı, aromatik bir içki zira meyve var. Vodka rakı viski hadi rakı hariç tutuyorum en azından anason koymuşlar. Viski direk benzin gibi
aslinda hepsi aromatiktir, yalnızca siz aşina olmadığınız için ve %40 civarlarında yüksek bir alkol içerdikleri için size öyle geliyor.

Omnissiah

80+ Bronze
aslinda hepsi aromatiktir, yalnızca siz aşina olmadığınız için ve %40 civarlarında yüksek bir alkol içerdikleri için size öyle geliyor.
yüksek alkol seviyesi bence içkinin zevkini kaçırıyor seveni ayrıdır tabi. Burada bahsettiğim yüzde 70-80 absint gibi içkiler

macelian

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
İsmail
Konu hala aktif mi soru soracaktım. 2 gün önce evde üzüm suyundan şarap kurdum hava kilidinun ucundada mantar var kapağın hava almadığından eminim iyicene sıkıştırdım ama koku geliyor bu koku mantardan geçip mi geliyor yoksa hava mı alıyor koku gelmesi normal mi? Ekşi bir koku

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,008,898
Üyeler
159,856
Son üye
SATmami
Top Bottom