Neler Yeni

Adım Adım Ram Overclock Rehberi

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Bu forumda birçok kişiye overclock konusunda yardım edenlerin , oc konusunda ciddi bilgiye sahip olan bireylerin olduğunu biliyorum . Taktir de ediyorum büyük çoğunluğunu. Ben de bir Ram OC rehberi hazırladım , umarım keyifle izlersiniz.
Ram overclock rehberi ile karşınızdayım . Crucial bellek kullanan kardeşlerim bu ayarlar ile FPS lerini uçurabilir.
Videoda adım adım şunlardan bahsettim; Ramlerimizin Üreticisini ve çipini öğrenme ,
Ramlerimizin Oc potansiyelini görme,
Ramlerimize OC yapma ,
Oc sonrası Ramlerimizi test etme,
son olarak da OC öncesi ve sonrası karşılaştırmalı Test yaptım VALORANT ve RAINBOW SIX ile.
Şu anda alt gecikmeleri de dehşet düşürmüş durumdayım (videoda bunları yapamazdım herkese ayrı ayrı ayar vermek durumunda kalabilirdim ). Performans feci ! Net bir şekilde şunu söyleyebilirim hiç eveleyip gevelemeden , hazır elimde 3070 ti ve 3070 varken . Bu ayarlar ile 3070 ti i çoğu oyunda geçiyorum ! Keyifli seyirler.
Tüm öneri, eleştiri ve görüşlere açığım.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,049
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Videoya ilk beğeni benden.

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkür ederim kardeşim , keyifli seyirler.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,559
İsim
Hacı
Eline sağlık.

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Eline sağlık.
Teşekkür ederim . Keyifli seyirler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

DRAM Calculator'e girene kadar iyi gidiyordun, oraya girdin video bitti benim için.
Canın sağ olsun , ama videonun devamında kesin sonuç vermediğini , daha iyi ya da daha kötü sonuçlar alabileceğimizi söylemiştim. Videoda genele hitap etmek zorundayım . Herkese alt timing veremem ya da herkese şunu bi dene bakalım diyemem. Onun için ele alamam gereken bir konuydu Ryzen Dram Calculator.

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Teşekkür ederim . Keyifli seyirler.

Canın sağ olsun , ama videonun devamında kesin sonuç vermediğini , daha iyi ya da daha kötü sonuçlar alabileceğimizi söylemiştim. Videoda genele hitap etmek zorundayım . Herkese alt timing veremem ya da herkese şunu bi dene bakalım diyemem. Onun için ele alamam gereken bir konuydu Ryzen Dram Calculator.
OC her zaman deneme yanılmaya dayalı bir şey olduğu için en limitleri bulmak isteyen kullanıcılar vakit ayırıp teker teker denemeliler her değeri. Dediğin şey doğru ancak DRAM Calculator ile uğraşmaktansa direkt olarak kendileri uğraşsın daha iyi. Ya da internette aynı çipi kullanan insanların yaptığı değerleri okuyup onlara yakın daha düşük değerden başlayıp giderek arttırarak devam ederler.

Bu arada TestMem5 stok hali stabiliteyi belirlemez. 1usmus_v3 config ile 10 cycles yaparsın, ondan sonra AIDA64 Memory Stress yaparsın, Prime95 Large FFTs yaparsın, MemTest86 yaparsın ve bunların hepsinden geçiyorsa stabildir diyebilirsin.

Alt gecikme değerlerin kötü bu arada. Daha iyisi yapılabilir.

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Katılıyorum sana , videonun ilerleyen kısmında bundan da bahsetmiştim oysaki 😁 . Dediğim gibi canın sağolsun.

OC her zaman deneme yanılmaya dayalı bir şey olduğu için en limitleri bulmak isteyen kullanıcılar vakit ayırıp teker teker denemeliler her değeri. Dediğin şey doğru ancak DRAM Calculator ile uğraşmaktansa direkt olarak kendileri uğraşsın daha iyi. Ya da internette aynı çipi kullanan insanların yaptığı değerleri okuyup onlara yakın daha düşük değerden başlayıp giderek arttırarak devam ederler.

Bu arada TestMem5 stok hali stabiliteyi belirlemez. 1usmus_v3 config ile 10 cycles yaparsın, ondan sonra AIDA64 Memory Stress yaparsın, Prime95 Large FFTs yaparsın, MemTest86 yaparsın ve bunların hepsinden geçiyorsa stabildir diyebilirsin.

Alt gecikme değerlerin kötü bu arada. Daha iyisi yapılabilir.
Videolarım 20 dk yı geçince izlenme sürem çok düşüyor , insanlar sıkılıyor sanırım ondan dolayı o testleri eklemedim.Aıda 64 memory testi yapıldı , memtest 86 testi de yapıldı . Şu an kullandığım ayarlar videodaki ayarlar değil , konu başlığında yazmıştım. Genele hitap edebilmek , ram oc potansiyelini insanlara gösterebilmek için çekilen bir video . İnsanlar detay sorarsa tabii ki video altında yardımcı olmaya çalışacağım .

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,231
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Eline sağlık güzel rehber olmuş ama detaylı rehberde alt gecikmeleri de vermeni beklerdim, ana gecikmeleri de direk vermek yerine deneme yanılma ile yapmanı beklerdim. Sadece tek model ram`le değil bir kaç farklı çipe sahip Ram'lerle denemeni. İşte o zaman detaylı rehber olur ama 2-3 saatlik video çıkar

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Senin ram’in için söylüyorum, tRCDRD’yi 18 yapmayı deneyebilirsin. Önemli bir gecikme çünkü o

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Senin ram’in için söylüyorum, tRCDRD’yi 18 yapmayı deneyebilirsin. Önemli bir gecikme çünkü o
TRCDRD 18 yemiyor malesef 3733 cl 14 de. Çok uğraştım ama olmadı .

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Eline sağlık güzel rehber olmuş ama detaylı rehberde alt gecikmeleri de vermeni beklerdim, ana gecikmeleri de direk vermek yerine deneme yanılma ile yapmanı beklerdim. Sadece tek model ram`le değil bir kaç farklı çipe sahip Ram'lerle denemeni. İşte o zaman detaylı rehber olur ama 2-3 saatlik video çıkar
O şekilde yaparsam hem dediğin gibi çok uzun sürer hem de rehberden ziyade insanları yanıltmış olurum , diye düşündüm açıkcası. Videodaki niyetim şuydu , Ram oc yapmayı bu temel bilgilerle insanlar öğrensin ardından da kendileri deneme yanılma yolu ile deneyerek geliştirsin.

trcdwr

80+
Yapacagin cok sey var ramlerinle ilgili yardim edebilirim sana.
1649439350407.png

1. Command rateyi 2t den 1t ye al.
2.tRFC 565 ver
3.tWTRS 4
tWTRL 8
tWR 16
tRTP 8 ver
4. tRDDS 6
tRDDL 6
tFAW 24 ver
5.Procodt 43.6 ohm ver
Soc voltage 1.1 Ver. 1.2 volt cok fazla 3733 icin

bunlari yaparsan 60 altina dusersin diye tahmin ediyorum

TRCDRD 18 yemiyor malesef 3733 cl 14 de. Çok uğraştım ama olmadı .

Top Bottom