Bazı tarih bilmeyen arkadaşlar Ekonomi kalkınması vs. demişSelam arkadaşlar araştırdım wikipedia ve bazı kaynaklarda ülke ekonomisini büyütmüş baya katkıda bulunmuş. Ama neden asılmış kafam çok karıştı özet geçebilen var mı ?
Ben siyasetten çok anlamam geçmişi de bilmem ama 1950 ile 60 arasında muazzam kurumlar kurulacakken bizzat Amerika eliyle kurulması önlendi. Nedense bu döneme biraz benzetiyorum o dönemi. Bu dönem de mesela Teyfik saydam Hıfzıssıhha enstitüsünde aşı geliştirebilirdik ama şu anda dışa bağımlıyız çünkü 10 yıl önce kapatıldıBazı tarih bilmeyen arkadaşlar Ekonomi kalkınması vs. demiş
Ama Menderesin Ülkeyi nasıl Abdye sattığını , Marshall yardımlarını sanayiye yatırmadığı için hala cerebesini çektiğimizi , demokrasiyi nasıl hırpaladığını söylememişler
İsteyen arkadaşlar varsa detay verebilirim
Aynen öyle ,Ben siyasetten çok anlamam geçmişi de bilmem ama 1950 ile 60 arasında muazzam kurumlar kurulacakken bizzat Amerika eliyle kurulması önlendi. Nedense bu döneme biraz benzetiyorum o dönemi. Bu dönem de mesela Teyfik saydam Hıfzıssıhha enstitüsünde aşı geliştirebilirdik ama şu anda dışa bağımlıyız çünkü 10 yıl önce kapatıldıgibi gibi.
Ama twitterda gündem herkes Türkiyenin ayıbı nur içinde yat falan yazmışlarAynen öyle ,
Bırakın sanayiye yatırım yapmayı elde olanı da satmıştır
Ama siyasal islamcılar hala Ezanı arapça şekilde okutturduğu için kahraman ilan ediyorlar
Ama çoğuna sorsan Ezanın anlamını bilmezler
Her zamanki twitterAma twitterda gündem herkes Türkiyenin ayıbı nur içinde yat falan yazmışlar