Neler Yeni

Adrenalin Sürücüsünü DDU kullanmadan güncelleme nasıl yapılır?

Faveouls

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,126
İsim
Emre
@LordVoldemorT kanka, sürücüyü kurarken sana fabrika ayarlarına sıfırlayarak kurabileceğin bir secenek var.Ben yeni güncellemeleri o şekilde güncelliyorum.Tüm AMD driverlerini siliyor ses, görüntü,hdmi felan sonra tekrar kuruyor bilgisayarı yeniden başlatıp.DDU programına gerek kalmıyor o şekilde.20.8 sürümlerinden beri bu şekilde kuruyorum hiçbir problem olmuyor.Ama direkt üstüne kurma, o zaman çok fazla fps kaybı yaşayabiliyorsun.Dediğim gibi fabrika ayarlarına sıfırlayarak kur problem olmuyor.

Evet hocam hepsini kaldırıyor.Ben sana kaldırma işleminden önce indirmek istediğin sürümün dosyasını indirip masaüstüne atmanı öneririm. Böylece temizleme işlemi bittikten sonra direkt hazır bir şekilde driverını indirebilirsin. Driverını bu siteden yükleyeceksin daha sonra aşağılarda zaten indirme linkleri karşına çıkar.https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-20-11-2
Hocam DDU dan bahsetmedim😃
Sürücü kurulumu sırasında AMD eski sürücü kalıntılarınıda siliyor değil mi?Kurulum sırasındaki yükleme sırasında kendi siliyor mu diye bahsettim.

Faveouls

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,126
İsim
Emre
Sürücü kurulumu sırasında AMD eski sürücü kalıntılarınıda siliyor değil mi?Kurulum sırasındaki yükleme sırasında kendi siliyor mu diye bahsettim.
Sürücüyü kurarken sana fabrika ayarlarına sıfırlayarak kurabileceğin bir secenek sunuyor.Ben yeni güncellemeleri o şekilde kuruyorum.Tüm AMD driverlerini siliyor ses, görüntü,hdmi felan sonra tekrar kuruyor bilgisayarı yeniden başlatıp.DDU programına gerek kalmıyor o şekilde.20.8 sürümlerinden beri bu şekilde kuruyorum hiçbir problem yaşamadım.Yaşadığım wattman sorunu var ama o da ben yetersiz voltaj verdiğim için vs. deneme sürecimde olmuştu.Kısacası bu şekilde hiçbir problem olmuyor, ddu kullanmanın gerektiğini düşünmüyorum açıkcası ben.Ama direkt üstüne kurma, o zaman çok fazla fps kaybı yaşayabiliyorsun.Dediğim gibi fabrika ayarlarına sıfırlayarak kur problem olmuyor.

CesarVialpando

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
732
İsim
CesarVialpando
Eğer herhangi bir program kullanmadan direkt üstüne kurarsan eski sürücü dosyaları silinmez.

Sürücüyü kurarken sana fabrika ayarlarına sıfırlayarak kurabileceğin bir secenek sunuyor.Ben yeni güncellemeleri o şekilde kuruyorum.Tüm AMD driverlerini siliyor ses, görüntü,hdmi felan sonra tekrar kuruyor bilgisayarı yeniden başlatıp.DDU programına gerek kalmıyor o şekilde.20.8 sürümlerinden beri bu şekilde kuruyorum hiçbir problem yaşamadım.Yaşadığım wattman sorunu var ama o da ben yetersiz voltaj verdiğim için vs. deneme sürecimde olmuştu.Kısacası bu şekilde hiçbir problem olmuyor, ddu kullanmanın gerektiğini düşünmüyorum açıkcası ben.Ama direkt üstüne kurma, o zaman çok fazla fps kaybı yaşayabiliyorsun.Dediğim gibi fabrika ayarlarına sıfırlayarak kur problem olmuyor.
Hocam o seçenek sadece Radeon Ayarlarını sıfırlıyor deniyor.
Öyle değil mi?

Faveouls

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,126
İsim
Emre
Öyle değil mi?
Hayır fabrika ayarları sıfırlama var o direkt tüm amd sürücüleri silip yenilerini kuruyor.+ Seçenek var sağ tarafında onu seçerseniz amd radeon software ayarlarını sıfırlıyor.Dediğim şekilde güncellemeyi yapın.DDU kullanmanıza gerek yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öyle değil mi?
Sizde sadece soruyorsunuz öyle duydum böyle duydum.Dediğim şekilde bi güncelleyin göreceksiniz zaten.Size yardımcı olmaya çalışıyorum siz tutup öyle duydum böyle duydum diyorsunuz.İmzamda 5600XT yazıyor.Kullanan benim ve bunun dediğim gibi olduğunu söyleyende benim.Sonra diyorsunuz ki benim sorduğum soruya cevap vermiyorsunuz, bu yüzden tekrar açıyorum konuyu vs. vs. Deneyin bi anlayacaksınız sizde.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
ben ddu ile kaldırmıştım en son input lag'ın kaç olduğunu ölçmenin bir yolu var mıdır?

Hayır fabrika ayarları sıfırlama var o direkt tüm amd sürücüleri silip yenilerini kuruyor.+ Seçenek var sağ tarafında onu seçerseniz amd radeon software ayarlarını sıfırlıyor.Dediğim şekilde güncellemeyi yapın.DDU kullanmanıza gerek yok.

Sizde sadece soruyorsunuz öyle duydum böyle duydum.Dediğim şekilde bi güncelleyin göreceksiniz zaten.Size yardımcı olmaya çalışıyorum siz tutup öyle duydum böyle duydum diyorsunuz.İmzamda 5600XT yazıyor.Kullanan benim ve bunun dediğim gibi olduğunu söyleyende benim.Sonra diyorsunuz ki benim sorduğum soruya cevap vermiyorsunuz, bu yüzden tekrar açıyorum konuyu vs. vs. Deneyin bi anlayacaksınız sizde.
Peki dediğiniz yer şurası mı?
Yine soruyorum ama,daha önce yapmadım çünkü.

ben ddu ile kaldırmıştım en son input lag'ın kaç olduğunu ölçmenin bir yolu var mıdır?
Msi after burnerda olabilir hocam ayarı

Ekler

• de85223c4ec700cfbead5dabe93ca34c.jpeg
    de85223c4ec700cfbead5dabe93ca34c.jpeg
    167 KB · Hit: 37

Faveouls

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,126
İsim
Emre
Peki dediğiniz yer şurası mı?
Yine soruyorum ama,daha önce yapmadım çünkü.

Msi after burnerda olabilir hocam ayarı
Evet orası, orayı açın 2 seçenek gelecek.Ayarları sıfırlamak istemezseniz onu işaretlemeyin ama fabrika ayarlarına sıfırlamayı tikleyin.

Faveouls

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,126
İsim
Emre
O ikiside aynı şey değil mi hocam zaten?
Hayır 1 tanesi windows dosyalarının olduğu kısımda olan amd driverlarını silip yenilerini kuruyor, diğer seçenek ise radeon software ayarlarını sıfırlıyor.Mesela renk ayarları olur, oyun profilleri olur vs. vs. Orayı açtığınızda 2 seçenek çıkması gerekiyor karşınıza.Siz direkt onu tikleyerek kurun yeni sürücüyü.Daha uğraşmanıza gerek yok.

Hayır 1 tanesi windows dosyalarının olduğu kısımda olan amd driverlarını silip yenilerini kuruyor, diğer seçenek ise radeon software ayarlarını sıfırlıyor.Mesela renk ayarları olur, oyun profilleri olur vs. vs. Orayı açtığınızda 2 seçenek çıkması gerekiyor karşınıza.Siz direkt onu tikleyerek kurun yeni sürücüyü.Daha uğraşmanıza gerek yok.
Yani tam olarak hangi kutucuğa tik atacağım hocam?
Şimdi indireceğim sürücüyü.

Faveouls

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,126
İsim
Emre
Sürücü yükleme kısmında ek seçenekleri açıp screenshot atar mısınız tekrardan bi.Benim ekran kartımda yüklerken istersem radeon software ayarlarınıda sıfırlayabiliyorum.Sizde çıkmıyor sanırım, bakayım bi.

Top Bottom