Ağız ve diş sağlığı bölümü okunur mu

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
6,030
Merhaba arkadaşlar biliyorsunuz tercih sonuçları açıklandı benim sıralamam 315 bindi. Birinci sıraya geçen sene 403k ile kapatan tıbbi görüntüleme teknikleri yazmıştım ve gelmedi maalesef hala aklım almıyor nasil gelmediğini. Nasil olsa ondan öncekiler gelir diye arka sıralara ağız ve diş sağlığı yazmıştım öylesine. Babam diş protez teknisyeni, dişte özel sektörün durumunu bildiği için yazma demişti ben yinede yazdım keske yazmasaymisim. Simdi babam tekrar çalış diyor sinava, gitmemi istemiyor. Bende özel sektörde çalışmayı istemem bu meslekte. Devlete atanirim diye ümit ediyorum. Ne yapacağım kafam çok karışık gerçekten. Tekrar hazırlansam obp kırıldı derece bile yapsam bir işe yaramayacak. Bu bölüme gitsem pisman olma ihtimalim var. Üstelik mesleğin prestiji olmayacak yani en cok kafama takilan konu bu. Babam 50 yaşına da gelsen yeni mezun doktor seni azarlayacak dedi. Haklılık payi var canim çok sıkılıyor gece uyku uyuyamadim. Sizce ne yapmalıyım?

Üste tükürsen bıyık alta tükürsen sakal çok geçmiş olsun

Hocam Eğer masrafları çok fazla değilse ve durumun var ise üniversiteye git, ama bir yandan yks de temel at, soru falan çöz. Seneye de öylesine gir ya da hiç girme. Ondan sonraki sene de okulu dondurup yksye tam olarak hazırlanabilirsin. 2 sene evde kalırsan mentalin çok yıpranabilir o yüzden önermem. Eğer yks'de başarısız olursan da bu yaşa geldim bir şey olamadım demezsin, üni 2 sınıf öğrencisi olursun ve belki denemeye devam edersin. Ben de iktisat okuyacağım ve 2. sene tekrar yks deneyeceğim benzer bir yol ile.

Üste tükürsen bıyık alta tükürsen sakal çok geçmiş olsun
Vallahi öyle, hic bilmediğim bir bölüm olsa bundan iyiydi. Tıbbi görüntülemeye kendimi hazırlamıştım mesela kendimce plan yapmıştım. O bölümde iş garantisi vermiyordu ama en azından babam sıkıntı cikarmazdi. Şimdi okuduğum süre boyunca hor görüleceğimi bilmek çok sıkıntıya sokuyor beni.
Hocam Eğer masrafları çok fazla değilse ve durumun var ise üniversiteye git, ama bir yandan yks de temel at, soru falan çöz. Seneye de öylesine gir ya da hiç girme. Ondan sonraki sene de okulu dondurup yksye tam olarak hazırlanabilirsin. 2 sene evde kalırsan mentalin çok yıpranabilir o yüzden önermem. Eğer yks'de başarısız olursan da bu yaşa geldim bir şey olamadım demezsin, üni 2 sınıf öğrencisi olursun ve belki denemeye devam edersin. Ben de iktisat okuyacağım ve 2. sene tekrar yks deneyeceğim benzer bir yol ile.
Üniversite yaşadığım şehirde masraf çok olacağını sanmiyorum. Aklımdan bu sene kpss çalışmak eğer olmazsa sonraki sene yks çalışmak geçiyor ama nereye kadar böyle sürecek. Bu dediklerim en az 6 yıllık süreç olacak ve 2 yılımı çöp etmiş olacağım mezunu da sayarsak 3 yıl. 2 ay sonra 19 olacağım. Ya hayata gec kalirsam diye düşünmekten yoruldum. Yatay geçiş ile başka bölüme mi geçsem diye düşünüyorum ama mantikli bölüm yok ya bilgisayar programcılığı ya da elektrik itfaiye vs geçebilirim anca.

Saçma bir düşünce. Tıbbi görüntüleme teknisyeni olsan da yeni yetme doktor gelip seni azarlayabilir. O düşünceden sıyrılmaya çalış, babana da söyle kötü örnek olmasın sana. İşini doğru düzgün yaparsan kimseden laf yemezsin. Ayrıca devletin hangi bölümde kaç kişi açığı olduğunu araştır. Belki senin şu anda tutan bölümde ciddi açık vardır ve küt diye atanabilirsin...

Saçma bir düşünce. Tıbbi görüntüleme teknisyeni olsan da yeni yetme doktor gelip seni azarlayabilir. O düşünceden sıyrılmaya çalış, babana da söyle kötü örnek olmasın sana. İşini doğru düzgün yaparsan kimseden laf yemezsin. Ayrıca devletin hangi bölümde kaç kişi açığı olduğunu araştır. Belki senin şu anda tutan bölümde ciddi açık vardır ve küt diye atanabilirsin...
Araştırdım biraz hocam kpss atamaları ortalama 350 400 kişi yıllık ama atama puani diğer sağlıklara göre daha düşük çünkü rekabet daha az. sağlık ocaklarina diş bölümü acilabilirmiş böyle bir proje olduğu söyleniyor. Tıbbi sekreterlikteki gibi çok fazla alim yapılma şansı var yani bunlari gördükçe kendimi teselli ediyorum ama işte babam biraz sığ düşünceli tam kabullendim diyorum bisey diyo yine motivasyonu yerle bir ediyor. O da kendince hakli çünkü özel sektörde özellikle iç anadoluda ortam cok vasat. Benimde biraz şahit olmuşluğum var ama benim amacim zaten devlete atanmak.

Dgs ile hemşireliğe geçmeye çalış
Bildiğim kadarıyla ortak ders sayısı az olduğu için yine 4 sene okumak gerekiyormuş geçiş yapsam bile. Dgs calisana kadar yks çalışmak daha mantıklı olmaz mı?

Bildiğim kadarıyla ortak ders sayısı az olduğu için yine 4 sene okumak gerekiyormuş geçiş yapsam bile. Dgs calisana kadar yks çalışmak daha mantıklı olmaz mı?
İki türlüde hemşirelik yazacaksan dgs daha mantıklı olur ama farklı bir meslek istiyorsan yks çalış. Dgs tyt gibi yks de ayt ye de çalışman gerekecek. Dgs de iki ders var Türkçe ve matematik bu yüzden hemşirelik istiyorsan dgs daha mantıklı bence.

Kardeşim o zaman hem senin hem babamın içine sinecek tek yol dgs ile sağlık yönetimi veya sosyal hizmetler bölümüne dikey geçiş yapmak, açıköğretim 4 yıllık yazabilirsin orada,o sırada bir işte çalışır birikim yaparsın geleceğin için, ortalamanı yüksek tutarsan oradan yatay geçiş ile örgün eğitime geçersin,ondan sonrası Allah kerim

Hemşirelik için DGS sadece sen yaşlı bakımcılar anesteziciler odyometreciler yani her türlü 2 yıllık sağlık okuyanlar hemşirelik DGS için yapıyor yapma çok zor devlet hemşirelik için ilk 500 e girmen lazım onun yerine dediğim DGS bölümlerine bak

Abim tıbbi görüntüleme mezunu. Bazen konuştuğumuzda yeni doktor olarak atanmış iş bilmezlerin üstten bakmasından memnun değil. Yani anlayacağın o her yerde var. Yeniden sınava girceksen bile üniversiteye kayıt ol 1 yıl oku. Zaten kırık obp ile yks girilmez. Eğer 1. Sınıfın sonunda bölümden memnun değilsen bırakırsin ve yks çalışmaya başlarsın. Memnunsan devam edersin. En mantıklı karar bu

Hemşirelik için DGS sadece sen yaşlı bakımcılar anesteziciler odyometreciler yani her türlü 2 yıllık sağlık okuyanlar hemşirelik DGS için yapıyor yapma çok zor devlet hemşirelik için ilk 500 e girmen lazım onun yerine dediğim DGS bölümlerine bak
reis ne yazdın valla anlaşılmıyor hangi dgs bölümlerine bakayım.
Abim tıbbi görüntüleme mezunu. Bazen konuştuğumuzda yeni doktor olarak atanmış iş bilmezlerin üstten bakmasından memnun değil. Yani anlayacağın o her yerde var. Yeniden sınava girceksen bile üniversiteye kayıt ol 1 yıl oku. Zaten kırık obp ile yks girilmez. Eğer 1. Sınıfın sonunda bölümden memnun değilsen bırakırsin ve yks çalışmaya başlarsın. Memnunsan devam edersin. En mantıklı karar bu
anladım hocam bende öyle yapmayı düşünüyorum. tek sorun bu benim 2 3 sene kaybetmeme neden olacak. 2 ay sonra 19 olacağım, istediğim bölümü okuyup mezun olduğumda en az 24 25 yaşımda olacağım. hayata geç kalır mıyım kaygısı insanı bezdiriyor. yksye tekrar girersem hedefim muhtemelen bilgisayar mühendisliği olur. ne istediğimi bende bilmiyorum cidden. bazen diyorum keşke tercih yapmasaydım yada açıkta kalmak pahasına da olsa sadece istediğim bölümleri yazsaydım.

Geri