Neler Yeni

Aile,Akrabalar Some Problems

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Her Türk gencinin yaşadığını yaşıyorsun. Bu normal bir şey. Maalesef ne yaparsan yap onların yobazlaşmış beynine onu anlatamazsın. Tek yol o evden bir an önce ayrılman.
imkan olursa en kısa sürede

-TheLosT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
419
Bilmem ki neredeyim, belki de gördüğün her yerde ?
İsim
Tony Montana
Arkadaşlar yaşadığım sıkıntıyı anlatıcam saçma veya gereksiz gelebilir.İstemeyen arkadaşlar okumasın. :)
Kısaca hayatımdan bahsedeyim.Akedemik hayatımda başarılı olamadım.19 yaşındayım.Üniversite hayalim yok çünkü denedim olmadı.Bu senede girdim bişey olacağını sanmıyorum.Neyse bu kısmı geçelim.
Okul bittikten sonra 1 sene kadar çalıştım.İşteki şartlar nedeniyle ayrıldım. 5-6 aydır çalışmıyorum.Bende evde boş durmamak için bir şeyler yapmaya karar verdim 2 aydan beri başta ufak çaplı tasarımlar yaparak biraz para yaptım.Sonra şuanda da aktif olarak devam ettiğim al-sat işini yapmaktayım.Evdeki atölyemde genellikle basit arızası olan mouse,kulaklık vb. ürünleri alıp tamir edip satıyorum.Elektronikle baya haşır neşirim diyebilirim.Tamir işleri çoğunlukta olmak üzere bir şeyler yapıyorum ek olarak 3d yazıcım var onlada bir şeyler yapıp satıyorum.Kısaca yaklaşık 2 aydır para kazanıyorum yavaş yavaşta işlerim kazandığım paralar artmaya başlıyor.Hedefim başka şeyler vs ama onlara girmeyelim ona zmaan var.Şimdi asıl olaya gelelim.Yaşadığım şehir ufak bir şehir ve iş yok yani işe almıyor çoğu yer neyse.Gelelim aile problemine asıl problem olan şeye.Benim bu yaptığım tüm al-sat elektronik işlere vs.Ailem sülalem hep köstek oluyor.Ya doğrular yada ben sıkıntılıyım bilmiyorum.Beni aydınlatırsanız sevinirim.Mesela bu al sata başladığım ilk zamanlar işte misal örnek veriyorum bi ürün arızalı 100 TL alıp bunu yapıp yine atıyorum 200 e satıyorum.Böyle böyle baya iş oluyor.Fakat babam annem diyor ki boş işlerle uğraşma yaptın da noldu ? sattında noldu ? zengin mi oldun ? yine babam git hammal ol bari eve para girer.vs gibi hep moral bozcak şeyler söylüyor.Ben her gün kendimi geliştirmeye para kazanmya çalışırken bu laflar koyuyor.Hep yatıyosun evde hep masrafsın ye iç yat ohh ne ala iş.Ananem diyor yapıyorsunda noluyor.Yatmakla evden para kazanılmaz git çalış.Teyzem diyor işe girseydin para kazancaktın vs vs.Ben zaten para kazanıyorum şuanda fakat bunu kimse görmüyor sebebini çözemedim olayı size anlatmak istedim ne eksik ne fazla tüm yorumlarınızı bekliyorum.Bende hata varsa yol gösterirseniz sevinirim saygılar.
Kendini onlara bir şekilde kanıtlaman lazım, o iş sana kalmış. En iyi sen bilirsin onları nasıl ikna edeceğini. Gerçi ikna etmene gerek yok annenle ve babanla arandaki problemi çözüp para kazandığını kanıtlasan ve onların da sana destek olmalarını istesen yeterli olur. Diğer akrabalar anne babandan daha önemli değil sonuçta anne baba daha önce gelir onları ikna ettin mi iş tamamdır. Asla yolundan da şaşma iyi yapıyorsun bence girişimci olmak her zaman için iyidir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,911
İsim
Emir Yusuf
Eğer kendin uğraşıp bu tarz elektronik eşya tamiri, 3d baskı vs. yapmasaydın ailenin dedikleri doğruydu. Gidip bir yerde komi veya garson olarak başlayıp para kazanırdın. Ancak işin gerçeği şu ki bu sefer asla kendini geliştiremezsin. Zaten uğraştığın bir iş var. Ve anlıyorum ki biraz da seviyorsun gibi. Yolundan devam etmelisin bana kalırsa. Mesela şey yapabilir misin? Sana bir ürün yollansa ve dense ki bu ürünü 3d printerde x kadar çoğalt veya şu ürünü şu değişiklikler ile x kadar çoğalt denirse yapabilir misin?

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Kendini onlara bir şekilde kanıtlaman lazım, o iş sana kalmış. En iyi sen bilirsin onları nasıl ikna edeceğini. Gerçi ikna etmene gerek yok annenle ve babanla arandaki problemi çözüp para kazandığını kanıtlasan ve onların da sana destek olmalarını istesen yeterli olur. Diğer akrabalar anne babandan daha önemli değil sonuçta anne baba daha önce gelir onları ikna ettin mi iş tamamdır. Asla yolundan da şaşma iyi yapıyorsun bence girişimci olmak her zaman için iyidir.
Hocam bu saatten sonra kimseyi sallamıyorum.Destekte olmasınlar istemiyorum.Geçen sene yazıcıyı almıştım param kalmamışdı bi 300 tl para istedim.Burnumdan getirdi o parayıda.Destekte istemiyorum ama köstek olmasalar bari.Neyse dediğim gibi kimseyi takmıycam artık.Bu işi seviyorum gelişebildiğim kadar gelişicem
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer kendin uğraşıp bu tarz elektronik eşya tamiri, 3d baskı vs. yapmasaydın ailenin dedikleri doğruydu. Gidip bir yerde komi veya garson olarak başlayıp para kazanırdın. Ancak işin gerçeği şu ki bu sefer asla kendini geliştiremezsin. Zaten uğraştığın bir iş var. Ve anlıyorum ki biraz da seviyorsun gibi. Yolundan devam etmelisin bana kalırsa. Mesela şey yapabilir misin? Sana bir ürün yollansa ve dense ki bu ürünü 3d printerde x kadar çoğalt veya şu ürünü şu değişiklikler ile x kadar çoğalt denirse yapabilir misin?
İşte bende onu anlamıyorum hiçbir şey yapmasam tamam diyecemde uğraşıyoz yani.Sevmek ne kelime hocam bütün gün iş olsa yaparım.Ürünü göreyim hocam ölçüleri alıp aynısını basarız.

-TheLosT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
419
Bilmem ki neredeyim, belki de gördüğün her yerde ?
İsim
Tony Montana
Hocam bu saatten sonra kimseyi sallamıyorum.Destekte olmasınlar istemiyorum.Geçen sene yazıcıyı almıştım param kalmamışdı bi 300 TL para istedim.Burnumdan getirdi o parayıda.Destekte istemiyorum ama köstek olmasalar bari.Neyse dediğim gibi kimseyi takmıycam artık.Bu işi seviyorum gelişebildiğim kadar gelişicem

İşte bende onu anlamıyorum hiçbir şey yapmasam tamam diyecemde uğraşıyoz yani.Sevmek ne kelime hocam bütün gün iş olsa yaparım.Ürünü göreyim hocam ölçüleri alıp aynısını basarız.
Yolunuzdan ayrılmayın hocam çok iyi ilerliyorsunuz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,911
İsim
Emir Yusuf
Hocam bu saatten sonra kimseyi sallamıyorum.Destekte olmasınlar istemiyorum.Geçen sene yazıcıyı almıştım param kalmamışdı bi 300 TL para istedim.Burnumdan getirdi o parayıda.Destekte istemiyorum ama köstek olmasalar bari.Neyse dediğim gibi kimseyi takmıycam artık.Bu işi seviyorum gelişebildiğim kadar gelişicem

Lastiklerden birinin bijon kapakları takılmamış lastikçide geçen hocam. 6 tane plastik parça. Şu kapaklardan yani:
1657278524185.png

3d baskı yapan biriyle konuştum hemşehrim olan, tanesi 25₺ dedi. Sonra vazgeçtim. Sen kaçtan yaparsın :D

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Lastiklerden birinin bijon kapakları takılmamış lastikçide geçen hocam. 6 tane plastik parça. Şu kapaklardan yani:
Alıntıyı görüntüle
3d baskı yapan biriyle konuştum hemşehrim olan, tanesi 25₺ dedi. Sonra vazgeçtim. Sen kaçtan yaparsın :D
hocam 1 tane örnek yapıp malitetine bakmam lazım dönücem birazdan

Yolunuzdan ayrılmayın hocam çok iyi ilerliyorsunuz.
25a1c8ed-863e-490b-bdd2-86b6ee1992e6.jpg
00b22dd7-ecfe-419b-a054-ffb29444652c.jpg
25a1c8ed-863e-490b-bdd2-86b6ee1992e6.jpg
ortam bu şekil basit arızaları olan mouse gamepad vs ne bulursam alıp yapıyorum.

Alıntıyı görüntüle
hocam https://www.thingiverse.com/thing:3096177 böyle bir hazır tasarım buldum tesle için yapmış adamlar aracın bijon ölçüsünü söylerseniz yeni tasarlayabilirim

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,911
İsim
Emir Yusuf
hocam https://www.thingiverse.com/thing:3096177 böyle bir hazır tasarım buldum tesle için yapmış adamlar aracın bijon ölçüsünü söylerseniz yeni tasarlayabilirim
Bunların bijonları universal olduğu için bijon kapakları da universal olmalı diye biliyorum. Yine de hassas bir şekilde ölçmeye çalışacağım. Eğer attığınız linkteki ile uyum sağlıyorsa üzerindeki yazılar hariç basarsanız sevinirim hocam.

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Bunların bijonları universal olduğu için bijon kapakları da universal olmalı diye biliyorum. Yine de hassas bir şekilde ölçmeye çalışacağım. Eğer attığınız linkteki ile uyum sağlıyorsa üzerindeki yazılar hariç basarsanız sevinirim hocam.
tamam hocam internetten baktımda farklı falan olabilir siz ölçün zaten standrt ölçüde basarız

hocam bu tasarımlara baktım maliyet çok değil 4 tanesini 30-40 liraya yaparız kesinleşsin tam fiyat söylerim

Leonidax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,146
İsim
Batuhanefe Özer
İlgilendiği Kategoriler
Anime
tamam hocam internetten baktımda farklı falan olabilir siz ölçün zaten standrt ölçüde basarız

hocam bu tasarımlara baktım maliyet çok değil 4 tanesini 30-40 liraya yaparız kesinleşsin tam fiyat söylerim
bence çok iyi bir iş bu yolda kendini geliştirirsen daha büyük projelere atılabilirsen çok fena para kaldırırsın bence tytde 70net yapıyordum 60nete türkçede fazladan yanlışlarım çıktı diye düştüm annem türkçe bilmiyormusun diyip bana kızıyor o yüzden takma hiç artık ben alıştım umursamıyorum sende öyle yap ilerlersen daha iyi şeyler başarırsın

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
bence çok iyi bir iş bu yolda kendini geliştirirsen daha büyük projelere atılabilirsen çok fena para kaldırırsın bence tytde 70net yapıyordum 60nete türkçede fazladan yanlışlarım çıktı diye düştüm annem türkçe bilmiyormusun diyip bana kızıyor o yüzden takma hiç artık ben alıştım umursamıyorum sende öyle yap ilerlersen daha iyi şeyler başarırsın
Hocam valla takmıyacam artık saldım.Beni anlayan sülalede 2 kişi var onlarda halamın çocuğuyla damadı onlar destek oluyor yol gösteriyor.Yapıcaz bakalım bir şeyler

Leonidax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,146
İsim
Batuhanefe Özer
İlgilendiği Kategoriler
Anime
Hocam valla takmıyacam artık saldım.Beni anlayan sülalede 2 kişi var onlarda halamın çocuğuyla damadı onlar destek oluyor yol gösteriyor.Yapıcaz bakalım bir şeyler
en iyisi hocam bazı konularda hiç takılma seni rahat bırakıyorlarsa ne güzel kendi isteğine göre ilerle

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

Forum istatistikleri

Konular
1,022,621
Üyeler
162,038
Son üye
winstonredd
Top Bottom