zapkinus
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 4,801
- İsim
- Kanon
- İlgilendiği Kategoriler
- müziğe dair her şey
sen gerizekalısınKardeşim o cahil ve çocuk aklınla mal mal konuşma adamın kafasını attırtma. Benim babam aile hekimi ve ben neler yaşadıklarını tek tek biliyorum burada anlatsam beni tr ye iademi isterler o biraz zor da tr ye hiç giremem bu sefer konuşamam. Canımı sıkma ***** ***** konuşarak.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Cahil çocuk her ay alınıyor tabi hatta maaşına zam sözü adına para veriyorlar ya o masraflara gidiyor ortada zam mam yok beleşe çalıştırıyorlar cahil burada sana söverdim de çocuksun o yüzden ses çıkarmıyorum.
Al bir tane daha cahil çoccuk
Kardeşim babam aile hekimi ve her şey gerçek yakında bende babama işi bıraktırıcam tr de ne varsa satıp yanıma alıcam komple.
Bu 15-16 yaşında hatta belki 13-14 yaşındaki çoccukların anlamayıp cahil cahil konuşması beni ayar ediyor
Ah çocuklar hiçbir zaman bu cahilliğinize bir cağre olmayacak bilmediğiniz konular hakkında ***** ***** konuşuyorsunuz.
Şimdi çocuklar hepinize açıklayayım benim babam atıyorum 123 bin tl maaş alıyor bu maaşın içinde sağlık ocağı giderleri dahil ve ekstradan %23 gelir vergisi kesiliyor.
Benim babamın faturaları maaşını alayına kadar biliirm ödemelerini de ben yaparım zaten, ilk önce sağlık ocağı kirasını doktorlar öder
elektrik/su/doğalgaz doktorlar karşılar temizlik malzemeleri işte atıyorum odasına gereken eşyalar bazı eşyaların bakımı onlara ait bu masraflar aylık en az toplamında 10-15 bin tl yi buluyor minimum bak daha sayamadığım internet faurasıdır işyeri hattı faturasıdır falan filan yani bu adam 100 değilde 80-85 alıyor ama ülkede 100 diye lansa ediliyor ayrıca zam yapıyoruz dedikleri de enflasyon karşısında eriyor kendisine kalan maaş sabit oluyor yani.
Bunda hemfikirsek bazı cahil çocuklar şey demiş alt tarafı ilaç yazıp gönderiyor ulan cahil çocuk hastanelerde doktor yok diye randevu bulamıyorlar diye herkes sağlık ocağına yöneliyor babam mesela 2 snee önce 45-55 hasta bakarken şuan 65-90 arası gidip geliyor ortlaama 75 hasta bakıyor.
Bunların içinde sizler gibi cahiller dolu adam doktor ama birde hastalarla uğraşıyor muayene ediyor falan filan burada kimsenin hakkını yemeye hakkınız yok bazı şeyleri büyüdüğünüzde iyi anlayacaksınız.
durum madem bu kadar kötü baban güzel bir uzmanlık yapsaydı. ağlamazdın böyle. günde 3 saat sağlık ocağına gelip parmağının ucuna bir cihaz tutturup üstüne arveles yazmak doktorluk değil dostum. bu yapılan işe o kadar para fazla bile. baban o kadar biyokimya, biyofizik, histoloji, fizyoloji, organik kimya... hepsini boşuna görmüş. baban doktor olabilir ama saygı duyulacak bir doktor değil.Alt tarafı ilaç yazıyor dediğiniz doktor, sağlık ocağında ‘hem işletmeci, hem muhasebeci, hem teknisyen, hem doktor’ olmak zorunda. O maaş, onun emeğinin değil, sizin cahilliğinizin fiyatını ödüyor. O kadar kolay diyorsanız, gidin siz altı yıl tıp okuyun, sonra da her gün yüzlerce hasta görün.
Doktorun aldığı maaşı dilinize doluyorsunuz ama o maaşla sadece kendi cebini değil, sağlık ocağının cebini de dolduruyor. Elektrik, su, kira, temizlik… Her şey o paradan çıkıyor. Üstüne bir de ‘zam yaptık’ diyerek göz boyuyorlar, ama o zam masrafların artışını karşılamaya bile yetmiyor. Sonuç? Doktorun maaşı yıldan yıla küçülüyor, siz hâlâ ‘Alt tarafı ilaç yazıyor’ diyorsunuz.
Bir maaşa bu kadar laf edenlere şunu söyleyeyim: O maaş, doktorun emeğinin karşılığı değil, sizin cehaletinize dayanmanın bedeli. Gidin, altı yıl tıp okuyun, her gün onlarca kişinin hayatına dokunun, bir de sağlık ocağının işletme yükünü sırtlanın. O zaman ‘bu maaşı hak etmiyor’ deme cüretiniz varsa konuşun. Yoksa hayatınızı kurtaran doktorun hakkına dil uzatmadan önce bir susmayı öğrenin. Çünkü siz konuştukça cahilliğiniz daha çok ortaya çıkıyor!