Neler Yeni

Aile zoru ile namaza başlamak

ÇağdaşKsK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
Çağdaş Alkan
iyilik ettiklerini sanıyorlar ama bi b#k bildikleri yok. yakında sinirimden patlar iyicene bir kavga ederiz o zaman belki üstün gelirsem salarlar, yoksa adamı dinden çıkartır ateist eder bunlar.
İlk yazına güzel bir nasihat edecektim ama şunu görünce anladım ki seninle güzel iletişim kurmamalarının sebebi sensin kardeş. Anne babası hakkında bi b.k bildikleri yok diyen terbiyesizin tekisin sen . Ailenin baskılı ve hakaretli tavrını onaylamıyorum ama senin sağlam bir dayak yemeni onaylıyorum. Seni bu zamana kadar besleyip okutacaklar sonra ergen olacaksın muhafazakar ailen sana 12 saatinin en fazla 1 saatini namaz ayır diyecek sende onlar bir b.k dan anladıkları yok diyeceksin he ? Sonra da burada kendi yaşıtlarından fikir mi alacaksın? Önce bir adam ol, sonra fikir nasıl kimden alınır düşün, nefsi ile hareket eden ergenden başka bir şey değilsin , istiyorsun ki seninle herkes güzel iletişim kursun, senin daha bebekken b.kunu temizleyen annene saygın yok.

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
659
İsim
Fettah Özalp
şu ergenlik döneminde gençlerin beyni özentilik yüzünden iyice bulanmaya başladı. ateistliğe özeniyorlar ateist olmak için bahaneler buluyorlar sana diyeceğim tek şey 18 yaşına kadar ailen senden sorumlu hem manevi hem maddi yönden onlara bağlısın onlarda sorumluluklarını yerine getiriyor. saygılı bir şekilde dinlersen yaparsan hiç zorlamazlar seni 18 yaşından sonra da istediğin gibi takılırsın şuan çocuksun iyiliğini isteyecek kimseler sadece annen babandır
bu benim seçimim benim kararım zorla din hakkındaki görüşümü değiştiremezler

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
KAAN ŞAHİN
10. sınıfım din hakkında pek bilgili ve altını çizerek söylüyorum İLGİLİ değilim. ailem çok baskıcı ve dindar, küçük kardeşimi esir aldılar o bundan memnun ama ben değilim. son zamanlarda derslerime kızmayı bıraktılar hatim indirecek gibi üstüme düşüyorlar. yok günde bu kadar ödev 5 vakitin hepsini kılacaksın hiç gelip istermisin diye sormadılar. benim ibadetimden onun sorumlu tutulacağını söyleyip duruyor. bakın ilgili değilim ama cuma namazlarına kılarım bazende öğleyi, fakat 5 vaktin hepsini kılıp günde 5 dua ezberlemek istemiyorum, televizyon karşısında peygamberimizin sünnetlerini saatlerce izlemek istemiyorum. bu zamana kadar böyle yaşamadım ve bir anda otoriterlik taslamaya başladılar. her cümleleri emir bunu ezberleyeceksin ben gelemye bu dua ezberlenmezse bilgisayarı kaldırırım gibi gibi... onlara fikrimi söylersem eğer evlatlıktan bile reddedile bilirim. kötü bir şey olmadığını biliyorum ama bu baskı altında bunları yapmak istemiyorum zorla namaza başlatılıp bir insandan kalp ile tasdik etmesini isteyemezsin. sizce ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim, günün birinde ağır bir kavga etmek zorunda kalacağım yoksa :D
İslam'da senin zannettiğin gibi zorunlu bir yaşama tarzı yok. Televizyon karşısında paygamberimizin sünnetlerini 1 saat izlemene de gerek yok. 15-16 yaşındasın bu konuları araştırma yaşın gelmiş bence. Maalesef Türkiye'de islam adı altında bir din var ve bundan kurtulmak pekte mümkün değil.

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
659
İsim
Fettah Özalp
İlk yazına güzel bir nasihat edecektim ama şunu görünce anladım ki seninle güzel iletişim kurmamalarının sebebi sensin kardeş. Anne babası hakkında bi b.k bildikleri yok diyen terbiyesizin tekisin sen . Ailenin baskılı ve hakaretli tavrını onaylamıyorum ama senin sağlam bir dayak yemeni onaylıyorum. Seni bu zamana kadar besleyip okutacaklar sonra ergen olacaksın muhafazakar ailen sana 12 saatinin en fazla 1 saatini namaz ayır diyecek sende onlar bir b.k dan anladıkları yok diyeceksin he ? Sonra da burada kendi yaşıtlarından fikir mi alacaksın? Önce bir adam ol, sonra fikir nasıl kimden alınır düşün, nefsi ile hareket eden ergenden başka bir şey değilsin , istiyorsun ki seninle herkes güzel iletişim kursun, senin daha bebekken b.kunu temizleyen annene saygın yok.
yıllardır aram iyi değil ailemde ama argom öyle olduğu için o şekilde yazdım ki bir şey bildiklerini düşünmüyorum zaten. üstüne ben 4 yaşıma kadar anne yüzü görmedim babannemgilde kaldım 5 sene farklı şehirde yaşadılar. argom öyle olduğu için bildikleri bir şey yok bildiklerini sanıyorlar demek anlamında dedim sizin öyle anlamanız normal tabii ki
Mesaj otomatik birleştirildi:

İslam'da senin zannettiğin gibi zorunlu bir yaşama tarzı yok. Televizyon karşısında paygamberimizin sünnetlerini 1 saat izlemene de gerek yok. 15-16 yaşındasın bu konuları araştırma yaşın gelmiş bence. Maalesef Türkiye'de islam adı altında bir din var ve bundan kurtulmak pekte mümkün değil.
ailem zorlamasada ben ibadet ediyordum zaten, benden bir anda böyle zorlama yapmaları anormal olan şey.

Yusuf_M

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Yusuf Merden
yıllardır aram iyi değil ailemde ama argom öyle olduğu için o şekilde yazdım ki bir şey bildiklerini düşünmüyorum zaten. üstüne ben 4 yaşıma kadar anne yüzü görmedim babannemgilde kaldım 5 sene farklı şehirde yaşadılar. argom öyle olduğu için bildikleri bir şey yok bildiklerini sanıyorlar demek anlamında dedim sizin öyle anlamanız normal tabii ki

ailem zorlamasada ben ibadet ediyordum zaten, benden bir anda böyle zorlama yapmaları anormal olan şey.
ailene tam olarak katılmadığımı söylemek istiyorum mesela günde 1 saat sünnetleri izlemeek veya günde 5 dua ezberlemek gibi konuları biraz abartıklarını düşnüyorum fakat bu abarmalarının sebebinin yine senin iyliğin için olduğunu senin ahiretini kurtarmak istemeleride olduğunu anlaman lazım benim düşünceme göre aileni karşına alıp güzelce saygılı bir dille konuşman lazım mesela her haftada 1 dua ezberlemeye çalışıcağını söylersen gayet olumlu karşılıyacaklarını düşünüyorum televizyonda sünnetleri dinnemek yerine günde 10 dk meali okuyacağını söyleyebirirsin son olarakta namaz kıldırmaları gayet iyi bişey bunu belki şimdi anlayanaya bilirsin ama ilerde keşke daha önceden zorlasalar dememek için kılmaya devam etmeni örenirim hem gününü planlaman konusunda baya yardımda eder

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
659
İsim
Fettah Özalp
ailene tam olarak katılmadığımı söylemek istiyorum mesela günde 1 saat sünnetleri izlemeek veya günde 5 dua ezberlemek gibi konuları biraz abartıklarını düşnüyorum fakat bu abarmalarının sebebinin yine senin iyliğin için olduğunu senin ahiretini kurtarmak istemeleride olduğunu anlaman lazım benim düşünceme göre aileni karşına alıp güzelce saygılı bir dille konuşman lazım mesela her haftada 1 dua ezberlemeye çalışıcağını söylersen gayet olumlu karşılıyacaklarını düşünüyorum televizyonda sünnetleri dinnemek yerine günde 10 dk meali okuyacağını söyleyebirirsin son olarakta namaz kıldırmaları gayet iyi bişey bunu belki şimdi anlayanaya bilirsin ama ilerde keşke daha önceden zorlasalar dememek için kılmaya devam etmeni örenirim hem gününü planlaman konusunda baya yardımda eder
agresif konuşma nedenim derslerim hakkında olan tüm düşüncelerini bırakmaları, kabul ediyorum böyle konuşmam eşşeklik ama karneyi getirdiğimde yüzüme dahi bakmadılar karneyi açmadılar bile. bunca zamana kadar cuma namazı olsun yada teravih namazları beni ya yanına almazdı yada haber etmeden çıkardı. şimdi bir anda emir kipleri otoriterlik göstergeleri kısıtlamalar anında oldu çok farklı bir insana dönüştüler.

Yusuf_M

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Yusuf Merden
agresif konuşma nedenim derslerim hakkında olan tüm düşüncelerini bırakmaları, kabul ediyorum böyle konuşmam eşşeklik ama karneyi getirdiğimde yüzüme dahi bakmadılar karneyi açmadılar bile. bunca zamana kadar cuma namazı olsun yada teravih namazları beni ya yanına almazdı yada haber etmeden çıkardı. şimdi bir anda emir kipleri otoriterlik göstergeleri kısıtlamalar anında oldu çok farklı bir insana dönüştüler.
ailen sana dini yeterince öğretmediklerini düşünmüş ve çok geç kalma ihtimalinden korktukları için böyle davranmış olabilir ailenle empati yapmalı neden böyle davranmaya başladıklarınını düşünmeli ve onlarla konuşmalısın

mfm125

80+ Silver
ailen sana dini yeterince öğretmediklerini düşünmüş ve çok geç kalma ihtimalinden korktukları için böyle davranmış olabilir ailenle empati yapmalı neden böyle davranmaya başladıklarınını düşünmeli ve onlarla konuşmalısın
Bende aynısını söypeyecektim.Ailen sana bunları küçük yaşta öğretmeleri ve uygulamaları lazımdı şimdi eskiden yapmadıklarını sana şimdi daha sıkı şekilde yapıyorlar yani eskiden yapmadıkları için pişmanlar ve bunu telafi etmeye çalışıyorlar bak küçük kardeşin şikayetçi değilmiş işte.Senin yapman gereken şey onları karşına alıp konuşman eğer seni dinlemezlerse yapacak bir şey yok mecbur dediklerini yapacaksın.zaten namaz kılmakta ne var hepsi zaten en fazla 4 rekat.

Bir yerden sonra seni salarlar zaten merak etme

ege1881

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
456
İsim
Ege
max muhafazakar aile işte İslam'ı kötülemek için söylemiyorum ama bazıları cidden hakediyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
...
Yani, bir noktadan sonra karşı çıkmak lazım. Hafif bir baskı olsaydı neyse ama bu üst düzey. Cezadan korkmayın. Siz yine de kendi düşüncelerinizi belirtin. Bir süre sonra vazgeçerler ama eskisi kadar saygılı olmazlar diye düşünüyorum ama yinede sizinle ilgilenirler. Ne de olsa anne ve babalar. Aileye karşı çıkmak kötü bir şey gelebilir ama insanın sınırına kadar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
özgür kaplan
Allah zorla inancı zaten kabul etmez senin kalbin buna inanmıyorsa 24 saat zorla namazda kıldırsalar yıkıl karşımdan diyecektir.
herşeyden önce niyet önemlidir.
ayrıca İSLAM namazdan kurandan ibaret değildir. hak yememek insanlara iyi davranmak yalan söylememek merhametli olmak hayvanlara zarar vermemek yere tükürmemek çöp atmamak liyakatsiz yerlere yerleşmemek gibi

not bu son hususları anlamayanlar o kadar fazla ki hepsi her yerde türedi senin yerinde olsaydım anne babaya saygısızlık yapmadan onların açıklarına yürür açıkca yüzlerine vururdum. ve senin hakkında konuşmam gerekirse umarım ihlas ve kalp sevgin artar herşeyden önce niyet sevgili canım kardeşim

o öyle bir ALLAH TIR ki ATEŞE TAPANI SOFRADAN KOVDUĞU İÇİN İBRAHİM AS a kızmıştır. ve ibrahim as koşarak o kişiyi aramış ve özür dileyip sofraya oturtmuştur. Tabi bunu duyan o kişi ona inanmıyorum bile o peygamberine benim için mi kızdı diyerek hak inancına gelmiştir
kimsenin namazına ihtiyacı olmadığı gibi namazında tek niyeti insanı kötülükten uzaklaştırıp kendisine çeki düzen vermesi içindir.
zaten tüm evren onu anıyor ve zikir çekiyor 1 toz zerreciği olan insan inansa ne inanmasa ne kılsa ne kılmasa ne

Son düzenleme:
Top Bottom