ailem açık öğretimi reddediyor

Şuraya bir sürü alaylı yazılımcı atarım öyle süz yazılımcı falan da değil takım şideri falan. Sektörde olmadan akıl vermeyin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşa gelince de düz yazılım okuyayım diye bir şey yok. Yan dersleri illaki alacaksın.
İyi bir yazılım firması diplomaya bakar öğrenim geçmişine bakar öyle yazılımcı olmak Kolay değil benim akrabam Almanya’ da Bayer ilaç firmasında yazılımcı ben atıp tutmuyorum gördüğümüz şeyler var

Şuraya bir sürü alaylı yazılımcı atarım öyle süz yazılımcı falan da değil takım şideri falan. Sektörde olmadan akıl vermeyin.

Arkadaşa gelince de düz yazılım okuyayım diye bir şey yok. Yan dersleri illaki alacaksın.
Tamam senin dediğini yapsın sen biliyorsun böyle devam

İyi bir yazılım firması diplomaya bakar öğrenim geçmişine bakar öyle yazılımcı olmak Kolay değil benim akrabam Almanya’ da Bayer ilaç firmasında yazılımcı ben atıp tutmuyorum gördüğümüz şeyler var

Tamam senin dediğini yapsın sen biliyorsun böyle devam
Ben yazılımcıyım. Amca oğlum dayı kızı falan değil. Diplomam da var. Uğur kazdal, Adem İlter gibi adamları araştır nerelerden mezun olmuşlar. Diplomaları var mı? Çalışmadığın sektörde akıl verme millete. Diploma şart değil ama olması daha iyi. Diploma yoksa çok daha zor. Ama olmaz değil.

Ben yazılımcıyım. Amca oğlum dayı kızı falan değil. Diplomam da var. Uğur kazdal, Adem İlter gibi adamları araştır nerelerden mezun olmuşlar. Diplomaları var mı? Çalışmadığın sektörde akıl verme millete. Diploma şart değil ama olması daha iyi. Diploma yoksa çok daha zor. Ama olmaz değil.
Neden diploma alıp çok daha başarılı bir yazılımcı olmak varken kolay yolu seçsin eğer bir hedefin varsa iyisi değil en iyisi olmak için çalışmak lazım diyorum ve başka da yorum yapmıyorum

lise 2 ye gidiyorum ve okulu seven birisi değilim. bilişim ve ingilizce dışındaki bütün dersleri gereksiz olarak görüyorum. belirli bir uyku düzenim yok ve böyle olmasını istiyorum. daha çok yazılım ve müzik üzerinde kendimi geliştirmek istiyorum. okulda boşu boşuna 8 saat durmak yerine her gün evde 2 saat derslere çalışarak sınava girmek daha mantıklı değil mi sizce de? fakat ailem niyeyse sonunda ölüm varmış gibi tepki veriyor zorla gideceksin o okula diyor. ailemin düşüncesini nasıl değiştirebilirim? bir de dezavantajı ne okul ortamı dışında bu açık öğretimin?
Hayatının en büyük hatalarından biri olabilirdi. Ailen doğru olanı yapıyor.

Ülkenin çöpçüye de, kapıcıya da ihtiyacı var. Gönüllü olarak okumayanları da zorlamayalım. Hem kontenjan sorunumuz da var. Okuyacak olanların kısmetiyle oynamayalım.

Yazılımcıyım diyip te hiç bir referans gösteremeyenleri de ciddiye almayalım.

Bence aileni dinle. Bazen bir süre iyi gelen kararlar ilerde pişman edebiliyor.

açık liseye geçmek neden en büyük hatalarından biri ?
Yılda 2 kere ana sınav oluyor. Ve sınavlarda bir günde 4-5 belki 6 dersin sınavı birden oluyor. Kendi başına ders çalışman gerekiyor. Normal olarak eğitimini yapmak istemeyen sıkıcı gelen biri açık lise de sorumsuz şekilde kalarak başarılı olabilmesi çok ama çok zor denebilir. Yani sanayi de çalışacak veya bir meslek öğrenecek kişi için açık lise okumak sorun teşkil etmiyor. Ancak üniversite hayali kuran biri için hayatının en büyük hatalarından biri olur. Açık lise de okuyacağım, bol zaman kalacak yazılım öğreneceğim yok şunu yapacağım gibi sözler gerçeklikten çok uzak denebilir. Yani 18 yaşından küçük bir kişinin böyle bir kararı kendi başına vermesi asla mantıklı değildir. Lise den sonra okuyup, okumamak kendi kararına kalabilir. Yıllar önce açık öğretime geçip zamanında mezun olan biri olarak okulu yıllarca bitiremeyen bir çok kişi ile karşılaştım. Örgün öğretimde ki gibi notlarda (peformans notu vs) kolaylık asla bulunmuyor. Eğitim bir çocuğun kararına bırakılamaz.

Web sitesi yapacaksan HTML nin hiç bir mantığı yok. WİX öğren ve hemen siteni yap. Hemen kazanmaya başla.
Böyle bir mesajı yazan birisinden her cümle her şey beklenir zaten :D

bişey sorcam yazılımcı olmakk için neler bilmek gerekiyor (proglamlar ve yazılım dilleri gibi) ve bilgisayar mühendisi okusak yazılımcılık yapabilir miyiz?

Böyle bir mesajı yazan birisinden her cümle her şey beklenir zaten :D
Cahilin önde gideni yazılım bilgisi sıfır ama her konuda fikri var. Blokla geç en faydalısı.

bişey sorcam yazılımcı olmakk için neler bilmek gerekiyor (proglamlar ve yazılım dilleri gibi) ve bilgisayar mühendisi okusak yazılımcılık yapabilir miyiz?
Ne bilmek gerekiyor diye bir soru yok.Çalışmak istediğin alana göre öğrenmen gereken diller frameworkler var.Bilgisayar,yazılım,elektrik-elektronik gibi bölümlerden mezun olursan yazılımcı olursun.Başka bölümlerden de geçebilirsin.Ama bu 3 ü ağırlıklı.

Cahilin önde gideni yazılım bilgisi sıfır ama her konuda fikri var. Blokla geç en faydalısı.

Ne bilmek gerekiyor diye bir soru yok.Çalışmak istediğin alana göre öğrenmen gereken diller frameworkler var.Bilgisayar,yazılım,elektrik-elektronik gibi bölümlerden mezun olursan yazılımcı olursun.Başka bölümlerden de geçebilirsin.Ama bu 3 ü ağırlıklı.
Bunu yazan kişinin de referans olarak gösterebileceği bir projesi bile yok.

Geri