Neler Yeni

Ailem ders konusunda çok baskı yapıyor ne yapmalıyım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Cevahir
Hepinize iyi günler mezunum bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyorum haftada 6 gün dershaneye gidiyorum hafta içi dershanede sabah saat 08:30'dan öğlen saat 12:30'a kadar dersler işleniyor yani hocalar ders anlatıyor öğleden sonra saat 13:30'dan 17:00'a kadar da etütler oluyor dershanenin etüt salonu var orada çalışıyorum sonra hafta sonu cumartesi ve pazar günleri sabah saat 08:30'dan akşam saat 17:00'a kadar Full etüt var etütlere kalıyorum ama etütte ders çalışırken de derse odaklanamıyorum ve çok çabuk sıkılıyorum bir de dershanenin etütünde ders çalışırken çok uykum geliyor gözlerim kapanıyor gözlerimden yaşlar geliyor böyle ailem sürekli ders baskısı yapıyor annem ile babam bana çok çalış diyor bana hiçbir şey yapma sadece ders çalış diyorlar mesela benim geçen hafta derhanem bayramdan dolayı 1 hafta tatil oldu bende evdeydim bu hafta kendime biraz dinleneyim yoruldum dedim ama doğru düzgün dinlenemedim babam bana bayram da sürekli ders çalış dedi bende zorla ders çalıştım çok sıkıldım dün hem pazar günüydü hem de son tatil günümdü dün evdeydim bugün televizyon izleyeyim biraz dinleneyim zaten bugün son günüm dedim dün biraz televizyon izledim 2 saat falan oldu sonra babam bana sen bugün niye hiç ders çalışmadın kalk ders çalış hadi televizyon izleme dedi yani ailem böyle bir aile işte ders konusunda çok baskıcılar. Ne yapmalıyım sizce?

Şunu söyleyeyim bu gözler ne deli gibi ders çalışan okul birincisi olan şehrin en iyi liselerini kazanan çok kişi gördü. Lakin gel gör ki bunların bir çoğu market de restoran da vs gibi yerler de çalışıyor. Kalanların bir kısmı ise ailesi sayesin de yurt dışına çıktı ve yine diğerleri de ailesi sayesin de bir şeyler yapabiliyor. O yüzden ailen önce herkes okuyacak diye bir şart yok cümlesini iyi anlaması gerekiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Mert YÜKSEL
Dershanen yada okulunda rehberlik hocası illa vardır. Durumu onunla paylaş. Ailene doğru bir üslup ile yaptıklarının yanlış olduğunu iletir. Ah bu veliler yok mu :) Az çalışıp öz çalışılsa yeter zaten, dünyanın sonu değil.

elif56

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
elif kırık
onlarıda anlamaya calıs bıraz empatı bence

listenr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Anıl Dinler
Zengin bir aileden gelmiyorsan, eşek gibi çalışman lazım yoksa ileride sürünürsün. Bence de otur ders çalış.

Top Bottom